Den Bästa 4K-Projektorer för hemmabio

0
406
Peter Kotoff/Shutterstock.kom

Är du håller på med förberedelser inför den stora matchen, kärlek specialeffekter, eller planerar några vistelse-at-home nätter? Om så är fallet, en av dessa 4K-projektorer som kan lysa upp ditt hem entertainment.

Viktiga Funktioner i en Stor 4K hemmabio Projektor

Hemmabio projektorer har varit nisch spelare i high definition video underhållning på marknaden i flera år. Platt LCD/LED-Hdtv är ständigt blir större, smartare och billigare att sätta mer press på hemmabio projektor verksamhet. Men för dem av er som inte såg Super Bowl eller en fartfylld film på en 100-tums 4K-projection system, vet du inte vad du missar!

Att välja rätt 4K-projektor, men det finns några viktiga saker du bör tänka på:

  • 4K eller “faux” K: de Flesta konsumenter-klass 4K-projektorer faktiskt inte projektet en sann, äkta 4K-bild. Istället, de använder en teknik som kallas pixel växling. De flytta (flytta) en 1080 p bilden mycket snabbt för att simulera en 4K-bild. Detta händer så fort att det mänskliga ögat inte kan uppfatta att det inte är en direkt produceras 4K-bild. Resultatet är en mycket högre upplevd upplösning som använder mycket billigare hårdvara. En infödd 4K-projektorn har en bättre bild, men det är mycket svårt att upptäcka om man tittar på de två projicerade bilder sida-vid-sida.
  • DLP eller LCD-imaging: projektorn skapar bilden med antingen ett DLP-chip eller LCD-glas. Bilden motor valet är ett komplext beslut som varje teknik har fördelar och nackdelar. Men den viktigaste begrepp är att LCD-skärmen ger ett skarpare, mer färgglad bild, medan DLP ger normalt bättre ljusstyrka och kontrast. DLP-projektorer brukar också räcka längre—LCD-glas paneler försämras med tiden. En nackdel med DLP, men, är att vissa människor är mottagliga för regnbåge effekt.
  • Ljusstyrka och kontrastförhållande: Ljus (mätt i lumen) och kontrast förhållandet att avgöra hur väl du kan se färg och svart nivå djup när det omgivande ljuset är närvarande. De flesta projektorer fungerar bra när du använder dem i ett helt mörkt rum. Men hur bilden ser ut när du är utanför ljus är närvarande? Högre lumen och högre kontrast förbättra projektorn är förmågan att övervinna det omgivande ljuset.
  • Projiceringsavstånd: alla har Inte full kontroll över var de kan sätta sin projektor. Om du till exempel hyra, att du förmodligen inte kan montera projektorn i taket och dra kablar genom väggar. Även om ett rum har ett grunt djup, du kanske inte har mycket avstånd mellan back och projektion väggar. I dessa fall kanske du vill få en kort – eller ultra-short-throw projektor.
  • High Dynamic Range (HDR) – stöd: HDR eller HDR10 stöd visar att enheten har stöd för minst en 10-bitars dynamic range för att koda luminans och färg. I grund och botten, vitt är vitare, svart är svartare, och färger pop mer på enheter som har stöd för HDR.

Vi ansåg att ovanstående funktioner som vi valde projektorer för den här listan. Våra val bör uppfylla kraven i de flesta folk som är att skapa en hemmabio.

Totalt sett bästa: Epson hemmabio 5050UB

Epson

Den bästa 4K-projektor för de flesta människor ska ha en bra bild, vara tillräckligt starkt för att hantera omgivande ljus, och har en släng avstånd som möjliggör en flexibel placering alternativ. Alla som sammanfattar Epson hemmabio 5050UB perfekt!

Epson har arbetat med tillverkning av LCD-typ hemmabio projektorer för över ett decennium. Det är i princip fulländad teknik och led-industrin i produktionen av LCD-projektor paneler. Den 5050UB sysselsätter pixel-shift teknik i en 3LCD-konfiguration (oberoende röd, grön och blå paneler i kombination genom ett prisma) för en 4K-bild som är nästan omöjlig att skilja från infödda 4K.

Max ljusstyrka kommer in på 2,600 lumen, av vilka de flesta är fullt tillgängliga i dynamic-visning. Totalt sex andra display-lägen är möjligt att förbättra olika visningsförhållanden. Varje visningsläge prioriterar lumen annorlunda. De dunklaste läge är digital cinema, som kommer in på strax över 1000 lumen. Kontrast på 1 000 000:1 är också utmärkt, särskilt för en LCD-projektor. Det stöder också HDR.

Den 5050UB har en zoom som sträcker sig över en throw ratio på 1,35:1 att 2.84:1. Detta gör att projektorn för att skapa en 100-tums bild i en rad strax under 10 meter till drygt 20 meter bort från projektion väggen. Det är också en av de få projektorer som ger både vertikal och horisontell lens-shift kapacitet. Lens shift är en fysisk manipulation av objektiv vinkel som eliminerar keystone-effekt, så att projektorn inte behöver vara i mitten av projektionsskärmen. Detta innebär att du kan sätta 5050UB projektorn på en hylla i ryggen vänstra eller högra hörnet av rummet och för att uppnå en nära-perfekt 16:9 rektangel!

Om HDMI-kablar är en utmaning, anser Epson 5050UBe variant. Det är i princip identisk med den 5050UB, men det stöder WirelessHD (WiHD) och 4K trådlös HDMI.

Bästa 4K-Projektorn

Epson hemmabio 5050UB 4K PRO-UHD 3-Chip-Projektor med HDR

Epson 5050UB kombinerar smarta val (pixel skift) med klass-ledande LCD-teknologi för att producera en första-klass 4K bildupplevelse till en rimlig kostnad.

Handla Nu

$2799.98
Fler erbjudanden

Premium Plocka: Sony hemmabio VPL-VW295ES

Sony

Sony VPL-VW295ES använder en sofistikerad Liquid Crystal on Silicon (LCOS) teknik som kombinerar de bästa egenskaperna hos LCD-och DLP till en elegant (och dyra) hybrid lösning. Denna projektor är inom lågprissegmentet på den inhemska 4K-projektorn kategori, och ändå är det fortfarande ganska dyrt. Men för vissa människor, bara för en fullständig 8,8 miljoner pixlar för varje färg (röd, grön och blå) med en total på över 26 miljoner pixlar kommer att göra. Om du vill infödda 4K och du har en större budget, VPL-VW295ES projektorn är för dig.

När det gäller optik, Sony går all-in på kvalitet och funktioner. Denna projektor troget står för. Det ger fullt stöd för HDR och har en låg latens bildbehandling motorn (för spel), utöver den precision med infödda 4K utgång. Om du är i 3-D, detta är också en av de få 4K-projektorer som har stöd för det.

Sony är avsedd för äkta hemmabio miljö i vilken du kan styra omgivande ljus, ljusstyrka specifikationer nå bara på 1 500 lumen. Tillverkaren har inte lista kontrast. Detta beror förmodligen på att det inte är särskilt relevant—den LCOS-tekniken ger hög kontrast och lov för DLP utan regnbåge effekt. Men, VPL-VW295ES är tillräckligt watchable, även med en bit av omgivande ljus i rummet.

Zoom-objektiv på Sony erbjuder en throw ratio som sträcker sig från 1.36:1 till 2,79:1. Detta betyder att du behöver för att placera den mellan 10 och drygt 20 meter för att kasta en 100-tums bild. Sony har också både horisontell och vertikal lens shift för att hjälpa till att ringa in en perfekt rektangel, oberoende av dess läge.

Premien Plocka

Sony hemmabio Projektor VPL-VW295ES: Full 4K HDR-Video Projektor för TV, Filmer och Spel – hemmabioprojektor med 1500 Lumen Ljusstyrka och 3 SXRD Kameror för Skarpa, Rik Färg

De VPL-VW295ES bär på Sony: s tradition av förstklassig optik med dess infödda 4K projektion lösning. Det kommer i ett relativt högt pris som faktiskt låg i slutet av den infödda 4K klass.

Handla Nu

$4498.00
Fler erbjudanden

Bästa Värdet: Viewsonic PX727-4K

ViewSonic

Viewsonic PX727-4K ger en lista över funktioner som liknar Epson hemmabio 5050UB till ett mycket lägre pris. För att göra detta, använder lägre kostnad DLP-teknik och pixel att flytta för att uppnå en 4K-bild som ser bra ut.

Viewsonic sport en ljusstyrka på 2 200 lumen och en respektabel kontrast på 12 000:1. Den använder också HDR för att ge en skarp bild består av utmärkt skugga definition och levande färger. Detta värde-orienterade projektorn uppoffringar lens shift-funktion, dock, så du behöver för att få linsen är centrerad på skärmen. Den blygsamma zoom resulterar i en kortare kasta utbud av strax under 11 till strax över 13 meter att projekt som en 100-tums bild.

Värdet Plocka

ViewSonic 4K-Projektor med en Bred Färgskala RGBRGB Rec 709 HDR-Stöd och Dubbla HDMI för hemmabio (PX727-4K)

Viewsonic PX727-4K är ett utmärkt DLP-projektor som ger en mycket bra bild medan det fortfarande kommer in till förmånligt pris i budgeten 4K klass.

Handla Nu

$823.00
Fler erbjudanden

Bästa Ultra-Short Throw: Vava 4K Ultra-Short Throw Laser Projektor

Vava

Den Vava 4K Ultra-Short Throw (UST) projektorn segment är just nu att få till rimligt pris territorium. En Indigogo kampanj som finansieras Vava, men det är planerat att börja frakt till spelare mycket snart. Flera projektorn tillverkarna har meddelat produkter för detta år, men några har kommit till marknaden. Vava är ledande i pris, funktioner och tillgänglighet.

Du måste placera Vava bara 7,2 cm avstånd från väggen för att uppnå en 100-tums bild, eller du kan flytta ut det till 16,7 tum för en 150-tums bild. Installationen är lätt och kräver bara ett litet bord placerad nedanför projektionsytan. En Harmon Kardon sound system ger fyller upp rummet rätt ljud från projektorn!

Den Vava projekt en klar, ljus och bild med upp till 2 500 lumen och en anständig och 3000:1 kontrast. Det stöder också HDR. Medan VAVA är en DLP-projektor använder en laser som ljuskälla som är specificerade för en otrolig 25 000 timmar av användning!

Den Vava är också en smart enhet som kombinerar Wi-Fi-och ethernet-anslutning med en Android-App Store för att aktivera de flesta video-kanal apps. Den Vava är perfekt för dem som vill ha en super-enkel installation eller har begränsad placering alternativ.

Köp från Vava