The Essential Guide för att Få Saker gjorda på Flygplatsen

0
119
Ekaterina Pokrovskij/Shutterstock

Att arbeta på en flygplats är inte den mest ideala situationen, men om du är en affärsresenär du vet alltför väl hur att sätta upp virtuella kontor det är nödvändigt ibland. Här är hur man får mer gjort.

Ah, flygplats—ett utrymme som vi alla verkar vara i ett kärleksförhållande med. Det erbjuder trevliga saker: vinbarer, restauranger söt, och snygga grejer i taxfree-butiken. Men det har också nackdelar: säkerhet, trängsel, och förvirrande layouter som verkar vara designat för att du missar ditt flyg.

Och alla som har tillbringat massor av tid på flygplatser har förmodligen mött den största flygplats hatkärlek av alla: att försöka få saker gjort.

Å ena sidan, flygplatser har stora delar av tiden, gratis Wi-Fi, och flera källor för kaffe påfyllning. Å andra sidan, är du ofta trött, stressad och lätt distraherad av svärmar av människor runt omkring dig.

Är flygplatsen en bra plats att arbeta på, eller är det en remote-arbete hellscape? Svaret kan vara lite av båda, beroende på ögonblicket—men du kan göra din tid mer produktivt utan att göra avkall på ditt förstånd. Här är vad du bör veta.

Hur Mycket Kan Du Verkligen Få Gjort på Flygplatsen?

Det första steget till att få saker gjorda på flygplatsen: hantera dina förväntningar.

Vem som helst kan utföra saker och ting på flygplatsen, oavsett om du är en full-time avlägsna arbetstagaren eller bara någon med e-post om du vill svara till och online shopping att göra. Men man måste vara realistisk om vad du kan åstadkomma det.

Som en flitig resenär med en lång uppehåll, till exempel, kanske du känner att det är rimligt att lägga på en hel dags arbete på flygplatsen. Men mycket få människor kan arbeta på en flygplats med samma nivå av fokus och uthållighet som de kan på andra håll. Det är inte tid att ta itu med ett fullt normala arbetsdag eller mål för inkorgen noll.

För en sak, du är omgiven av distraktioner: högt barn, högljudda utrop, och stressen av människor som går med kommer att göra det svårt att fördjupa sig i arbetet. Och för en annan flygplats erbjuder otaliga variabler som skulle kunna göra saker och ting ännu svårare.

Du kan inte få en plats nära ett eluttag där du kan koppla in din döende laptop. Wi-Fi kan vara ojämn eller ut helt och hållet. Och du kan hitta dig själv att köra för sent till flyget, i vilket fall du inte kommer att få något gjort alls.

På grund av dessa faktorer, flygplatsen är inte en bra plats att arbeta på stora eller viktiga uppgifter. Men det är fortfarande ett bra ställe att få saker gjorda. Det viktiga är att fokusera på små, relativt enkla uppgifter som kommer att kännas bra att kolla av, men som inte är super att trycka på.

Om du har några stora arbetsuppgifterna för veckan, planerar att antingen få dem gjort innan ditt flyg eller efter du anländer. Inte schemalägga någon stor tidsfrister för den dagen du ska flyga. Använd i stället att flygplatsen tid att komma ikapp.

Du kan svara på din lista över viktiga-men-inte-brådskande e-post. Du kan pitcha din frilansande tjänster till ett par nya potentiella kunder. Du kan börja skissera ett stort projekt som kommer upp snart, eller revidera en som mestadels klart men ännu inte redo att lämna.

Och så vidare—du får bilden. Dessa uppgifter är viktiga, men som inte behöver djupt fokus, och inte har deadlines som kommer att flyga av innan flyget lyfter. Om du tar itu med denna form av arbete, du kommer att känna utvilad och fångas upp när du går ombord på planet. Och om du inte får det gjort, det är inget att oroa sig för, eftersom inget av det har en strikt tidsfrist.

Hur du Gör Din Flygplats Tid Mer Produktivt

Pressmaster/Shutterstock

Med detta i åtanke, finns det fortfarande några sätt du kan få mer gjort innan take-off. Ju mer du kan åstadkomma, desto mindre du har att oroa dig under din resa. Prova dessa tips för att få dina resor iväg till en bra start.

Investera i brusreducerande Hörlurar

Om du ofta arbetar utanför huset, tanken av brusreducerande hörlurar har nog kommit upp en gång eller två innan. Men det finns ingenstans att de är mer användbara än på flygplatsen.

Ett par av kvalitet brusreducerande hörlurar kan bli kostsamt. Men om du är lätt distraherad av ljud, du kommer få massor av nytta av dem, vilket gör detta ett smart köp för frekventa flygblad. De kan även göra planet ride sig mer behaglig.

Aktivera en Hotspot

Flygplatsen internet kan vara opålitliga, och ofta är inte säkert. Innan du huvudet där, se till att din enhet är utrustad med en Wi-Fi-hotspot kan du ansluta till om du behöver det.

Jot Ner en Lista

Även om du inte arbetar oftast från att-göra-lista, en kort lista över saker som du vill få gjort på flygplatsen kan hjälpa dig att vara fokuserad. Placera saker som du skulle vilja att åstadkomma nära toppen, och arbeta igenom dem i ordning. Om du inte får dem alla gjort, inga bekymmer—du kan välja att lista upp igen när du har mer ledig tid.

Prova en Restaurang eller ett Café

Att sitta nära en hektisk gate kan göra det svårt att fokusera. Men flygplats kaféer och restauranger som erbjuder bra platser att arbeta för. Du kan checka in online recensioner för att hitta de bästa att jobba på—eller bara gå runt och leta efter en verksamhet där det finns andra människor som redan arbetar.

Om Du Arbetar på Plan, Också?

Så länge du ta itu med rätt typ av skonsamma uppgifter, kan du få en hel del gjort på flygplatsen. Men ska du arbeta på 30.000 fot, också?

Även om det är i slutändan upp till dig, vi skulle faktiskt föreslå att du undviker att arbeta på planet.

För det första, du vanligtvis måste betala för Wi-Fi på planet, eftersom du inte kan använda din hotspot i luften. Den extra kostnaden kan bli för brant för en kort period av arbete.

Men bortsett från det planet är fortfarande mindre perfekt för att få arbete än flygplatsen. Det är inte bara för att du sitter fast i ett trångt säte med begränsad eller ransoner. Den tryckfall i kabinen och sänkt syrehalt i ett plan som faktiskt gör det svårare att koncentrera sig, så du kommer inte att kunna göra ditt bästa arbete.

Och flyger kan vara både roligt och stressigt. Det erbjuder en sällsynt chans att koppla av, läsa en bok, eller dagdrömmer om din kommande resa. Vi föreslår att dra full nytta av den möjligheten—de uppgifter och e-post kommer fortfarande att vara där och väntar på dig när du landar.

För den delen, om du bestämmer dig för att använda din flygplats tid för avkoppling eller shopping i stället för arbete, vi stöttar dig. Dessa tips kommer att hjälpa dig att få saker gjorda om du vill, men flygplatser är bra ställen att diket arbeta några timmar och bara njuta av stunden.