Hur man Använder en Mus Med Din iPad eller iPhone

0
1147
Justin Duino

Med tillkännagivandet av iOS 13 och iPadOS 13, Apple överraskade världen genom att lägga till stöd för möss. Stöd för mus ingår i iOS-13 för iPhone. Det kommer att komma på iPads med iPadOS 13, planerad till den 30 September.

Det är fortfarande tidigt dagar för musen stöd för iPhone och iPad, och den funktionen är ännu inte aktiverad som standard. Låt oss ta en titt på hur man aktiverar det, vilka enheter som man arbetar med, och vad är fördelarna med att använda ett pekdon på ett operativsystem som har utformats från grunden för touch-input.

Musen för Genomförandet på iPhone och iPad

I sitt nuvarande tillstånd, stöd för mus känns mer som finger simulering än riktig mus kontroll. Apple har inte gjort några ändringar i hur operativsystemet fungerar när du använder det med en mus. iOS och iPadOS var fortfarande en ren touch-baserade OS.

Ett exempel på detta är hur text manipulation fungerar med musen. På en vanlig dator, skulle du flytta muspekaren över text du vill markera och klicka och dra. Men det fungerar inte på den mobila OS. Du har antingen dubbel-klicka sedan dra, eller dubbel-klicka för att markera och dra sedan i textmarkeringen markören och flytta den.

Även detta inte fungerar helt som du förväntar dig. När du dubbel-klicka och dra, ska du välja den helhet av ordet snarare än att göra ett urval från den exakta placeringen av muspekaren. Det låter som en liten fråga, och att vi inte tycker att det är svårt att anpassa sig till, men det känns ändå mer som touch simulering än riktig mus kontroll.

Ett annat exempel på detta är knappen för kartläggning. Du kan kartlägga dina musknappar till gemensamma iOS och iPadOS funktioner. Som standard är din vänster musknapp kommer att “single-tryck på” precis som att ditt finger skulle.

Det finns inget sätt att lägga till en “vänster-mus-knappen” eller “höger musknapp och” åtgärder på grund av att OS inte är konstruerad för att ta emot indata från mus.

Det är oklart om Apple kommer att expandera konceptet i framtiden och att utrusta sin mobila OS’ med förmåga att ta ordentlig mus ingångar. Detta skulle utan tvekan driva iPad Pro vidare till laptop replacement territorium, en väg som Apple har gått igenom mycket noggrant.

Hur man Ansluter en Mus till Din iPad eller iPhone

Du kan ansluta nästan vilken typ av mus till din iPhone eller iPad, inklusive:

 • Trådlös Bluetooth-möss
 • Fast USB-möss (eller till och med PS/2-adapter)
 • Trådlösa möss att använda en RF-dongle

Ansluta en Bluetooth-Mus

För det första, se till att din Bluetooth-musen är i närheten och har tillräcklig laddning. Nu, på din iPad eller iPhone:

 1. Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet > Touch.
 2. Välj AssistiveTouch och växla på.
 3. Bläddra ner till “Pekare Enheter” och tryck på “Enheter”.
 4. Tryck på “Bluetooth-Enheter” för att starta kopplingsprocessen.
 5. Nu din Bluetooth-mus till upptäckbart (eller anslutnings-läge) och tryck på namnet när det visas på din iPad eller iPhone.

Kan inte få din mus för att koppla ihop? Prova makt cykling din iPhone eller iPad och musen för sig och sedan försöka para ihop igen. Apple har inte anges som särskilt möss är kompatibla med iOS 13 eller iPadOS 13, så ska du bara veta om din specifika modell fungerar genom trial and error.

Ansluta en trådlös Mus

För att ansluta en trådlös mus till din iPhone eller iPad, du behöver Apples Lightning-till-USB-Kamera-adapter ($29), tidigare känd som Camera Connection Kit. Denna fiffiga lilla Lightning-till-USB-tillbehör som ursprungligen var avsett för överföring av bilder från en digital kamera till enhetens interna lagring.

Om du har en mer modern iPad Pro med en USB-Typ-C-kontakt, och du använder en äldre USB-Typ-En mus, bör du använda USB-C-till-USB-adapter ($19). Om du har en iPad med en USB-Typ-C-adapter och en kompatibel mus, kan du bara koppla in den rakt.

Naturligtvis, detta är inte den enda användningen för Camera Connection Kit. Förutom möss, du kan använda den för att ansluta USB-MIDI-instrument, USB-mikrofoner, eller även andra smartphones (inklusive Android) till din iOS-eller iPadOS enhet. Här kommer vi att använda den för att lägga till stöd för en enkel USB-mus:

 1. Anslut musen till USB-porten och anslut sedan Lightning-uttag till din iOS-eller iPadOS enhet.
 2. Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet > Touch.
 3. Välj “AssistiveTouch” och växla på.

Ansluta en Trådlös Mus med en Dongle

Trådlösa möss med donglar är i praktiken samma sak som fast möss, förutom att de använder en liten radio frekvens dongle för kommunikation över korta avstånd. Eftersom dongeln och musen är redan ihopkopplad ur lådan, instruktionerna är desamma som du ansluter en trådlös mus:

 1. Anslut din dongle till USB-porten och anslut sedan Lightning-uttag till din iOS-eller iPadOS enhet.
 2. Vänd på musen och se till att det har effekt.
 3. Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet > Touch.
 4. Välj “AssistiveTouch” och växla på.

Aktivera Stöd för Mus och Konfigurera Musen

Stöd för mus är tillgängligt när du har aktiverat AssistiveTouch under Inställningar > Tillgänglighet > Touch. Med din pekar enhet är ansluten, ska du kunna se “markören” på skärmen som en fingertopp-stora cirkel.

Du kan konfigurera din mus genom att gå till Inställningar > Tillgänglighet > Kontakt > AssistiveTouch. “Tracking Speed” kan du justera hur lyhörd pekaren är på ingång, och “Pekare Stil” kan du ändra storlek och färg på skärmen pekaren.

Tryck på “Enheter” och välj din mus (antingen trycka på den på toppen för en trådlös mus eller tryck på Bluetooth-Enheter och tryck på det lilla “i” bredvid din mus). Du bör se en lista över tillgängliga musknappar. Tryck på varje knapp och tilldela en ingång typ.

Om din mus har fler knappar än de som anges, kan du tryck på “Anpassa Ytterligare Knappar” för att konfigurera dem. Du kommer att bli ombedd att trycka på någon av knapparna på musen och sedan välja en åtgärd. Fortsätt tills du har konfigurerat din mus som du vill ha den.

Den enda inställning som vi inte kan ändra på två möss vi testade var rullningshjul beteende. Dessa fungerar alldeles utmärkt i appar som Safari och Noterar, men inte när du försöker bläddra vissa delar av gränssnittet (i stället, klicka och dra var som krävs, bara vanliga som touch input).

Som pekdon Fungerar med iOS 13?

Inte Apple att upprätthålla en förteckning av iOS-kompatibelt pekdon, så det enda sättet du kommer att veta om just din mus fungerar är att prova det. iOS 13 och iPadOS 13 markera ett stort steg mot Apple att öppna dammluckorna för både fast och tredje part trådlös kringutrustning, med både stöd för mus och handkontroll stöd anländer i samma uppdatering.

Detta innebär att de flesta generiska USB-och Bluetooth-möss ska bara fungera. Vi testade två fast möss (en billig HP-märkt en och en mindre billiga Microsoft-märkt en), och båda fungerade out of the box som förväntat.

Apples Magic Trackpad 2 fungerar med iphone och ipad, men endast via en fast anslutning. Magic Mouse 2 fungerar också, men som en Redditor pekade ut, du behöver för att inaktivera din Mac, Bluetooth och håll nere musknappen medan parning för att få det att fungera. Det är fortfarande problem med touch-baserade rulla på Apples pekdon.

Vad Kan Du Göra med Stöd för Mus på iPad eller iPhone?

Gör inga misstag med den, mus-stöd för iPhone och iPad är först och främst en hjälpfunktionerna. Det är inte utformat för att förvandla din iPad till en laptop-ersättare. Om du har problem med touch-gränssnitt på grund av ett funktionshinder, det är en big deal. Du kan även undra varför det tog Apple så lång tid att lägga till funktionen, med tanke på deras bra track record när det gäller tillgänglighet.

Trots detta, finns det några användningsområden för stöd för mus du kan vara intresserad av. Det är ett praktiskt alternativ för iPad och iPad Pro-användare som ogillar att nå över tangentbordet för att interagera med skärmen. Nu kan du lämna en mus inkopplad och surfa som om du skulle på en bärbar eller stationär.

Stöd för mus ger en mer exakt metod för urval och redigering av stora bitar av texten, även om det fungerar inte riktigt som på en vanlig dator. Det här är ett område där det har stått ut mest, men det kan bara vara ner till hur besvärligt touch-baserade texten manipulation vanligtvis är.

Vissa annonser kan dra nytta av den extra precisionen i musen när du redigerar foton eller arbeta med vektorgrafik. Eftersom många kreativa typer köpa en iPad Pro för Apple Penna stöd, detta är inte en sådan big deal.

Om du fjärrstyra andra datorer via det lokala nätverket eller internet, en mus kommer att göra upplevelsen att känna lite fler infödda. Tyvärr, du kommer fortfarande saknar lämplig musknapp stöd, men kanske du kan konfigurera din mus för att spegla den ingående metoder används av din favorit remote access-verktyg.

Slutligen, glöm inte att du kan koppla ihop din mus med en ordentlig tangentbordet om du vill ha en mer traditionell upplevelse. Bluetooth-tangentbord som Apple ‘ s Magiska Tangentbord 2, liksom många generiska USB-tangentbord, arbeta med iOS och iPadOS—förutsatt att du har USB-adapter krävs för att ansluta dem.

En Lovande Start

Stöd för mus i iOS 13 och iPadOS 13 är perfekt för användning som en tillgänglighet verktyg. För produktivitet syften, det är inte alltför många fördelar, men vem vet vad Apple har planerat för framtiden. Företaget är långsamt trycka iPad och iPad Pro som en tablett som kan utföra många uppgifter du vanligtvis göra på en bärbar dator, utan att omvandla den till en laptop-tablet-hybrid.

Om Apple är allvarligt om positionering iPad som en laptop replacement, vi kan väl se stöd för mus konkretiseras i iOS (eller iPadOS) 14.

LÄS NÄSTA

 • “Hur man Använder XLOOKUP Funktion i Microsoft Excel
 • “Webbläsare tar med Automatisk Dark Mode till Webbplatser
 • “15 specialtecken som Du Behöver Veta för att Bash
 • “Hur att Använda Kommandot finger på Linux
 • “Chrome Genvägar Du Bör Veta