Hur att Frysa Köttet Ordentligt för Säker Lagring och Bättre Smak

0
310
Oleksandra Naumenko/Shutterstock

Frysning ditt kött fel kan förstöra smaken, orsaka frys bränna, och i slutändan avfall din tid och pengar. Från kyckling till biffar, rätt teknik i förpackningar kommer att hjälpa dig att frysa med bättre resultat.

Låt oss leda det viktigaste av allt: du behöver för att frysa köttet snabbt. Den långsamma kött fryser, desto mer fukt dras ur den. Brist på fukt i biffar gör dem som läder. Kyckling utan dess juiciness är torrt och svårt att svälja. Denna brist på fukt är ofta kallas frys bränna, men det är egentligen bara förflyttning av vatten ur köttet och in i den stora iskristaller och frost som bildas på ytan. När det drog från kött-det finns inget effektivt sätt för att sätta tillbaka det, så låt oss titta på hur man frysa kött på rätt sätt och för att undvika detta problem.

Hur att Frysa Kött Snabbt och Korrekt

Från hur du förpackar köttet för att ha rätt om temperaturen i frysen, det finns några viktiga saker att göra som kommer att hjälpa dig att se ditt kött vistelser färska frysta som möjligt. Om du följer dessa steg, kommer du att ha godare kött utan frysen bränna.

Välj Rätt Frys Temp

För snabbare frysning gånger, vara säker på att din frys temperatur på 0 grader Fahrenheit eller lägre. Vissa frysskåp har en snabb-frys hylla, som är en perfekt plats för att sätta ditt kött att frysa snabbt.

Om din frys är inte tillräckligt kallt eller inte har en särskild hylla för snabb frysning, prova ett isbad för ditt kött. Placera din vacuum-sealed kött i ett isbad (vatten och isbitar) och tillsätt lite salt. Saltet kommer att göra vattnet kallare och hjälpa dig prechill köttet innan du lägger det i frysen.

Packa Mindre Portioner

Tjockleken och mängden kött i frysen väska fråga. Packa kött i små portioner som du kommer att använda. Om du ofta att laga mat till bara sig själv, skära upp och packa det på det sätt du vill använda den. Det samma gäller för familj måltid planering.

Inte bara enskilda delar av kött och små nedskärningar i paket frysa snabbare, men det är också lättare att fånga precis rätt mängd av kött ur frysen för tining när du har en måltid planerat.

Du kan också frysa enskilda biffar eller fläskkotletter, och sedan stapla dem tillsammans i alternativa förpackningar. Detta håller dem från att fastna tillsammans och gör även att frysa.

Förpackningar Kött för Frysning

Alltid packa kött när du kommer hem från butiken. I frigolit och plast förpackning mest färska kött kommer i inte är idealiskt för infrysning (och inte är lufttät).

Du kan använda frys papper (som att vitt papper) eller plastfolie. Följ denna steg genom att linda kött igen i aluminiumfolie, eller använda en plastpåse (att trycka så mycket luft som du eventuellt kan). Förväll färsk fisk i en salt-vatten-blandning innan omslag och frysning. Detta kommer att hjälpa till med att frysa och hålla din filéer från att torka ut.

RELATEDHow att Komma Igång med Sous Vide Matlagning

Om du vill ha ditt kött och förseglad med ingen luft alls, investera i ett vacuum sealer. Dessa maskiner att suga luften ur plastförpackningar och använda värme för att försegla slutet. Medan dyrare än att använda plastfolie, det är det bästa sättet att se till att ditt kött håller längre i frysen—skulle du vilja få ut mer av din vacuum sealer och allt kött du är förpackningar, kan du också använda det för sous vide matlagning också.

Markera ditt paket med datum och innehåll. Detta kommer att hjälpa dig att hitta vad du letar efter, samtidigt som du kan äta äldre skär av köttet först.

Hur Länge Kan Du Lämna Kött i Frysen?

Del av en korrekt frysning kretsar runt hur länge du lämnar ditt kött i frysen. Medan du kan tekniskt frysa mat på obestämd tid (du behöver bara att laga det så fort det tinat), det finns tidsfrister för att ha ditt kött smakar bäst.

Kött som bacon, korv, korv med bröd, och andra bearbetade deli-stil nedskärningar, du ska bara frysa dem för två månader eller mindre. Köttfärs, bland annat hamburgare, är bästa användas inom fyra månader av frysning. Färska biffar, kotletter, och lamm är allt bra upp till ett år fryst.

Ditt kött kommer inte förstöra efter dessa tidsramar—kött hålls frysta har ingen tillväxt av bakterier eller förstöring, men smak och kvalitet kommer att minska allt eftersom tiden går. Bara för att du kan äta en biff höll på sub-zero temperaturer under de senaste 30 åren betyder inte att du vill.

Tina Dina Frysta Kött

Rätt upptining hjälper till att hålla ditt kött smakar bra, och det kommer att bidra till att undvika tillväxt av bakterier. Om du är på upptining i förväg, kan du sätta ditt kött i kylen, beroende på storleken av nedskärningar, eller hur mycket köttfärs finns i paketet, det kan ta allt från en dag till ett par dagar. Detta är perfekt, från en livsmedelssäkerhet synvinkel, eftersom köttet ska tina men inte värmas till en temperatur som är högre än den i kylen.

Om du har mindre nedskärningar för att tina upp, och du vill ha dem redo snabbare, du kan köra kallt vatten över fortfarande slutna kött. Medan hett vatten kan vara frestande, men det är mer sannolikt att främja tillväxten av bakterier.

Aldrig tina kött på disken. Detta öppnar du upp för en stor risk för bakterietillväxt och eventuell matförgiftning.