Hoe een Muis te Gebruiken Met Uw iPad of iPhone

0
217
Justin Duino

Met de aankondiging van iOS 13 en iPadOS 13, Apple verraste de wereld door het toevoegen van ondersteuning voor muizen. Muis ondersteuning in iOS 13 voor de iPhone. Het zal aankomen op iPads met iPadOS 13, gepland voor 30 September.

Het is nog te vroeg voor muis-ondersteuning op de iPhone en iPad, en de functie is niet standaard ingeschakeld. Laten we een kijkje nemen bij het inschakelen, die apparaten het werkt, en wat zijn de voordelen van het gebruik van een aanwijsapparaat op een besturingssysteem dat is ontworpen vanaf de grond opgebouwd voor touch input.

Muis Uitvoering op iPhone en iPad

In zijn huidige staat, muis ondersteuning voelt het meer als de vinger simulatie dan een goede besturing van de muis. Apple heeft geen wijzigingen aangebracht in de wijze waarop het besturingssysteem werkt wanneer u met een muis. iOS en iPadOS zijn elk nog een pure touch-gebaseerd OS.

Een voorbeeld hiervan is hoe de tekst manipulatie werkt met de muis. Op een gewone computer, verplaatst u de aanwijzer over de tekst die u wilt selecteren en klik en sleep. Maar dat werkt niet op het mobiele OS. Je hebt om te dubbelklikken en vervolgens slepen, of door te dubbelklikken te selecteren en sleep de selectie van tekst en marker verplaatsen.

Zelfs dit werkt niet helemaal zoals je zou verwachten. Als je dubbel-klikt en sleept, selecteert u het geheel van het woord in plaats van het maken van een keuze van de exacte locatie van de aanwijzer. Het klinkt als een klein probleem, en we niet vinden het moeilijk om te wennen aan, maar het voelt nog meer als touch simulatie dan een goede besturing van de muis.

Een ander voorbeeld is de knop toewijzen. U kunt de kaart met uw muis toetsen common iOS en iPadOS functies. Standaard staat uw linker muis knop “single-tik op” net als je vinger zou doen.

Er is geen manier om het toevoegen van een “linkermuisknop” of “rechter muis knop” actie omdat de OS was niet geschikt voor de ontvangst van de inbreng van een muis.

Het is onduidelijk of Apple breidt het concept in de toekomst en uit te rusten van zijn mobiele OS’ met de mogelijkheid om te accepteren juiste muis-ingangen. Dit zou ongetwijfeld een druk op de iPad Pro verder in de laptop vervanging grondgebied, een weg die Apple is betreden zeer zorgvuldig.

Hoe een Muis Aansluit op Uw iPad of iPhone

U kunt verbinding maken over elk type van de muis op uw iPhone of iPad, met inbegrip van:

 • Draadloze Bluetooth-muizen
 • Wired USB-muizen (of zelfs PS/2 met adapter)
 • Draadloze muizen, die het gebruik van een RF-dongle

Het aansluiten van een Bluetooth Muis

Eerste, zorg ervoor dat uw Bluetooth-muis is in de buurt en heeft voldoende lading. Nu, op je iPad of iPhone:

 1. Hoofd naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch.
 2. Kies AssistiveTouch en schakelen het op.
 3. Blader omlaag naar “Cursor Apparaten’ en tik op ‘Apparaten’.
 4. Tik op “Bluetooth Apparaten” om te beginnen met het pairing-proces.
 5. Nu stel uw Bluetooth-muis ontdekt (of de pairing-modus) en tik op de naam als het laat zien op je iPad of iPhone.

Niet in uw muis om te koppelen? Probeer power cycling uw iPhone of iPad en de muis zelf en probeer vervolgens de pairing weer. Apple heeft nog niet aangegeven dat bepaalde muizen zijn compatibel met iOS 13 of iPadOS 13, dus je zult het alleen weten als je specifieke model werkt door trial and error.

Het aansluiten van een Bedrade Muis

Voor het aansluiten van een bedrade muis op uw iPhone of iPad, moet u de Apple Lightning-naar-USB-Camera-adapter ($29), eerder bekend als de Camera Connection Kit. Dit handige, kleine, Lightning-naar-USB-accessoire werd in eerste instantie ontworpen voor het overbrengen van beelden vanaf een digitale camera naar uw apparaat interne opslag.

Als u een meer moderne iPad Pro met een USB-Type-C-connector, en u gebruikmaakt van een oudere USB Type-A-mouse, moet u gebruik maken van de USB-C-naar-USB-adapter ($19). Als je een iPad met een USB-Type-C-adapter en een compatibele muis, kunt u de stekker er recht in.

Natuurlijk, dit is niet alleen te gebruiken voor de Camera Connection Kit. Naast muizen, kunt u gebruiken voor het aansluiten van USB-MIDI-instrumenten, USB-microfoons, of zelfs van andere smartphones (zoals Android) aan op uw iOS-of iPadOS apparaat. Hier gebruiken we het om ondersteuning toe te voegen voor een eenvoudige USB-bedrade muis:

 1. Sluit de muis aan op de USB-poort en sluit de Lightning-aansluiting aan op uw iOS-of iPadOS apparaat.
 2. Hoofd naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch.
 3. Kies “AssistiveTouch” en schakelen het op.

Verbinden van een Draadloze Muis met een Dongle

Draadloze muizen met dongles zijn in feite hetzelfde als draadgebonden muizen, tenzij zij gebruik maken van een kleine radio frequentie dongle voor communicatie over korte afstanden. Sinds de dongle en de muis zijn al gekoppeld uit de doos, de instructies zijn hetzelfde als het aansluiten van een bedrade muis:

 1. Sluit uw dongle aan op de USB-poort en sluit de Lightning-aansluiting aan op uw iOS-of iPadOS apparaat.
 2. Draai aan je muis en zorg ervoor dat het macht heeft.
 3. Hoofd naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch.
 4. Kies “AssistiveTouch” en schakelen het op.

Muis inschakelen van Ondersteuning en Configureren van Uw Muis

Muis-ondersteuning is beschikbaar wanneer u de optie AssistiveTouch onder Instellingen > Toegankelijkheid > Touch. Met uw aanwijs apparaat is aangesloten, moet u in staat om te zien de “cursor” op het scherm als een vingertop-en kleinbedrijf cirkel.

U kunt uw muis gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Contact > AssistiveTouch. “Snelheid” kunt u aanpassen hoe reageren uw aanwijzer naar de ingang, en “Aanwijzer Stijl” kunt u de grootte en kleur van de schermcursor in.

Tik op “Apparaten” en kies uw muis (ofwel tik op het op de top voor een bedrade muis, of tik op Bluetooth-Apparaten en tik op het kleine “i” naast je muis). Ziet u een lijst van de beschikbare knoppen. Tik op de knop en het toewijzen van een input type.

Als uw muis meer knoppen dan die vermeld zijn, kunt u op “Aanpassen, Extra Knoppen” te configureren. U zult worden gevraagd om op een van de knoppen op uw muis en kies een actie. Blijf doorgaan totdat je hebt geconfigureerd uw muis op de manier die u wilt.

De instelling alleen we waren niet in staat om te veranderen op de twee muizen die we hebben getest was scrollwiel gedrag. Deze werken perfect in apps als Safari en Noten, maar niet wanneer het proberen om te bladeren bepaalde onderdelen van de GEBRUIKERSINTERFACE (in plaats, klik en sleep nodig was, gewoon zoals touch input).

Die aanwijsapparaten Werken met iOS 13?

Apple heeft niet een lijst bijhouden van de iOS-compatibel aanwijsapparaat, dus de enige manier waarop je weet dat als je bepaalde muis werkt is om het te proberen. iOS 13 en iPadOS 13 markeer een grote stap in de richting van Apple de deuren open voor zowel de bekabelde als de derde-partij draadloze randapparaten, met de muis te ondersteunen en gamepad-ondersteuning aankomst in de update.

Dit betekent dat de meeste generieke USB-en Bluetooth-muizen moet het gewoon doen. We testten twee bedrade muizen (een goedkope HP-gemerkte één, en een minder goedkope Microsoft-branded), en werkte out of the box als verwacht.

Apple ‘ s Magic Trackpad 2 werkt met iPhones en iPads, maar alleen via een bedrade verbinding. De Magic Mouse 2 werkt ook, maar als een Redditor gewezen, moet u het uitschakelen van je Mac-en Bluetooth-houd de muisknop ingedrukt tijdens het paren te krijgen om te werken. Er zijn nog steeds problemen met de touch-scrollen op Apple ‘ s aanwijsapparaten.

Wat Kunt U Doen met de Muis Ondersteuning op de iPad of iPhone?

Vergis je niet, muis-ondersteuning op de iPhone en iPad is in de eerste plaats een toegankelijkheidsfunctie. Het is niet ontworpen om uw iPad om in een laptop te vervangen. Als u problemen heeft met de touch-interface kunnen door een handicap, het is een big deal. Je zou zelfs kunnen afvragen waarom het kostte Apple zo lang de functie toevoegen, gegeven hun uitstekende track record als het gaat om bereikbaarheid.

Ondanks dit zijn er een paar gebruikt voor muis ondersteunen u wellicht geïnteresseerd bent. Het is een handige optie voor een iPad en iPad Pro-gebruikers die een hekel hebben aan het bereiken over het toetsenbord om te interageren met het scherm. Nu kunt u een muis aangesloten en surfen op het web als op een laptop of desktop.

Muis-ondersteuning biedt een meer accurate methode van het selecteren en bewerken van grote stukken tekst, zelfs als het werkt niet helemaal als een standaard computer. Dit is het enige gebied waar de functie stond van het meest, maar dat kon net aan hoe lastig touch-gebaseerde tekst-manipulatie meestal is.

Sommige advertenties kunnen profiteren van de extra precisie van een muis bij het bewerken van foto ‘ s of het werken met vector graphics. Sinds vele creatieve vormen de aankoop van een iPad Pro voor de Apple Potlood ondersteuning, dit is niet zo ‘ n big deal.

Als je op afstand toegang krijgen tot andere computers op het lokale netwerk of het internet, een muis ervaar het gevoel een beetje meer inheemse. Helaas, je zult nog steeds het gebrek aan goede muis knop support, maar je zou het kunnen configureren van uw muis om te mirror de input methoden die worden gebruikt door uw favoriete remote access tool.

Ten slotte, vergeet dan niet u kunt een paar maken van uw muis met een goede toetsenbord als u wilt dat een meer traditionele gebruikerservaring. Bluetooth-toetsenborden zoals Apple ‘ s Magic Toetsenbord 2, evenals vele generieke USB-toetsenborden werken met iOS en iPadOS—op voorwaarde dat u de USB-adapter nodig om ze te verbinden.

Een Veelbelovende Start

Muis-ondersteuning in iOS 13 en iPadOS 13 is perfect voor het beoogde gebruik als een toegankelijkheidstool. Voor de productiviteit doeleinden, er zijn niet te veel voordelen, maar wie weet wat Apple in petto heeft voor de toekomst. Het bedrijf is langzaam indrukken van de iPad en iPad Pro als een tablet die veel taken uit te voeren zou je normaal gesproken op een laptop, zonder te transformeren in een laptop-tablet hybride.

Als Apple serieus over de positionering van de iPad als een laptop vervangen, kunnen we goed zien muis ondersteuning uitgewerkt in iOS (of iPadOS) 14.

LEES VERDER

 • “Het Gebruik van de XLOOKUP Functie in Microsoft Excel
 • “Browsers Brengen Automatische Donkere Modus Websites
 • “15 Speciale Tekens die U Moet Weten voor Bash
 • “Het Gebruik van de vinger Opdracht op Linux
 • “Chrome Snelkoppelingen Die U Moet Weten