Doet Verf Verlopen?

0
118
Andreas Kraus/Shutterstock

Ja, verf doet vervallen, maar wanneer het afloopt, hangt af van het type van verf. U kunt niet vinden van een actuele vervaldatum op de verpakking, dus hoe kan je vertellen als je de verf is nog steeds goed?

Op basis Verf Soorten

Er zijn een paar belangrijke soorten verf je bent het meest waarschijnlijk om te gebruiken in uw huis regelmatig. Als je een kunstenaar, u kan ook gebruik maken van acryl-of olieverf. In uw huis, olie en latex worden vaak gebruikt.

 • Olie Gebaseerde Verven Met de juiste verzorging en opslag, olie gebaseerde verf zal duren tot vijftien jaar. Olie gebaseerde verf gebruiken synthetische of natuurlijke oliën, waardoor het langer duren om te drogen zowel in opslag en als je het gebruikt. Het is een meer duurzame verf optie, hoewel, waardoor de lange droogtijd de moeite waard.
 • Latex Verf – Latex-verf op basis van alleen de laatste tien jaar. Dit type van verf droogt sneller, maar het is minder duurzaam dan op basis van olie. Het is ook minder plank-stabiel.
 • Acryl Verf – Acryl verf, het meest gebruikt in de kunst, kan het meer dan tien jaar, afhankelijk van de verpakking en opslag.

De juiste Opslag voor Verf

Juist het opslaan van uw verf, geen kwestie welk type het is, verlengt de levensduur en zorg ervoor dat het duurt voor de langste duur. De juiste opslag begint met de afsluitende verf of buis, maar de juiste temperatuur zaken. Het houden van uw lak verzegeld strak helpt niet uitdroogt en al die kostbare stoffen uit die weg en het uitharden van de verf in het blik.

Extreme temperaturen, te koud of te warm is, zal het onmiddellijk ruïneren uw verf. Verf moet worden opgeslagen boven 55 graden Celsius en onder 72 graden. Dit betekent het opslaan van uw verf in de garage of een schuur is niet een goed idee als u wilt dat het laatste. Houd het in het huis waar u meer controle hebt over de temperatuur. Latex verf is met name gevoelig voor invriezen en een solide bevriezen is meestal voldoende om te zetten in een raar gekleurde spongey massa, dat het in het proces.

Hoe om te Vertellen als Je de Verf is Al Slecht

Hier zijn de dingen die het akkoord met de verf is slecht:

 • Als het is opgedroogd.
 • Er is een vis-of een vreemde geur die hij nog niet eerder hebben gehad.
 • Het is dik.
 • Wanneer je het roer, zij houdt niet de juiste gladheid en scheidt zich weer snel.

Dus als het is vreemd-ruikend—u weet wel; odder ruiken dan VOC-geladen verf al is—en niet mengsel weer in elkaar, het is tijd om te ontdoen van het.

Het Bijhouden van de Leeftijd van Uw Verf

Bijhouden van de leeftijd van uw verf met ijver. Zet de datum van aankoop op de container met een permanente marker. Je moet ook houden van een notebook van je verf koopt, vooral als je het schilderen van uw huis. Als je ooit wilt schilderen in de krassen op de muur, wil je de exacte verf mengen, en je kan op een bepaald moment (of te gooi je de verf als het slecht gaat). Schrijf:

 • Het merk van de verf
 • De datum van aankoop
 • De naam van de verf kleur
 • Wat voor soort verf het is en de afwerking
 • De formule nummers uit de kan

Dat lijkt misschien overdreven, maar ons vertrouwen. Tien jaar vanaf nu, wanneer u besluit dat u wilt herstellen en je vind de kleur erg mooi, de informatie hierboven zal het een absolute breeze voor een frisse kan in de exacte kleur die je wilt.