De Bästa Tjänster och Plattformar för att Hitta Ny Musik

0
135
Ranta Bilder/Shutterstock

Även med de “upptäcka” spellistor på din streaming-tjänst, hitta ny musik du gillar faktiskt kan vara svårt. Tack och lov, det finns gott om resurser för att hitta ny musik, och några av dem är mer kul än du förväntar dig.

De flesta av dessa metoder för att upptäcka musik är ganska enkel. Samtidigt som du kan spendera ett par timmar dykning i avgrunden för ny musik, kan du också göra musik upptäckt en tillfällig 10 – eller 15-minuters aktivitet. Helt enkelt få dina ankor i rad (bokmärke vissa webbplatser, följa några spellistor, etc.), och skumma igenom dem när du vill hitta några nya artister.

Vi föreslår också att hålla spellistor med musik som du vill lyssna på. På så sätt kommer du att kunna ta din tid att gå igenom nya artister, och du kommer inte att komma ihåg vad du behöver för att lyssna på.

Hur som helst, utan vidare, här är de bästa tjänster och plattformar för att upptäcka ny musik.

Prenumerera på en Streaming-Tjänst

nikkimeel/Shutterstock

Streaming-tjänster som värd för den musik du lyssnar på, så de är ett bra ställe att hitta ny musik. De flesta tjänster för streaming reda på vad du lyssnar på och använder algoritmer för att förutsäga vilken typ av musik du gillar på radiostationer eller skapas spellistor.

Om du har bara provat att söka efter musik på en plattform, då kanske det är dags att vidga dina vyer. Här är en lista över fasta tjänster för streaming, tillsammans med lite info om hur man kan använda dem som en musik discovery service:

 • Spotify: Spotify har några bra spellistor för att upptäcka musik. Några av dem, som RapCaviar och Färska Finner spellistor, är sammansatt för att upptäcka musik. Andra, som till exempel Upptäcka Veckans spellista är anpassade till din lyssnar vanor och smak.
 • Apple Musik: Gillar Spotify, Apple gör det lätt att hitta ny musik. Du kan titta på curerad spellistor (som Ny Musik Mix) från din sidan, eller lyssna på musik från Beats 1 integrerad radio.
 • Soundcloud: Det är lätt att hitta nya och oupptäckta musik på Soundcloud. Markera helt enkelt Soundcloud diagram, eller justera din genre inställningar på Soundcloud inställningar för att få sammanställd lyssna förslag.
 • Bandcamp: Bandcamp är en tjänst där oberoende artister kan ladda upp sin musik. Den är fylld med alla typer av fantastisk musik, och det är lätt att gå vilse att hitta nya artister på Bandcamp Upptäcka sida.
 • Pandora: Pandora ‘ s enkla gränssnittet gör det bra för att upptäcka ny musik. Det är bara att lyssna till några av Pandora ‘ s färdiga spellistor eller har appen skapar du en spellista runt en artist, låt eller genre.
 • JQBX: JQBX integrerar med Spotify så att du kan dela och lyssna på musik med vänner eller främlingar. Gå helt enkelt med ett lyssnande parti, hoppa i DJ-stol, och visa upp dina låtar.
 • Sista.fm: Sista.fm var en av de första internet-radio tjänster för att göra musik förslag genom användning av algoritmer. Även om det inte är den bästa tjänsten för att lyssna på musik, du kan integrera Sista.fm-till tjänster som Spotify att skörda frukterna av sin musik rekommendationer.

Om du inte är nöjd med vad du har hittat på Spotify, Apple Musik, eller någon av de andra streaming-tjänster, då kanske det är dags att titta på lite extra-läroplan musik upptäckt plattformar.

Titta på serier eller Lyssna på Podcasts

NGN

Musik jakt är svårt, men visar som NPR: s Små-och Utflyktsdisk göra det en ganska njutbar upplevelse. Du bara luta dig tillbaka, gå igenom en spellista, och titta på några nya artister lägga ut det live. Bjud in några vänner över, och du har just skapat ett killer lyssna fest.

Naturligtvis, Små-och Utflyktsdisk är inte bara live musik där ute. Här är några musik och poddsändningar som du kan använda för att upptäcka ny musik:

 • NGN Musik: NPR: s rykte i musikvärlden är oöverträffad. Stationen är Alla Låtar Anses podcast är bra för att lära sig om och upptäcka ny musik, och dess Små-och Utflyktsdisk konserter är kända för att väcka gamla och nya artister i rampljuset.
 • Live på KEXP: KEXP radio: s YouTube-kanal är en fantastisk resurs för att hitta ny musik. Som NPR: s Små-och Utflyktsdisk, detta YouTube-kanal är full av långa, intima föreställningar från en rad olika artister.
 • Jam I Van: Vill titta på musiker spelar live i en van? Jam I Van resor runt om i landet, fånga live-uppträdanden från lokala band längs vägen.
 • BBCRadio1VEVO: BBC filmer live-framträdanden från en mängd olika populära musiker, som Khalid och Harry Styles.
 • q på CBC: EN liten, intim show för intervjuer och liveframträdanden. Denna visa har ett stort urval av Soul och R&B-artister, tillsammans med ett par rock grupper.

Rädd för att du kommer att gå miste om en bra artist? Dessa program och poddsändningar kan inte täcka allt. Om du vill gå ännu djupare i din musik upptäcktsresa, du måste börja titta på musik nyhetssajter.

Kontrollera Nyheter och Recensioner Webbplatser

Miljarder Bilder/Shutterstock

Upptäcka musik är inte bara lek och spel. Ibland måste man gräva tidigare djupet av jorden. Du måste traska igenom musik översyn webbplatser, hålla ditt humör varje gång någon kritiker klistrar in ett lågt betyg på din favorit-post.

Dessa musik granska webbplatser är förmodligen inte bra för din mentala hälsa, men de är bra för att hitta nya artister i alla genrer (inte berätta för någon, men jag bara kasta något som ser coolt till en Spotify-spellista):

 • Pitchfork: Pitchfork är förmodligen den mest populära webbplats för musik, nyheter och recensioner. Webbplatsen ger ut flera recensioner en dag och ger mycket uppmärksamhet till okända eller oupptäckta artister, så det är en bra gå-plats för ny musik.
 • ALLMUSIC: ALLMUSIC är en recensioner-baserad hemsida som är bra för att hitta ny musik från alla genrer. Du kan också göra en ALLMUSIC profil för att delta i musik kritik, om det är din sak.
 • Metacritic Musik: Metacritic Musik är precis som det vanliga Metacritic webbplats. Det kryper på webben letar efter musik recensioner och sammanställer ett genomsnittligt betyg för varje album. Det är bra för att jaga nya, kritikerrosade musik som du kan missa om du besöker bara en kritiker webbplats.
 • Nålen Släpp: Detta är Anthony Fantano musik webbplats. Det är bra för att hålla upp med indie och experimentell musik, men det innehåller inte mycket i vägen för musiken nyheter (faktiskt, det är nog en bra sak). Nålen Släpp är också värd Fantano s “älskade” albumlistan i fall du inte känner för att surfa.
 • Konsekvensen av Ljud: Detta recensioner webbplats omfattar musik, film, och TV. Det är en bra all-around portal för att hålla jämna steg med moderna medier, och ibland kan det strömmar in nya låtar innan de slog Spotify eller Apple Musik.
 • Stereogum: Stereogum är en stor resurs för musik nyheter, och hemsidan är “10 Bästa Låtar” – listor är användbart för att snabbt upptäcka ny musik.
 • Rolling Stone: Medan Rullande Sten fokus på musik har minskat över åren (dess nuvarande top trending artikel handlar om vaping), webbplatsen Musik-Listor, Diagram och Album Recensioner är bra för att spåra några snygga musik eller lära sig om populära artister.

Okej, nu har du bokmärkt ett par musik nyheter webbplatser och såg ett par Små-och Utflyktsdisk videor, du ska ha din nya musik fixa. Men hey, varför inte gå djupare ner i kaninhålet?

Besök den Lilla Musik-Bloggar

Rawpixel.com/Shutterstock

Litet musik-bloggar är bra för djup-dyk in oberoende eller obskyra artister. Att de inte har medel för webbplatser som Pitchfork (så de är mycket mindre produktiv), men de är fortfarande en mycket bra resurs för att upptäcka musik.

Tillbaka i dag (kanske 8 år sedan), en ton av Blogspot sidor dedikerade till att denna typ av saker. Tyvärr, endast ett fåtal “stora” musik bloggar är kvar, så några av de som vi listar är ganska nisch.

Här är några av de små musik-bloggar som inte har steamrolled av stora webbplatser:

 • Hype Machine: The Hype Machine automatiskt aggregat populär musik från populära musik webbplatser och bloggar, så du behöver inte gå att söka efter ny musik.
 • Bandcamp Dagligen: med Tanke på Bandcamp är omfattande bibliotek av oupptäckta och oberoende artister, är det vettigt för webbplatsen för att upprätthålla en daglig blogg. Dessa blogginlägg, medan oförutsägbar och mångskiftande, som är bra för att hitta en röra av nya konstnärer varje dag.
 • Portaler: En liten gemenskap av konstnärer (illustratörer, fotografer, skribenter, etc.) som tillbringar sin tid att föra oberoende musiker i rampljuset.
 • BrooklynVegan: Detta New York-baserad musik blogg är full av musik, nyheter och recensioner. BrooklynVegan har funnits sedan 2004 och har lyckats hålla ihop en ganska anständig fanbase sedan dess.
 • KOMPLEXA Duvor och Flygplan: KOMPLEX är en webbplats tillägnad färska pop-kultur. Det har slagit sig ihop med Duvor och Flygplan blogg för att rapportera om nya, unga och okända konstnärer.
 • Kör Fälla: den Här bloggen vänder sig till hip-hop och elektronisk musik fans. Det uppdateras varje dag med ny musik nyheter, och den erbjuder även gratis nedladdning av musik och Spotify spellistor.
 • Musik-Kartan: att Söka efter musik som låter som det du redan lyssnar på? Helt enkelt ange artistens namn i Musik-Kartan, och du kommer att välkomnas med en uppsjö av liknande artister.(Detta är egentligen inte en musik blogg, men det är en liten sajt och en bra musik upptäckt resurs.)

Okej, så du har följt en del musik plattformar på Youtube, du har bokmärkt lite musik bloggar, och du är redo att gå ännu djupare. Sätta din nörd locket på, vi är på väg att gå tillbaka i tiden.

Gå med i en Musik-Samhället

Rawpixel.com/Shutterstock

Internet används för att omfattas i forum, men du vet redan att. Tillbaka i dag, forum (och Blogspot sidor) det bästa sättet att hitta ny musik (och för att göra vackra vänner längs vägen).

Dessa dagar är borta, men det finns fortfarande en del musik samhällen kvardröjande runt. Några av dem är förutsägbara (subreddits), medan andra, KTT forum, har på något sätt överlevt under en mycket lång tid.

Okej, här är några musik-grupper och forum. Tänk på att vissa av dessa samhällen är ganska nisch, och Reddit kan vara din bästa insats:

 • JQBX: JQBX integrerar med Spotify så att du kan dela och lyssna på musik med vänner eller främlingar. Gå helt enkelt med ett lyssnande parti, hoppa i DJ-stol, och visa upp dina låtar.
 • Reddit: Det finns massor av bra musik-relaterade subreddits, som r/listentothis, r/Jazz-och r/hiphopheads. Vi skulle lista mer, men det finns alltför många för att räkna. Vi föreslår att du söker efter en viss genre eller artist på Reddit för att hitta en relevant subreddit.
 • Rap Geni Forum: Japp, det är en Rap Geni forum. Det är en liten, gammaldags samhälle som ständigt argumenterar om hip-hop. Vad mer kan man önska?
 • KTT (Kanye Till): Detta är en av de få musikälskare forum som faktiskt överlevt genom åren. Det är i första hand en Kanye West och hip-hop-gemenskapen, men det grenar ut sig till andra ämnen också. Åh, och detta är det forum där BROCKHAMPTON träffat, så finns det där.
 • Facebook: vill du följ dina favorit artister på Facebook? Du vet att du kan interagera på deras sidor eller gå med fan-grupper, eller hur?

Okej, detta är ungefär lika djupt som det går. Förhoppningsvis är du nöjd med alla spellistor du har följts, webbplatser som du har bokmärkt, och Kanye West-fan samhällen som du har gått.

Igen, dessa resurser gör det enkelt att upptäcka ny musik varje dag. Bara spendera en bra tio eller femton minuter att surfa runt och kasta vad du vill lyssna på en spellista. Eller, kan du spendera en hel dag gör ett djupt dyk—bara inte bära själv, okej?