Bulbrite s Solana Edison Är en Unik Smart Lampa Du har Aldrig Hört talas Om

0
104
Andrew Heinzman

Bulbrite s katalog av Solana smarta lampor innehåller en golden nugget—Edison smart lampa. Medan Bulbrite är inte kända i smarthome världen (ännu), jag tror att denna lampa är en stor hub-mindre (och billigare) alternativ till Philips nya Edison-stil smarta lampor.

Den Bulbrite Solana Edison glödlampa är, som du säger, en glödtråd stil smart lampa som drivs av Led-lampor. Det ger 600 lumen ljus med bara 5 watt, passar på standard E26 ljus uttag, och har en 13,7-årig livslängd (ett märkligt specifika nummer, jag vet). Och som de flesta smarta lampor som finns på marknaden idag, Bulbrite s Solana glödlampor fungerar utan en hubb.

Denna lampa känns annorlunda från någon annan smart lampa jag har arbetat med. För en, den är gjord av glas, vilket är ovanligt för smarta lampor. Det är också ganska lätt för en smart lampa, och det kan bli överraskande ljusa, förmodligen eftersom LED “trådar” är inte genomsyras av någon form av plast.

Dessa egenheter göra Bulbrite Edison en perfekt kandidat för cepidlake lampor, ljuskronor, eller någon annan fixtur som på ett naturligt sätt sprider ljus (antar att de kommer att spela fint med Edison är avlång form). I själva verket, jag är villig att satsa på detta är den enda smart lampa på marknaden som inte ser klibbig i en gammaldags och romantisk armatur (även om Philips Hue Edison smart lökar nog leta bra också).

Andrew Heinzman

När lampan är varm inställningar, orange LED-lister bli ljusare. På cool inställningar, blå LED-lister bli ljusare. Detta är standard för LED-lampor. Men dessa styrkor kan också vara svagheter. Varje “glödlampa” i Edison är bara en sträng av orange eller blå Lysdioder. Denna blandning av orange och blått skapar en “naturlig” vita, och ger dig möjlighet att ändra färgtemperatur. (En LYSDIOD kan avger endast en våglängd av ljus på en gång, så detta är allmän praxis.)

Så när du använder Edison i en utsatt fixtur, som en takfläkt eller av en Hollywood-stil badrum fåfänga, kastar ojämn slickar i blått och orange ljus. Din känsla mot detta fenomen är en fråga om personlig preferens, men jag är villig att anta att de flesta människor skulle föredra något mer enhetlig. (Visst, du kan göra allt orange eller alla blå, utan färgerna är ganska intensiv.)

Appen Är Förvånansvärt Bra

Min erfarenhet med hub-mindre smarta lampor är att de är inte svårt att ställa upp, processen är ganska tråkiga. LIFX och Wyze märkesvaror smarta lampor, till exempel, måste vara ansluten till telefonen en gång.

Så jag antog att de Bulbrite Edison inställning skulle vara en lika tidskrävande process, eller att Bulbrite app helt skulle suga (i världen av smarthomes, Bulbrite är fortfarande en no-name-märke).

Men hey, jag var helt fel ute. Den Bulbrite app (iOS, Android) är mycket användarvänlig—jag skulle säga att det är bättre än någon av de andra hub-mindre smart lampa program jag har använt (vilket är konstigt, med tanke på att Bulbrite är inte alls lika populär som sin smarthome konkurrenter).

Den Bulbrite app “temperaturen” på sidan inställningar, startsidan, och schemaläggning-menyn. Andrew Heinzman

Den stora grejen som jag älskar med denna app är att det får mig att ansluta två Bulbrite Solana-lampor på en gång. På sin egen, det är fantastiskt. Jag fick inte ha några problem med att integrera Bulbrite app till Google Assistent och Amazon Alexa, och de fungerar bra med röstkommandon och belysning grupper (även med inkompatibla smarta lampor).

Justera ljusstyrka och färgtemperatur från app är lätt, och även om jag inte har mycket användning för in-app-scener och scheman, de är också väldigt lätt att ställa upp. Jag uppskattar också att Edison glödlampa långsamt övergångar till maximal ljusstyrka när den används i “Vakna Upp” – läge (som en naturlig väckarklocka).

Det är ett Bra Alternativ till Philips Hue Edison Smart Lökar

Philips meddelade nyligen sin egen linje av filament-stil smarta lampor, vilket ger upphov till en ganska stor fråga. Varför skulle du köpa en Edison smart lampa från Bulbrite när Philips Hue, en mycket mer populär smarthome-plattformen, har sin egen Edison smart-lampor?

Tja, det finns några stora skillnader mellan dessa lampor. För en, Bulbrite Edison glödlampor fungerar utan en hubb, vilket sparar du ca $40 ur porten (om du inte råkar äga en Nyans hub). Medan Philips Hue-glödlampor och kan tekniskt arbete utan ett nav via Bluetooth, erfarenhet är mycket begränsad. (Du kan bara använda 10-lampor på en gång, och du kan inte styra lampor från långt bort.)

Det är också frågan om lampan pris. Philips Edison-stil smart lampa kostar $28, vilket är $9 dyrare än Bulbrite Edison-lampor.

Om du är inställd på det estetiska i Philips Hue Edison-lampor (som har lockigt “trådar”) eller om du redan äger en massor av Hue-glödlampor, Bulbrite s Edison smart-lampor är ett seriöst alternativ. De är billigare än Philips Hue-glödlampor, de är super lätt att ställa upp, och de ser ganska dang bra.

Igen, Bulbrite Solana Edison är en helt unik produkt. Och till skillnad från vissa “unika” smarthome produkter, Bulbrite Edison faktiskt fungerar riktigt bra. Plus, det ser bra ut, den kan användas där andra smarta lampor skulle titta klibbig, och den levereras med en användarvänlig app.

Samtidigt skulle jag inte nödvändigtvis Edison smart lampa för exponerade installationer (om du gillar ränder i blått och orange ljus som den skapar, gå för det), jag tror att det är bäst smart lampa alternativ för hängande armaturer, kristallkronor och antika belysning.