Webbläsare tar med Automatisk Dark Mode till Webbplatser

0
89
nalyvme/Shutterstock.kom

Mörka läget är nu överallt, inklusive i iOS 13 och Android-10. Webbläsare som Chrome, Firefox, Safari, och Kant har anammat mörka läget, också. Nu, webbläsare tar med automatisk dark mode till webbplatser tack vare en funktion som kallas föredrar-färg-systemet.

Webbplatser Kan Nu Upptäcka Mörka Läget Som Program Kan

Vissa webbplatser erbjuder mörka lägen idag. Du kan till exempel aktivera mörka läget på YouTube, Twitter, eller Slappa i ett par klick. Det är ganska coolt, men vem vill aktivera detta alternativ för sig varje gång de besöker en ny webbplats?

När du aktiverar mörk-läge på Windows-10, macOS, iOS eller Android, program du använder alla vet att du har aktiverat mörka läget och kan automatiskt aktivera det. Google Chrome inte ens har en lätt-till-fi mörka läget alternativet. Chrome bara anpassar sig automatiskt baserat på ditt totala operativsystem val.

I det förflutna, var det inte ett sätt för hemsidor att automatiskt genomföra mörka läget. Även om webbläsarens gränssnitt slocknar, webbplatser kommer att fortsätta med sina ljusa bakgrunder. Du måste manuellt aktivera mörkt läge eller använda ett webbläsartillägg som gör att mörka läget.

Det var inte webbutvecklare fel—de hade inget sätt att upptäcka om mörka läget var aktiverat på enheten. Det har ändrats med ett nytt cascading style sheets (CSS) har webbplatser kan dra nytta av.

Det är Redan I en Webbläsare Nära Dig

Svaret på detta problem är föredrar-färg-system, en CSS-funktion som webbplatser kan använda för att fråga din webbläsare om du har mörka läget aktiverat. En webbsida kan använda olika teman beroende på om du har mörka läge är aktiverat eller inaktiverat.

Denna funktion var bara nyligen lagts till moderna webbläsare 2019.

  • Google Chrome för alla plattformar (inklusive Android) har gett stöd till det eftersom Krom 76, som släpptes den 30 juli.
  • Safari för iPhone och iPad får det med Safari 13 som en del av iOS 13 den 19 September.
  • Mozilla Firefox har stött det sedan Firefox 67, som släpptes den 21 Maj.
  • Safari för Mac har stött det eftersom Safari 12.1, som släpptes den 5 April.
  • Microsoft Kant inte har stöd för det, men den nya Krom-baserad Edge webbläsare.

Detta är inte ett alternativ du väljer i din webbläsare själv. Det är bara att välja mellan ljusa och mörka lägen i ditt operativsystem, din webbläsare kommer att lyda förändring, och webbplatser som kan följa med och automatiskt aktivera mörka läget om de vill.

Så Där Är Mörka Läget Webbplatser?

Även denna funktion är i dag lever och arbetar i alla populära webbläsare, det är mycket nytt. Dark mode kommer till iPhone och iPad med den nya iOS-13. På Android-sidan, endast för Android-telefoner med den nya Android-10 har mörka läget stöd. Även Google Chrome på skrivbordet har endast stött föredrar-färg-system för ett par veckor.

Det är bara så nytt. Du sannolikt inte kommer att stöta på många webbplatser som använder föredrar-färg-systemet för att automatiskt aktivera mörka läget ännu.

Som förhoppningsvis kommer att förändras i framtiden. Webbplatser kan nu respekterar din mörka läget önskemål och automatiskt följa den. Webbutvecklare har ett nytt alternativ som de kan dra nytta av.

Vi älskar mörka läget. Nu när det är ett alternativ för alla de senaste operativsystem, vi ska vara glada över att se det som sprids över nätet.

RELATERAT: Mörka Läget Är det inte Bättre För Dig, Men Vi Älskar Det Ändå

LÄS NÄSTA

  • “15 specialtecken som Du Behöver Veta för att Bash
  • “Hur att Använda Kommandot finger på Linux
  • “Chrome Genvägar Du Bör Veta
  • “Varför Ska Du Överklocka Ditt RAM-minne (Det är Enkelt!)
  • “Hur att Öka Din MacBook Lagring