Varför Har Min Mjölk Går Dåligt För Tidigt?

0
107
Mike Fokus/Shutterstock

Om det är en halv liter eller en halv kopp vänster, när mjölken går dåligt, det är inte kul. Det är några skäl till varför din mjölk inte skulle göra det till utgångsdatum. Låt oss ta en titt.

Felaktig Kyl-Temperatur

Rätt kyl-och är nyckeln till att hålla din mjölk längre tid utan att det går sura eller knottrig.

USDA rekommenderar dig att hålla saker och ting under 40 grader Fahrenheit för alla kylda livsmedel för att förhindra att bakterier från att växa och mjölk från svarvning. Det är bäst att förvara din mjölk mellan 35 och 40 grader. Det gör att det blir behagligt kylda och hindrar dig från att få matförgiftning.

Där för att Hålla Mjölk i Kylen

Även om ditt kylskåp är vid rätt temperatur, det betyder inte att allt i det är att bli lika kall. Dörren är inte den kallaste delen av kylskåpet, så undvik att förvara din mjölk där.

Beroende på typ av kylskåp du har, har du några alternativ. Varm luft stiger uppåt, och det är generellt sant i ditt kylskåp, liksom. Så, den nedre hyllan bör vara den kallaste platsen i kylskåpet. Men om ditt kylskåp har en frys ovanför den översta hyllan kommer vara som kallast.

Nyfiken på villkoren i ditt kylskåp? Tja, du behöver inte vara—kylskåp termometrar är smuts billigt.

Hur Länge Är För Länge?

Inte det hindra dig när någon drar mjölk från kylen och lämnar den på disken för den tid för frukost? Du kanske tror att detta gör att mjölk för att anpassa sig till rumstemperaturen och börja växa bakterier omedelbart.

Du kan dock lämna mjölk ur kylen på ett säkert sätt i upp till två timmar. Naturligtvis, som också beror på den omgivande temperaturen. Till exempel, det är mycket säkrare att lämna mjölk ut en stund under en kylig vinter i Maine snarare än en toasty sommaren i Arizona.

Den säkraste satsningen? Låt inte mjölken ut för mer än en timme (helst mindre) på en varm sommar dag.