Hur vill Visa eller Dölja Mappar och program i Start-Menyn i Windows 10

0
218

När du klickar på Start-knappen i Windows 10, kommer du att se gränssnittet är uppdelat i tre separata delar: de små knapparna på vänster sida i listan med appar och program i mitten och de statiska eller dynamiska plattor på höger sida.

Du kan anpassa en hel del saker om utseendet och känslan av Start-menyn, bland annat listan över mappar eller länkar som visas i den vänstra menyn. Som standard kommer du att se objekt som Inställningar, Ström, Nätverk, Nedladdning av filer, etc.

I denna artikel kommer jag att visa dig hur du kan anpassa vilka ikoner som visas på Start-menyn.

Om du letar efter ett sätt att dölja eller ta bort appar från Windows Start-Menyn som visas i listan alla program, och sedan bläddra ner till avsnittet “ta Bort program från Start-Menyn”.

Visa/Dölj Mappar i Start-Menyn

För att börja, gå vidare och klicka på Start och sedan på Inställningar, som är på kugghjulsikonen.

Nästa, klicka på personlig Anpassning.

Nästa, klicka på Start i menyn till vänster och sedan ser du alla inställningar för att anpassa Start-menyn.

Bara för att nämna några saker medan vi är här, om du växla från Visa listan över appar i Start-menyn alternativet, det kommer att ta bort det mellersta avsnittet som vi talade om ovan (listan med program och appar).

Nyligen har lagt till apps kommer att visa dig alla program som du har installerat nyligen på toppen av listan. För att Visa de mest använda appar, det ska lista dina mest besökta apps precis nedanför nyligen tillagda appar.

Om du vill dölja nyligen öppnade filer från höger-klick meny på ikonerna i aktivitetsfältet, bör du se till att stänga av den Utställning som nyligen öppnade objekt i Hopp Listor på Start eller aktivitetsfältet alternativ.

Slutligen, längst ner, är vad vi söker. Klicka på Välj vilka mappar som visas på Start – länk. Microsoft gillar att namnge dessa poster mappar, men länkar eller genvägar verkar mer förnuftigt för mig.

Här kan du slå till eller från en lista av fördefinierade mappar/länkar som visas på Start. Som ett exempel, om jag växla allt på, du ser min lista blir ganska lång i Start-menyn.

Det är ungefär allt som finns till den. Om du vill lägga till eller ta bort program från Start-Menyn i stället för dem som ikoner, du måste prova något annat.

Ta bort Appar från Start Mänu

För att ta bort en app från listan över program i Start-menyn utan att avinstallera program, högerklicka på den, välja Mer och välj sedan Öppna Filen Plats.

Detta kommer att ta dig till Start-Menyn-Program system-mappen i Windows. Här kommer du att se en lista över alla mappar och genvägar som visas på den faktiska Start-Menyn själv.

För att ta bort ett objekt från listan, ta bara bort det. Du kan också skapa dina egna mappar här och lägga till dina egna genvägar eller länkar. Om du vill lägga till en genväg till att skapa en på skrivbordet genom att högerklicka på en fil och välja Skicka TillSkrivbord (skapa genväg).

Sedan är det bara att dra genvägen till mappen och det kommer att visas i Start-Menyn! Du bör inte ha några problem med att lägga till eller ta bort ett objekt från mappen heller.