Hur man Väljer Din Nästa dator

0
56
ittolimatar/Shutterstock

När du handla för en ny bärbar dator, kan det vara en rolig, men ändå märkligt stressande upplevelse. Om du väljer fel, du är fast med det ett tag. Och ingen gillar en långsam, opålitlig laptop.

Du don ‘ t har att lösa, dock. Och du behöver inte spendera en förmögenhet för att få en bärbar dator som är rätt för dig. Du har bara att veta vad man ska leta efter, så du kan hitta den perfekta bärbara datorn för att tillfredsställa dina behov.

Vad du ska Titta efter i en Bärbar dator

n_defender/Shutterstock

Det är en hel del som du måste hålla i åtanke när du söker efter en ny bärbar dator. Första, låt oss titta på de olika aspekterna av en bärbar dator. Tänk på detta som en fusklapp, och känn dig fri att använda det som en repetition senare:

 • Operativsystem: Windows bärbara datorer är all-around maskiner, och de är tillgängliga i alla prisklasser. Macbook köra macOS och är premium maskiner för Apple-fans och proffs. Chromebook är Chrome OS och är mer lämpad för underhållning eller browser-baserat arbete.
 • Storlek och portabilitet: Små bärbara datorer är, naturligtvis, mer bärbara än större. Men super slim och kraftfulla bärbara datorer kan bli dyrt. Försök att hitta en balans mellan bärbarhet och makt, och ta en titt på några 2-i-1-bärbara datorer eller Ytan tabletter.
 • Interna specifikationer: Vi föreslår att bärbara datorer med minst 8 GB RAM-minne, en i5-PROCESSOR (eller bättre), och en SSD (de är snabbare) istället för en hårddisk. Om du vill ha en Chromebook kan du få en med minst 4 GB RAM-minne. Chromebook också fungera bäst med Intel-Processorer, men en ARM-processor är bra för lättare arbetsuppgifter (som surfning).
 • Bildkvalitet: 4K och OLED-skärmar är trevliga, men de är dyra, och 1080p-skärmar ser bara bra. Hursomhelst, se till att din skärm är cirka 250 nits och har en 60 Hz uppdateringsfrekvens.
 • Hamnar och enheter: Vi rekommenderar att din bärbara dator har minst en USB-port C. USB-A-portar, SD-kortplatser, HDMI-portar, och DVD-enheter är allt en fråga om personlig preferens. I de flesta fall, en USB-C nav eliminerar behovet av extra portar och driver.
 • Batteritid: Undvik bärbara datorer med fruktansvärda batteritid. Vi rekommenderar att du leta efter en som ger minst fyra timmar.

Nu är det dags att få till praktiska detaljer. Först måste du ta reda på vilket OS du vill ha som dikterar vilka bärbara datorer kan du köpa, och de specifikationer som du bör fokusera på.

Windows, macOS eller Chrome OS?

Microsoft, Apple, Google

Som du säkert vet, ett operativsystem (OS) är den primära programvara som hanterar datorn. Var och en har sina fördelar och begränsningar, men inte alla operativsystem kommer att fungera bäst för dig.

Låt oss ta en titt på de fördelar och nackdelar för varje operativsystem, och varför du kanske föredrar det ena framför det andra:

 • Windows: Speciellt bra för spelare eller proffs, Windows fungerar också bra för dagliga arbete, läxor, titta på videor och surfa på webben. Dock, du behöver också ett utmärkt antivirusprogram som Windows är sårbara för skadlig kod.
 • macOS: Detta rena, krångel-gratis operativsystem som är perfekt för konstnärer, programmerare och proffs. Det är ett mycket bra val om du redan äger en iPhone eller iPad. Tänk bara på Mac-datorer är inte bra för spel, och en ny MacBook kostar ca $1000. Om du funderar på en MacBook, definitivt kolla Apples praktiskt MacBook jämförelse sida.
 • Chrome OS: EN lätt operativsystem som är perfekt för att titta på video, surfa på webben, eller göra web-baserade skolarbetet. Dock fungerar det inte med de flesta professionella program. Jämfört med Windows, Chrome OS fungerar mycket bra på billiga (runt $150 eller mindre) datorer, och det är blixtsnabba på bärbara datorer i $450+ intervall.

Nu när du vet vilket OS du vill, det är dags att tänka om fysisk form och portabilitet.

(Som en sida noterar, vissa bärbara datorer har Linux operativsystem. Det är en fantastisk plattform, men det är bäst att lämna detta i händerna på programmerare och it-proffs.)

Det Bästa Chromebook

Google Pixelbook (i5, 8 GB RAM, 128GB) (GA00122-OSS)

Google Pixelbook är en super-slim, 2-i-1 bärbar dator med massor av hästkrafter. Det är Googles flaggskepp dator, och en av våra favorit bärbara datorer.

Handla Nu

$975.00
Fler erbjudanden

Fysisk Form och Portabilitet

thanmano/Shutterstock

Bärbarhet och pris går hand i hand. Ultra-tunn-och 2-i-1-bärbara datorer tenderar att kosta mycket pengar—särskilt om de är laddade med hög hastighet Processorer och snygga skärmar. Så, innan du tittar på specifikationer, bestämma vad du vill att din bärbara dator att se ut.

Om du vill ha en MacBook, känn dig fri att hoppa över det här avsnittet eftersom alla av dem är otroligt tunn. Likaså, om du inte bryr dig mycket om din bärbara dator är vikt eller storlek, kan du gå vidare till specifikationer och kvalitet. Om du är tveksamma, men, här är några saker att tänka på om laptop storlek:

 • Tjock: Dessa bärbara datorer tenderar att vara relativt billig, även när de är dekorerad med kraftfull hårdvara. De oftast också har flera portar (USB, ethernet, etc.), pålitlig tangentbord och tålig plast skal.
 • Ultra-thin: De ser helt fantastiska ut och är super bärbar, men dessa bärbara datorer är oftast dyrare. En del människor tror också tunnare bärbara datorer har dåligt tangentbord. På grund av sin begränsade storlek, att de oftast bara har ett par USB-portar. De kan också ibland överhettas när de utför intensiva arbetsuppgifter (som ett hard-core, 10-timmars spelande session, inte läxor).
 • Små skärmar: Vissa människor svär vid maskiner med endast en 10 – eller 11-tums skärm. Dessa små bärbara datorer fungerar med Chrome OS, men Windows bärbara datorer med skärmar denna lilla är nästan alltid underpowered.
 • 2-i-1: Även om dessa är bekvämt, vi föreslår att du undvika de billiga modellerna. Igen, tunna bärbara datorer är dyrare att göra än tjockare modeller. Detta innebär billiga 2-i-1 är oftast full av opålitliga komponenter. Undvik Windows modeller billigare än $400 och Chromebook under $200.

Kom ihåg, ultra-tunn-och 2-i-1-bärbara datorer med bra specifikationer tenderar att kosta en hel del. Om du vill ha mer valuta för pengarna, kolla in tjockare, mindre bärbara datorer.

Nu när du vet vilket format du vill ha, är det dags att tänka om specifikationer.

Premium-Windows-Dator

Dell XPS 13 9370 Laptop: Core i7-8550U, 13.3″ 4K UHD Touch Display, 256GB SSD, 8GB RAM, fingeravtrycksläsare, Bakgrundsbelyst Tangentbord, Windows 10 (Silver)

Dell XPS 13 är en favorit bland laptop entusiaster. Den är snabb, kraftfull och har en vacker, 4K-skärm.

Handla Nu

$1072.99
Fler erbjudanden

Hyfsade Specifikationer

Pawarun Chitchirachan/Shutterstock

En bärbar dators prestanda och hastighet beror på dess specifikationer. Medan du kanske frestas att få en billigare bärbar dator med usel (eller random) specifikationer, rekommenderar vi dig att leta efter något som kommer att gå bra för de närmaste åren. Bara lite mer pengar kan leda till en mycket mer tillförlitlig, framtiden-bevis enhet.

Återigen, MacBook fans har det lätt. Det finns bara en handfull av olika MacBooks på marknaden, och det är lätt att jämföra deras specifikationer.

Människor som föredrar Windows eller Chrome OS, men har att sätta i lite extra ansträngning. Till hjälp har vi sammanställt en lista över datorn specifikationer för att hjälpa dig att välja rätt laptop:

 • CPU (processor): hjärnan av din bärbara dator, CPU-program körs. Det är delvis ansvarig för din bärbara dator hastighet (eller brist därav). För Windows-och macOS-maskiner, en Intel i5 PROCESSOR eller AMD Ryzen 5 CPU bör fungera lika bra. Om du vill ha extra hästkrafter, leta efter en Intel i7-eller AMD Ryzen 7 CPU. Om du vill ha en bärbar dator med Chrome OS, en ARM-processor är bra för de flesta vardagliga uppgifter, men en Intel-processor kommer att vara kvickare.
 • GPU: de Flesta bärbara datorer har inbyggda grafik-processorer, vilket är bra för allt utom hard-core gaming, 3-D-rendering, eller flera-bildskärm-inställningar. Om du planerar att göra någon av dessa saker, för att sedan jaga en bärbar dator med en 3-eller 4 GB GPU. Om du planerar att få en Chromebook, bör du inte oroa dig för detta.
 • RAM-minnet (minne): Detta är det som gör att din bärbara dator för att bolla med olika uppgifter. Vi föreslår en Windows-dator eller MacBook med minst 8 GB RAM-minne, eller en Chromebook med minst 4 GB. Om du planerar att göra massor av multitasking, får en enhet med ytterligare 4 till 8 Gb RAM-minne.
 • Lagring: Köpa en bärbar dator med en SSD. Hårddiskar är bra om du behöver lagra massor av information (och de är billiga). Men datorn kommer att starta och ladda mycket snabbare med en SSD.
 • Batteriets livslängd: Det finns ingen anledning att köpa en laptop om man inte har en verklig livslängd av minst fyra timmar. Tillverkarna är ofta det bästa scenariot på batteritid specifikationer, så kolla lite recensioner för att få en uppfattning av vad det verkligen är. Du kan också söka på namnet på den modell du är intresserad av att med termen “batteritid” på Google för att få mer info.

Om du planerar att använda din bärbara dator för resurs-tunga program, som spel eller 3D-rendering, du bör också tänka på termisk prestanda. Igen, bara att söka på namnet på den dator du är intresserad av att tillsammans med “termisk prestanda” på Google. Se om någon har haft problem med den bärbara datorn överhettas under spel eller andra tunga applikationer. Detta är främst ett problem med ultra-tunna bärbara datorer som MacBook Pro eller 2-i-1: or som Ytan tablett.

Så, nu är den svåra delen är klar. Du vet vilket OS du vill ha, du ligger på en form-factor, och du har fått din specifikationer uppradade. Låt oss nu överväga skärmar och hamnar.

Den Bästa Övergripande MacBook

Nya Apple MacBook Pro (13 tum, Tryck Bar, 1.4 GHz quad-core Intel core i5, 8GB RAM, 256GB) – Utrymme Grå

Den 13" MacBook Pro är en glänsande kraftpaket. Det är extremt tunn och snabb, och dess Retina display ser otroligt.

Handla Nu

$1400.40
Fler erbjudanden

4K eller OLED-Skärm?

ra2studio/Shutterstock

Du kommer att tillbringa en hel del tid åt att stirra på skärmen på din bärbara dator, så det är värt det att se till att du gillar vad du ser.

Det är inte samma sak som en TV, men. På en bärbar dator, det senaste och bästa visning kostar oftast mer än det är värt. Om du är en konstnär eller kvalitet ovän, en grundläggande, 1080p LCD-ska vara bra. Det är inte den senaste teknologin, men det är billigt, det ser bra ut, och det fungerar bra.

Naturligtvis, upplösningen är inte det enda. Här är en lista över saker du bör tänka på när det kommer till din bärbara skärm:

 • Ljusstyrka: Uttryckt i nits, detta är vad som gör skärmarna ser skarp och söt. Det gör dem också lättare att se utomhus eller under ett bländning. I allmänhet, en 250 – och 300-nit skärm är perfekt. Skärmar med mer än 300 nits ibland ser tvättas ut.
 • Uppdatera (ram) priser: de Flesta bärbara datorer har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz, och för de flesta människor, det är bra. Men om du är en gamer, en 120 Hz skärm kan göra ditt spel känns mer verklighetstrogen och omedelbar. Spelare bör också titta för bärbara datorer med G-Sync eller Freesync tech, vilket eliminerar hackiga och stamning (detta är vanligtvis en paketlösning med någon bärbar dator som har ett NVIDIA-grafikkort).
 • Lösning: Återigen en grundläggande 1080p LCD är bra. Visst, du kan få en 4K skärm, och du kommer förmodligen att älska hur det ser ut—speciellt om du är en konstnär. Men, 4K-skärmar är dyra, och tillverkarna tenderar att minska uppdatera priser för att hålla kostnaderna nere. Om du vill ha en 4K laptop skärm, se till att det också 60 Hz.
 • OLED: Denna typ av skärm inte använda en bakgrundsbelysning. I stället styr en ton av Dioderna, vilket leder till en hög kontrast, super-skarp bild. Spelare tenderar inte att gilla dessa eftersom bilderna ser suddiga på en 120 Hz uppdateringsfrekvens. För alla andra, men de ser helt fantastiska ut! De är definitivt dyrare än en LCD, dock.
 • Touch-skärmen: Detta är mest användbart för 2-i-1-bärbara datorer. Men, du kan alltid stänga av funktioner pekskärm om du inte vill eller behöver det.

Nu, som USB-portar behöver du på din bärbara dator, och hur många vill du ha?

Den Bästa Övergripande Chromebook

Asus Chromebook Flip C434 2-i-1 Bärbar, 14″ Pekskärm FHD 4-Vägs NanoEdge, Intel Core M3-8100Y-Processor, 4 GB RAM, 64 GB eMMC-Lagring, All-Metall, Bakgrundsbelyst KB, Silver, Chrome OS, C434TA-DSM4T

ASUS Flip är en stor mid-range, 2-i-1 Chromebook. Den har en Intel-PROCESSOR, 4 GB RAM, och en ren, 14" skärm.

Handla Nu

$499.99
Fler erbjudanden

Portar

kontrymphoto/Shutterstock

Portar och driver lägga lösvikt till en bärbar dator, så vi uppmuntrar konsumenter att omfamna de “mindre är mer” – metoden. Allt du behöver är ett par USB-C-portar.

USB-C är den moderna standarden för strömförsörjning och dataöverföring. Den överför videosignaler (som HDMI), ljud-signaler (som hörlursuttag), och avgifter enheter snabbare än USB-A. du kan Också lägga till en rad portar till din bärbara dator med en USB-C-hubb.

Det är naturligtvis svårt att ta steget att USB-C just nu. Om du inte vill använda en hubb, föreslår vi att du ser för SD-kortplatser och USB-A-hamnar.

Också, vissa ultra-tunna bärbara datorer som MacBook Pro, inte har ethernet-portar. Om du behöver, kanske du vill titta på chunkier bärbara datorer eller få en USB-C-hubb.

De Bästa Budget-Windows-Dator

HP 2019 14″ Laptop – Intel Core i3 – 8GB Minne – 128 GB Solid State Drive – Aska Silver Tangentbord Ram (14-CF0014DX)

För pris, denna HP laptop är förvånansvärt stark och komplett. Den har 8 GB RAM, en USB-port C, en SSD, och en stor 14" skärm.

Handla Nu

$335.00
Fler erbjudanden

Var man kan Köpa

Igor Kardasov/Shutterstock

Samtidigt kan du bara gå till Best Buy och be en kontorist att hjälpa dig att hitta en bärbar dator som passar dina specifikationer, det är mycket enklare (och billigare) att söka på nätet.

De flesta större laptop-säljande hemsidor har filter som du kan använda för att precisera den bärbara datorn av dina drömmar. Vi föreslår att du hålla dina sökningar bred och kolla in en mängd olika webbplatser för bra erbjudanden.

Här är några webbplatser som säljer bärbara datorer:

 • Bästa Köp: hemsidan är lätt att navigera, och du kan även schemalägga att plocka upp din bärbara dator idag i butiken i ditt område. Renoverad och showroom bärbara datorer finns även på reducerade priser.
 • Newegg: Detta företag bedriver ett brett utbud av bärbara datorer (inklusive renoverade modeller).
 • Amazon: ja, naturligtvis. Det är svårt att navigera på netonnet för bärbara datorer, men det är oftast full av bra erbjudanden. Vi föreslår att du använder Amazon som en pris-checker.
 • Apple Store: Det är inte alltid den billigaste stället att köpa MacBooks, men “jämför” – sidan är super-bra att sätta fingret på MacBook av dina drömmar.
 • Google-Butiken: Du kan köpa Chromebook direkt från Google. Och även om du kan hitta dem billigare på andra webbplatser, Google gör det enkelt att jämföra olika modeller.

Nu är du redo att köpa din nya laptop.

Vi föreslår att du kolla in en bärbar dator i person innan du köper den. Detta gör att du kan se skärmen, känner den styrplatta, och se till att tangentbordet känns rätt. Mest populära bärbara datorer är oftast på showroom golv på Bästa Köpa eller Walmart.