Het Tonen of Verbergen van Mappen en Apps in het Menu Start op het Windows-10

0
158

Wanneer u klikt op de knop Start in Windows 10, zie je de interface is opgedeeld in drie aparte delen: de kleine knoppen aan de linkerkant in de lijst met apps en programma ‘ s in het midden en de statische of dynamische tegels aan de rechterkant.

U kunt pas een paar dingen over de look en feel van het menu Start, met inbegrip van de lijst van mappen en links die worden weergegeven in dat menu links. Standaard ziet u items zoals Instellingen, de Macht, het Netwerk, Downloads, etc.

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je voor het aanpassen van de pictogrammen die worden weergegeven in het menu Start.

Als u op zoek bent naar een manier om te verbergen of verwijderen van apps uit de Windows Start Menu dat wordt weergegeven in de lijst van alle programma ‘ s, scroll dan naar beneden naar de sectie met de titel “het Verwijderen van Apps uit Menu Start”.

Tonen/Verbergen van Mappen in het Menu Start

Om te beginnen, ga je gang en klik op de Start – Instellingen, die het tandwielpictogram.

Volgende, klik op Aanpassing.

Klik vervolgens op Start in het menu aan de linkerkant en vervolgens ziet u alle instellingen voor het aanpassen van het menu Start.

Om maar te noemen een paar dingen terwijl we hier zijn, als u schakel de Toon lijst met apps in het menu Start de optie, zal het verwijderen van die middelste gedeelte dat hierboven besproken (de lijst van programma ‘ s en apps).

Onlangs toegevoegde apps vindt u alle programma ‘ s die u hebt geïnstalleerd onlangs op de top van de lijst. Voor Toon meest gebruikte apps, het zal een lijst van uw meest geopende apps rechts onderaan de recent toegevoegde apps.

Als u wilt verbergen onlangs geopende bestanden uit het menu van de rechtermuisknop op de taakbalk pictogrammen, moet u ervoor zorgen om te schakelen uit de Toon met onlangs geopende items in Jump Lists op de Start of de taakbalk optie.

Tot slot, op de bodem, dat is waar we naar op zoek zijn. Klik op de Kiezen welke mappen weergegeven op het startscherm link. Microsoft graag de naam van deze items, maar links of snelkoppelingen lijkt het verstandiger voor mij.

Hier kunt u in-of uitschakelen van een lijst van vooraf gedefinieerde mappen/links die worden weergegeven op het startscherm. Als een voorbeeld, als ik wisselen, alles zie je mijn lijst wordt al behoorlijk lang in het Start menu.

Dat is ongeveer alles wat er is. Als u op zoek toevoegen of verwijderen van apps vanuit het Start-Menu in plaats van deze pictogrammen, moet je iets anders proberen.

Bij het verwijderen van Apps van Start menu

Een app te verwijderen uit de lijst van apps in het menu Start zonder het verwijderen van het programma, klik gewoon met de rechtermuisknop op, kies Meer en kies vervolgens Bestand Openen Locatie.

Deze zal u brengen naar het Menu Start configuratiescherm systeem map in Windows. Hier ziet u een lijst van alle mappen en snelkoppelingen die worden weergegeven in de eigenlijke Start Menu zelf.

Om het verwijderen van een item uit de lijst te verwijderen. U kunt ook uw eigen mappen maken hier en voeg uw eigen snelkoppelingen of links. Als u wilt toevoegen van een snelkoppeling aanmaken op het bureaublad door met de rechtermuisknop te klikken op een bestand en dan te kiezen voor Verzenden NaarBureaublad (snelkoppeling maken).

Dan sleep die snelkoppeling naar deze map en het zal verschijnen in het Start-Menu! Je moet geen problemen hebben met het toevoegen of verwijderen van items uit deze map.