Den Plixi Hopfällbar Cykel Hjälm Är Bättre i Väskan Än Din Chef

0
87

Betyg:
6/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 100

Köp på Amazon

Michael Crider

Om du rida en cykel, bör du bära en hjälm. Tid. Men med fler människor använder cykel för korta resor, för att inte tala om förekomsten av e-cykel i urbana områden, en hjälm är inte alltid i närheten.

Här är Vad Vi Gillar

 • Fantastiska vikbar design
 • Känns stabil och säker

 

Och Vad Vi inte

 • Mycket tung
 • Dålig ventilation
 • Obekväm passform

Lösningen, åtminstone enligt ett par driftig säljare, är en hopfällbar hjälm som fälls ner för att glida in i din ryggsäck eller väska. Jag provade ett exempel på det, den Plixi från Overade, som jag beslöt att cykla mer i min lilla stad som detta år. Den Plixi använder ett sinnrikt system av gångjärn och fälls för att göra en säker, standards-compliant cykel hjälm som kryper ner som en anime robot, sprider sin volym med 60%, lätt att kasta in din väska för din fot äventyr.

Designen är verkligen anmärkningsvärt. I tre steg (bild upp en fjärdedel-panel, vik in båda sidorna och vik sedan upp över botten), den Plixi halverar sin storlek, från loppet av två fotbollar till omkring en. Men det är inte den mest imponerande bedrift. Vad som är särskilt anmärkningsvärt är att, när fullt utbyggd i “riding-läge,” hjälmen inte känner någon mindre robust och säker än en konventionell design i ett stycke. Styv plast, skum, och kände dimensionering gör det mer eller mindre samma som du hittar i någon hjälm som du får från Walmart, eller din lokala cykel butik.

Och Plixi inte kan utföra det som den syftar till att göra. Med en hjälm som tar upp bara en stor bit av min väska istället för att nästan alla av det, jag kände mig mer bekväm roaming runt i stan för lite ljus shopping och träffa café eller min lokala bar. (Bara en öl, tack—att cykla tipsy är inte säkrare än att köra bil.) Om du letar efter något som du kan ta med dig för en snabb tur på ett centrum med cykel eller elektrisk skoter, den Plixi är ett fantastiskt val.

Men det finns nackdelar. På grund av dess vikbara design, hjälm behöver mer material än en vanlig en. Det innebär mer utrymme (inte mycket) och mer i vikt (en hel del). Den Plixi är en bit över 18 gram på mitt kök skala, 30% mer än min vanliga hjälm, som inte är något särskilt speciellt eller dyrt. Det hjälper inte att Plixi har nästan ingen ventilation på mycket fram och bak, vilket gör alla som vikt särskilt varma och svettiga i någon form av kvav miljö.

Den inre stoppning, brist på luftflödet, och bakre passar bandet gör Plixi obehagligt. Michael Crider

Den passar lämnar en hel del övrigt att önska också. Med en kropp som lägger tre gånger, en standard inre huvudband är uteslutet, och Plixi har att göra med en liten bar som ligger på baksidan av ditt huvud med tryck från ett par spandex remsor. Paketet innehåller också några extra skum inre stoppning, i fall hjälm flyttas runt för mycket på huvudet. Med ett par justeringar som den passar alla rätt, men att kalla det bekväm skulle vara generös.

Är det för mycket begärt för en hjälm som kan vika sig på mitten och vara cool och bekväm på samma gång? Kanske. Som sagt, Plixi är inte ett bra val om du är ute efter att få i cykling, och du vill ha en hjälm som du kan använda för både linjetrafik, medellång eller lång distans rider, och kort urban humle.

Den Plixi i sin helt öppna och låsta formulär, om någon som är mycket mer stilig än mig. Overade

Det är fantastiskt för det senare—i synnerhet om du skulle gå utan hjälm på din hyra cykel på annat sätt—och skulle göra en stor gåva för en college-bunden kille som kan frestas att hoppa över en hjälm mellan klasser. Om din budget kan bara sträcka till en hjälm, få en standard model. Om du kan ge Plixi ($80-100 vid olika återförsäljare), och du är desperat för en hjälm som kan gömma sig i väskan när du inte rider bara för att rida, det är värt det begärda priset.

Betyg: 6/10
Pris: sek 100

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Fantastiska vikbar design
 • Känns stabil och säker

 

Och Vad Vi inte

 • Mycket tung
 • Dålig ventilation
 • Obekväm passform