Browsers Zijn in het Brengen van Automatische Donkere Modus Websites

0
64
nalyvme/Shutterstock.com

Donker mode is nu overal, ook in de iOS-13-en Android-10. Web-browsers zoals Chrome, Firefox, Safari, en een Rand hebben omarmd dark-modus, ook. Nu, browsers brengen automatische donker modus naar websites dankzij een functie genaamd voorkeur-kleur-regeling.

Websites Kunnen Nu Detecteren Donker Modus Als Apps Kunt

Sommige sites bieden donker modi vandaag. Bijvoorbeeld, u kunt donker modus op YouTube, Twitter, of Speling in een paar klikken. Dat is wel cool, maar wie wil het inschakelen van deze optie afzonderlijk bij elk bezoek aan een nieuwe website?

Wanneer u donkere modus op Windows-10, macOS, iOS of Android, de toepassingen die u al weet dat u hebt ingeschakeld donker modus en automatisch kunt inschakelen. Google Chrome heeft niet eens een gemakkelijke-naar-toegang donker modus optie. Chrome gewoon automatisch aanpast op basis van uw totale besturingssysteem naar keuze.

In het verleden was er niet een manier voor websites om automatisch te implementeren donker modus. Zelfs als uw browser interface donker, websites zullen doorgaan met hun heldere achtergrond. U handmatig moet inschakelen donker mode of gebruik een browser extensie die krachten donker modus.

Het was niet webontwikkelaars’ fouten—ze had geen manier van opsporen of donker modus is ingeschakeld op uw apparaat. Dat is veranderd met een nieuwe cascading style sheets (CSS) zijn voorzien websites van kan profiteren.

Het is Al In een Browser bij U in de Buurt

Het antwoord op dit probleem is de voorkeur-kleur-regeling, een CSS-eigenschap die websites kunnen gebruiken om uw web browser of u nu donker-modus is ingeschakeld. Een web pagina met een ander thema, afhankelijk van of u in het donker-modus is ingeschakeld of uitgeschakeld.

Deze functie werd pas onlangs toegevoegd aan moderne web browsers in 2019.

  • Google Chrome voor alle platformen (zoals Android) ondersteund sinds Chrome 76, uitgebracht op 30 juli.
  • Safari voor de iPhone en iPad krijgt het met Safari 13 als onderdeel van iOS 13 op 19 September.
  • Mozilla Firefox heeft ondersteund, omdat Firefox 67, uitgebracht op 21 Mei.
  • Safari voor de Mac heeft ondersteund, omdat Safari 12.1, uitgebracht op 5 April.
  • Microsoft Rand niet ondersteunen, maar de nieuwe Chroom-gebaseerde Edge browser.

Dit is niet een optie die u selecteert in uw browser zelf. Kies gewoon tussen licht en donker modi in uw besturingssysteem, uw browser zal gehoorzamen aan de verandering, en websites kunnen volgen en automatisch inschakelen donker modus als ze dat willen.

Dus Waar Zijn de Donkere Modus Websites?

Terwijl deze functie is vandaag de dag wonen en werken in alle gangbare browsers, het is heel nieuw. Donker mode komt naar de iPhone en iPad met de nieuwe iOS-13. Op de Android kant, alleen voor Android-telefoons met het nieuwe Android-10 hebben de dark-modus-ondersteuning. Zelfs Google Chrome op de desktop heeft alleen ondersteund voorkeur-kleur-schema voor een paar weken.

Het is gewoon zo nieuw. U waarschijnlijk niet tegenkomen veel websites die gebruik maken van de voorkeur-kleur-regeling automatisch inschakelen donker modus nog.

Dat zal hopelijk in de toekomst veranderen. Websites kunnen nu respecteren uw donkere modus voorkeur en automatisch volgen. Web-ontwikkelaars hebben een nieuwe optie kunnen zij profiteren van.

We houden van donkere modus. Nu is het een optie op de nieuwste besturingssystemen, we zijn verheugd om te zien dat verspreid over het web.

GERELATEERD: Donker Modus Is niet Beter Voor U zijn, Maar We Houden Het Toch

LEES VERDER

  • “15 Speciale Tekens die U Moet Weten voor Bash
  • “Het Gebruik van de vinger Opdracht op Linux
  • “Chrome Snelkoppelingen Die U Moet Weten
  • “Waarom Zou Je Overclock Uw RAM (dat is Makkelijk!)
  • “Hoe te om te Verhogen Uw MacBook Opslag