19 Rätter att Göra i Din holländska Ugn Som inte Är Gryta

0
339
Från Min synvinkel/Shutterstock

Vi alla vet en rejäl gryta som hör hemma i en holländsk ugn, men det finns ingen anledning att begränsa vad denna mångsidiga kök verktyg kan göra! Om du gör kyckling eller surdeg, din holländska ugn har du omfattas.

Grytor är bra, men vi skulle inte äger en holländsk ugn om det är allt du kan använda dem till. Holländska ugnar är mångsidiga. De skapades under en tid när du lagar mat över en eld var inte bara en kul återgång men avgörande för överlevnad.

Alla dessa pionjärer som tillbringade sina nätter matlagning över öppen eld inte att leva på soppa. De hade ett stort urval av rätter att välja mellan då, och vi har ett ännu större nu. Plus att vi inte längre behöver en öppen låga. Din favorit spisplattan eller i ugnen kommer att göra fint.

Varmrätter

Här är några viktiga sevärdheter som du förmodligen inte visste att du kan laga mat i ditt holländska ugn:

 • Rött vin-långkokt short ribs: En i huvudsak holländska ugn maträtt! Vi älskar detta recept i synnerhet, som gör det 158 andra recensenter, så vi tvivlar på att du kommer att vara oense.

Få Recept: Rött Vin Långkokt Short Ribs

 • Kyckling Adobo. Denna vinäger-fast Filipino skålen är läckra, oberoende av kokkärlet. Men, i en holländsk ugn, det kommer ut att smälta-i-din-mun anbud med hälften av sanering. Om du inte har haft chansen att prova denna maträtt, vi kan starkt rekommendera den! Och inte begränsa dig till kyckling—det fungerar lika bra med fläskfilé.

Få Recept: Kyckling Adobo

farbeled/Shutterstock
 • Hela stekt kyckling: Det är något ytterst tröstande om lukten av kyckling rostning i ugnen hela eftermiddagen. Vi älskar också att detta recept innehåller instruktioner för att flytta denna maträtt utanför över en lägereld, bör du vara så inspirerad.

Receptet: Ugn grillad Kyckling

 • Carnitas: Dessa krispiga lite fläsk bitar är alltid ett bra beslut, och en holländsk ugn är ett bra sätt att göra dem. Vi älskar ett recept som detta, eftersom en dag av matlagning lämnar dig med överblivna strimlad fläsk kan du använda hela veckan!

Få Recept: Carnitas

 • Lamm Tagine: ordet “tagine” hänvisar till en lera kokkärlet, liknande en holländsk ugn men med en konformad topp. Det används för att göra bräserad rätter som innehåller lamm, kyckling eller torkad frukt. En holländsk ugn fungerar lika bra för detta traditionella lamm och aprikos version.

Få Recept: Lamm Tagine

 • Ankconfit: Detta låter fint, men en gång i tiden, det ansågs vara en mycket ödmjuk fransk maträtt. Att “confit” betyder att laga kött i sitt eget fett. Resultatet är en mycket öm, rik och välbevarad förrätt. När confit processen är klar, kött håller i kylskåp i upp till tre månader och kan frysas upp till ett år.

Få Recept: Confiterad Anka

 • Stekt Kyckling: Ett självklart val för en holländsk ugn som de djupa sidorna av potten göra fritering en bris. För perfekt stekt kyckling, saltlake i kycklingen först och alltid använda en termometer för att se till olje-temperatur är korrekt.

Få Recept: Stekt Kyckling

 • Jambalaya: Denna köttig södra häfta är packade med smak. Det har en hel del ingredienser och kan vara tidskrävande att göra, men det gör också fantastiska matrester.

Få Recept: Jambalaya

 • Lasagne: Detta är förmodligen inte en maträtt som du tänker på när du tänker på nederländska ugnar. Och denna version är inte precis den typ du dra ur frysen. Men alla komponenter är här, och man gör det i en kruka, så vi tycker att det är värt det ytliga offer.

Få Recept: En Kruka Lasagne

 • Ropa Vieja: När översatta namnet på denna maträtt betyder “gamla kläder.” Den har fått sitt namn från den långa, strimlad delar av slow-cooked flankstek som liknar strängar av tyg i den sista skålen. Långsam matlagning en lean-cut flankstek, låter kanske olycklig, men detta traditionella Kubanska maträtt visar sig perfekt anbud varje gång.

Få Recept: Ropa Vieja

Sida Rätter

CampChef.com

Om du redan har förberett din huvudrätt, kan du använda en holländsk ugn för att göra några läckra sidor! Vi har fått några förslag:

 • Holländska Ugn Potatis: Det finns många potatis varianter som du kan göra i en holländsk ugn, men vi gillar dessa bäst. Trots allt—några saker att komma nära underverk av spuds med ost.

Få Recept: Lätt holländska Ugn Potatis med Ost

 • Vita Bönor: Ett ganska självklart val, eller hur? Glöm bara inte att blötlägg bönorna över natten om du kommer att göra dem från början!

Få Recept: vita Bönor

 • Tomatsås: Gör något att jämföra med en hemmagjord tomatsås koka på stovetop alla söndag eftermiddag? Vi tror inte det. Ge det ett försök, och du kan aldrig gå tillbaka till skorrade marinara.

Få Recept: Tomatsås

 • Risotto: Denna hög-underhåll maträtt kräver ständig barnvaktsservice, så det är inte normalt att vi skulle använda den holländska ugn för. Lämna det till Ina Garten, men, för att värma våra hjärtan med en nästan rör-gratis recept.

Få Recept: Lätt Parmesan Risotto

 • Vilda Ris Pilaff: Vanligt ris är tråkigt, men vilda ris pilaff är en maträtt som passar för ens den vackraste av tillfällen. Den holländska ugn gör det extra enkelt eftersom det tillåter dig att flytta från spishäll till ugnen smidigt för bättre temperaturreglering.

Få Recept: Vilda Ris Pilaff med Tranbär och Pekannötter

 • Spaetzle: Du kan koka valfri pasta i en holländsk ugn, men spaetzle, även om det tekniskt mer av en klimp, är speciell. Du kan göra detta hemma utan avancerade degen rullande kompetens eller särskilda verktyg. För detta recept, allt du behöver är en tesked!

Få Recept: Spaetzle (tysk Dumplings)

Bakverk och Godsaker

Ulmus Media/Shutterstock

Om du letar efter ett enkelt sätt att göra en särskild behandling, bryta ut de holländska ugn! Här är bara några av de sötare saker du kan använda det för att:

 • Surdegsbröd: Dessa pionjärer vi nämnde tidigare bakade också detta i en holländsk ugn eftersom det skapar ett perfekt bröd-stigande miljö. Du behöver din egen starter för detta, men det är väl värt mödan!

Få Recept: Inga-Knåda surdegsbröd

 • Jam: Plocka din frukt, ta lite socker, och samla ett par burkar. Hemmagjord sylt är super-enkelt att göra, och en holländsk ugn är ett perfekt sätt att göra det! Du kan göra lite som att skörda slutar, och sedan ge det som gåva för den kommande semestern.

Få Recept: Blackberry Jam

 • Äppelmos: doft av syrliga äpplen och kryddig kanel drifting från din holländska ugn är noga med att värma upp även den dreariest av hösten eftermiddagarna. Plus, du kan burk, bevara, eller dela den resulterande äppelmos hela året!

Få Recept: Äppelmos

Där har du det—19 nya recept att prova! Och om du ännu inte har en holländsk ugn, det är aldrig för sent. Du kan plocka upp detta klassiska kök apparater och se hur många rätter du kan skapa.