Kan inte Använda Blekmedel? Här är Hur att Rengöra Din Tvätt

0
149
Andrewy_Popov/Shutterstock

Om du dumpning i en massa vita handdukar och du vill desinficera dem, det är lätt att slänga i lite blekmedel. Men för färgade tyger, syntet, och andra inte-bleach objekt, här är vad du kan göra.

Medan det finns många sätt att göra luktfri och även sanera tvättservice, fokuserar vi uteslutande på metoder som tidigare skulle uppbåda med en hälsa inspektör. Det innebär att inget syre-baserade blekmedel, ingen färg-säker blekmedel, och ingen ättika, eteriska oljor, eller andra produkter. Även om saker och ting som vinäger kommer att döda vissa organismer, ingen av de ovan nämnda poster, när de läggs till i din tvätt, kvalificera sig som en desinficerande eller desinfektionsmedel.

Följande metoder är overkill för allmän penningtvätt (plain old vatten och diskmedel gör ett ganska bra jobb att tvätta bort nästan allt på dina kläder), men de är bra för att få läckra dofter av sportutrustning och se saker som huden infektioner och andra sjukdomar rensas från dina kläder.

Använd Sanera Cykel

Om din tvättmaskin har ett sanera cykel, kan du dra nytta av den för att sätta den skada på bakterier, svampar och andra patogener på dina kläder.

Cykeln vevar upp värmen till 165 grader Fahrenheit med hjälp av ett inbyggt värmeelement. (Några brickor också har ett steam-komponent som ytterligare bidrar till att sätta sig illa på mikroorganismer.)

Om du råkar vara i marknaden för en ny bricka och detta är en funktion som du använder ofta, kolla in produkten dokumentation för alla brickor som du tittar på. Nyare maskiner kan ha NSF-certifiering som fastställer bricka: s sanitet cykel dödar 99,9% av mikroorganismer i tvätten. (Äldre maskiner med sanitet cykler kan göra samma bygger på temperaturen de når, men företaget har helt enkelt inte ansöka om certifiering.)

Den enda nackdelen med den sanitet cykel är att 165 grader Fahrenheit är ganska toasty så långt som tvättservice går, och det kommer att lägga lite för tidigt slitage på dina kläder.

Använd en Tvättservice Sanitizer

De flesta människor är bekanta med gemensam tvättstuga tillsatser som sköljmedel, men det är en ny klass av produkter på marknaden som du använder precis som sköljmedel—tvättservice rengöringsmedel.

Den mest lättillgängliga alternativ (inget behov av att gå och handla på en kommersiell leverans hus) är Lysol Tvättservice Sanitizer. De aktiva ingredienserna i produkten är en handfull av ammonium-klorider att förvisa bakterier i din tvätt. När det används enligt anvisningarna till den skölj belastning som en sköljmedel och vänster för att suga på tyger för minst 16 minuter—det har samma 99.9% bakterie-dödande effektivt som traditionella Lysol desinfektionsmedel. Det bästa är att du behöver inte använda varmt vatten för att det ska fungera. Ammonium-klorid formulering är lika effektiva i kallt vatten.

En Bleach-Gratis Bakterier Killer

Lysol Tvättservice Sanitizer Tillsats, Fräscha Sängkläder, 2X90oz

Lägg till lite till var och skölj cykel som en sköljmedel och njuta av bakterier och luktfria kläder.

Handla Nu

19.94 usd
Fler erbjudanden

Föräldrar som brottas med extra illaluktande sport redskap, som fotboll och hockey redskap, svär grejer. Du kan få det i en mängd olika dofter (och även en oparfymerad version för känslig hud). I vår erfarenhet, doftande grejer är så mild att doften är knappt märkbar krävs efter lång skölj cykel.