Hur man Redigerar Filer och Bilder med Hjälp av en Snabb Titt på Mac

0
94
Khamosh Pathak

Snabb Titt på Mac är ett otroligt bra sätt att förhandsgranska en fil utan att helt öppna det. I macOS Mojave och ovan, du kan göra snabba redigeringar på filer i Snabb Titt popup utan att behöva öppna en tredje part app.

Hur att Redigera och Markera Upp Bilder och Pdf-filer

Alla Förhandsgranska för redigering och uppmärkning funktioner finns tillgängliga direkt i Snabb Titt på menyn. Detta innebär att du kan beskära en bild, rotera den, märka upp det med text, och även lägga till en signatur, alla utan att öppna bilden i Förhandsvisning. Det samma gäller för Pdf-filer.

Börja med att öppna Finder-app (file explorer) och leta upp den bild eller PDF. Om det är på Skrivbordet, klicka på den för att markera den. Efter att du valt den bild eller en PDF-fil, tryck på mellanslagstangenten för att öppna den i Snabb Titt.

Snabb Titt i fönstret som öppnas upp framför allt. Du kan trycka på “Esc” tangenten för att gå tillbaka om du väljer fel vara eller om du inte längre vill redigera det.

Du kommer att se två knappar bredvid den “Öppna med Preview” – knappen. Den första knappen är en snabb genväg till “Rotera” – funktionen. Klicka på den och bilden kommer att roteras 90 grader (i vänster riktning) direkt. Detta är ett otroligt snabbt sätt att fixa en bild med fel inriktning.

Bredvid det, kommer du att se “Markup” – knappen. Klicka på den och du kommer se ett nytt verktygsfält visas överst. Om du har använt Förhandsgranska app innan, du kommer att känna igen redigera alternativ.

Från vänster, där hittar du Skissa, Rita, Former, Text, Markera, Sign, Form Stil, Gränsen Färg, Fyll på Färg, textstil, Rotera Höger, Vrid åt Vänster, och Gröda knappar.

Om du vill beskära en bild, klicka på “Crop” – knappen och sedan använda handtagen för att minska storleken på bilden. Om du vill infoga en signatur i ett PDF-dokument, klicka på “Registrera” – knappen, och välj sedan dina sparade signatur.

För att lägga till pilar eller en låda, klicka på “Former” – knappen och väljer en profil från drop-down menyn. Du kan då klicka på “Shape Style” för att göra den tunnare eller tjockare. Klicka på “Border Färg” – knappen för att ändra färg och form.

När du är klar med dina ändringar, klicka på “Klar” – knappen.

Alla dina ändringar kommer att sparas till den bild eller PDF. Snabb Titt kommer också nära, och tar med dig tillbaka till ett Finder-fönster eller på Skrivbordet.

RELATERAT: Använd Din Mac-Preview-Appen för att Beskära, ändra storlek, Rotera och Redigera Bilder

Hur man beskär och Rotera Filmer

Snabb Titt på macOS integrerar även en Rotera och Trim funktionen för video. Hitta en video i Finder och trycka på mellanslagstangenten.

Du kommer att se två ikoner i det övre verktygsfältet bredvid knappen för att öppna video i standard-app. Den första är en “Rotera” – knappen för att snabbt rotera video med 90 grader (i vänster riktning). Den andra är en “Trim” knappen som visar en video som verktyg för redigering.

Du kommer att se en video tidslinje och en indikator i den nedre delen av fönstret med två gula handtag på vardera sidan av tidslinjen. Klicka och håll på handtaget på vänster sida av tidslinjen och dra den dit du vill starta filmen.

Gör samma sak med den högra handtaget för vart du vill avsluta video. Om du gör ett misstag och du vill gå tillbaka, klicka på “Återställ” – knappen.

Nu, klicka på “Done.” Den del av videon som är utanför den gula handtag kommer att tas bort. Videon kommer att trimmas till den nya start-och slutpunkt.

Om du vill utföra mer specifika redigeringar, kan du använda QuickTime-program på din Mac.

RELATERAT: Använd Din Mac ‘ s QuickTime-App för att Redigera Video och Ljud-Filer

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Använda Kommandot finger på Linux
  • “Chrome Genvägar Du Bör Veta
  • “Varför Ska Du Överklocka Ditt RAM-minne (Det är Enkelt!)
  • “Hur att Öka Din MacBook Lagring
  • “Inaktivera Svep åt att Skriva på iPhone-Tangentbord