Den Beste Juridiske ROM Nettsteder for Å Finne Din Favoritt Retro Spill

0
127

Som tiden og teknologien utvikler seg, blir det stadig mer vanskelig å spille gamle spill. Kanskje din opprinnelige konsoll sluttet å fungere, eller du har mistet den inn i et trekk. I noen tilfeller, du kan ikke ha en TV som arbeider med konsoll lenger. Hvis du virkelig ønsker å spille SNES-versjonen av Pirates of Mørke Vannet igjen, – emulering er din beste alternativet.

Nøkkelen til å simulere din favoritt klassiske spill er å finne en pålitelig ROM-området, og som kan være vanskelig, da ikke alle ROM nettsteder er lovlig. Noen nettsteder tillater brukere å laste ned stjålet ROM-filer. I mange tilfeller laste ned en ROM-bryter ulike lover om opphavsrett.

Under ingen omstendigheter bør du pirate et spill, men det betyr ikke at du ikke kan finne Rom for å laste ned noe som ikke bryte noen lover.

Få Homebrew Titler På RomHacking & NESWorld

Cracking et ROM er ulovlig, så betyr det at du er å bryte copyright management beskyttelse for å få tilgang til spillet. På den annen side, homebrew spill er gratis å laste ned.

Nettsteder som NESWorld og RomHacking har hele seksjoner dedikert til homebrew titler, som er bare spill som utviklere og entusiaster har laget gjennom årene, og distribueres gratis til alle som ønsker dem. Dette er en flott måte å finne uoffisielle titler som få andre folk har spilt.

Hvis du ønsker å finne homebrew titler for andre systemer, bare gjør et raskt Google-søk på hva du ønsker. Det er ivrige homebrewing samfunn for nesten hver plattform i tilværelsen – det bare kan ta en bit av søk for å finne dem. Tross alt, folk med å utvikle nye titler for Atari 2600 er få og langt mellom.

Se Etter Offentlige ROM

Offentlige Rom er lik homebrew titler i at de ikke er opphavsrettslig beskyttet, og alle som ønsker kan laste ned og spille dem.

PDRoms er en av de største public domain sider på nettet med tusenvis av Rom for dusinvis av konsoller. Du kan finne titler for alt fra 3DO til Watara Tilsyn her.

Se For Abandonware – Men Vet Risiko

Abandonware er en gråsone i forhold til lovligheten. Mens teknisk sett fortsatt er under opphavsrett, abandonware er definert som innhold som ikke lenger er distribuert eller støttes av den opprinnelige skaperen. I mange tilfeller, skaperen har gått ut av virksomheten, slik at rettighetene til en tittel, er i limbo.

Når dette skjer, er det ofte klassifisert som abandonware, og tenkt som gratis for å ta. Imidlertid, abandonware kan likevel falle inn under opphavsrett, som gjør nedlasting av et ROM av det ulovlige.

Til tross for dette, mange folk ser abandonware som “fair use”, som en ut-av-business developer er sannsynligvis ikke kommer til å forfølge en sak over brudd på opphavsretten. Det er mulig at noen kan sende inn en DMCA-takedown eller ta rettslige tiltak, men det er også svært lite sannsynlig.

Back Up Spill Du Allerede Eier

Hvis abandonware er en gråsone, og deretter laste ned Romer av spill du allerede eier er en lys-grå området. Under AMERIKANSK lov om opphavsrett, har du rett til å sikkerhetskopiere og arkiv programvaren du allerede har kjøpt.

Det er ikke mulig å sikkerhetskopiere kildekoden for patron-basert programvare (uten en masse ekstra innsats og teknisk know-how, uansett), men du kan laste ned en ROM av et spill som du allerede eier.

Du kan For eksempel søke etter et NES ROM av StarTropics og laste det ned til å bevare integriteten av programvare. Forutsatt at du ikke distribuere programvare til andre, at du ikke bryter noen lover så lenge du selv eier en kopi av tittelen.

Emulering samfunnet er aktiv og livskraftig og representerer en fantastisk måte for retro gaming entusiaster til å oppleve deres favoritt titler igjen. Bare ta vare for å bare laste ned Romer fra lovlige kilder.

Hvis du ikke er sikker på om et nettsted er lovlig eller ikke, må du gjøre dine due diligence for å finne det ut. Tross alt, bryter opphavsretten kan ikke bare lande deg i varmt vann med utviklerne, men det er trist for bransjen som helhet.