De Beste Juridische ROM Websites Te Vinden van Uw Favoriete Retro Games

0
47

Als de tijd en de technologie vordert, wordt het steeds moeilijker om te spelen oudere video games. Misschien is uw originele console gestopt met werken of je verloor de cartridge in een beweging. In sommige gevallen hebt u geen TV, dat werkt met de console niet meer. Als je echt wilt om te spelen op de SNES-versie van Pirates of Dark Water, emulatie is uw beste optie.

De sleutel tot het emuleren van uw favoriete klassieke games is het vinden van een betrouwbare ROM-site, en dat kan lastig zijn, omdat niet alle ROM-sites legaal zijn. Sommige sites kunnen gebruikers het downloaden van gestolen ROM-bestanden. In veel gevallen, het downloaden van een ROM strijd is met diverse wetten op het auteursrecht.

Onder geen beding mag u piraat een spel, maar dat betekent niet dat u niet kunt vinden Rom ‘ s downloaden die niet te breken van enige wetten is.

Voor Homebrew Titels Op RomHacking & NESWorld

Het kraken van een ROM is illegaal, omdat het betekent dat je het breken van de auteursrechtelijke bescherming in om toegang te krijgen tot het spel. Aan de andere kant, homebrew titels zijn gratis te downloaden.

Sites als NESWorld en RomHacking hebben hele secties gewijd aan de homebrew titels, die zijn gewoon games die ontwikkelaars en enthousiastelingen hebben gemaakt door de jaren heen en verspreid gratis aan, aan iedereen die ze wil hebben. Dit is een geweldige manier om te zoeken naar niet-officiële titels die weinig andere mensen hebben gespeeld.

Als u wilt zoeken naar homebrew titels voor andere systemen, doe dan een snelle Google-zoekopdracht voor wat je wilt. Er zijn fanatieke homebrewing gemeenschappen voor bijna elk platform in het bestaan – het is misschien een beetje zoeken om ze te vinden. Immers, de mensen, het ontwikkelen van nieuwe titels voor de Atari 2600 zijn weinigen en ver tussen.

Kijk Voor het Publieke Domein ROMS

Publieke domein Rom ‘ s zijn vergelijkbaar met homebrew titels die zijn niet auteursrechtelijk beschermd en iedereen die dat wil kan downloaden en spelen.

PDRoms is één van de grootste publieke domein sites op het internet met duizenden van de Rom ‘ s voor tientallen consoles. Vindt u de titels voor alles van de 3DO de Watara Supervision hier.

Kijk Voor Abandonware – Maar De Risico ‘ S Kennen

Abandonware is een grijs gebied in termen van rechtmatigheid. Hoewel technisch nog steeds onder copyright, abandonware wordt gedefinieerd als de inhoud is niet langer gedistribueerd of worden ondersteund door de oorspronkelijke maker. In veel gevallen, de schepper is uit gegaan van het bedrijf, dus de rechten van een titel zijn in het ongewisse.

Wanneer dit gebeurt, wordt vaak geclassificeerd als abandonware en dacht aan als gratis voor het oprapen. Echter, abandonware kan nog steeds vallen onder het auteursrecht, dat maakt het downloaden van een ROM van het illegale.

Ondanks dit, veel mensen zien abandonware als fair use, als een out-of-business developer is het niet waarschijnlijk streven naar een rechtszaak over schending van het auteursrecht. Het is mogelijk dat iemand kan een DMCA takedown of het nastreven van juridische actie, maar het is ook zeer onwaarschijnlijk.

Een Back-Up Van Games Die Je Al In Het Bezit Van

Als abandonware is een grijs gebied, dan is het downloaden van ROMs van de games die je al in het bezit is van een licht-grijs gebied. Onder het AMERIKAANSE auteursrecht, heeft u het recht om een back-up en archief software die u al hebt gekocht.

Het is niet mogelijk om een back-up van de broncode van de patroon-gebaseerde software (zonder veel extra inspanning en de technische know-how, toch), maar u kunt het downloaden van een ROM van een game die je al bezit.

U kunt bijvoorbeeld zoeken naar een NES ROM van StarTropics en download het naar het behoud van de integriteit van de software. Mits je niet de distributie van de software aan anderen, je bent niet in strijd zijn met enige wet, zo lang als u persoonlijk in het bezit van een exemplaar van de titel.

De emulatie van de community is een actief en bloeiend en vertegenwoordigt een fantastische manier voor retro gaming liefhebbers op hun favoriete titels opnieuw. Zorg er wel voor om alleen het downloaden van ROMs uit legale bronnen.

Als u niet zeker weet of een site legaal is of niet, doet u uw due diligence uit te zoeken. Immers, het schenden van het auteursrecht kan niet enkel het land, waar u in warm water met de ontwikkelaars, maar het doet pijn de industrie als geheel.