Blue Yeti X Mikrofon Granskning: Konungens Återkomst

0
43

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $170

Köp Nu

Michael Crider

Följande upp på Blue Yeti, den obestridde kungen av prosumer USB-mikrofoner, är inte en lätt uppgift. När det verkar som varje podcaster och streamer på planeten har man, hur kommer Blå övertyga dig att köpa det igen?

Här är Vad Vi Gillar

 • Förenklad, strömlinjeformad design
 • Få ringa och lampor är lysande
 • Nya Programvara är Användbart

Och Vad Vi inte

 • Fungerar inte med Några Tillbehör
 • FREAKIN’ MicroUSB SKÄMTAR DU med MIG

Svaret är genom att göra små men märkbara förbättringar till den älskade formel. Yeti X effektiviserar den formel som gjorde originalet så fantastiskt, med nya funktioner som gör det ännu lättare för nybörjare att göra bra inspelningar. Gränssnitt tweaks och en praktisk live-nivå avläsning är den största förbättringarna, men nya programvara är ett välkommet tillskott också.

Det kan inte vara nog här för att kräva en uppgradering om du är nöjd med dina ursprungliga Yeti, men Yeti X har överträffat originalet och ser till att Blue håller på sin krona för många år framöver.

Jag har Hört den Här Låten Innan

Om du är bekant med den ursprungliga Yeti, den nya Yeti X kommer inte att verka som en revolutionerande förändring. Det är fortfarande stora, biffiga, och åh-så-att tillfredsställa mikrofon, täckt i stål med en snygg och robust stativ. Enheten skickades vi är helt svart med en mörk krom under mic inslag och på undersidan av basen. Det verkar Blå är att byta från sin standard grå yta till en matt svart—det är logiskt, med tanke på den fokus på serpentiner över podcasters. Nästan alla av dessa element har förts över från de mindre Yeti Nano.

Mikrofon kontroller har kondenserats och göras ännu mer användbar. Michael Crider

Den cylindriska kroppen av Yeti har sågat av en bit; detta är tekniskt kallas en “squircle,” om du kan få dig själv att säga det utan inställsam. Under de framstående Blå logotyp (som är företaget, inte färg—logotypen är svart), volume-ratten och mute-knappen har kombinerats till en enda ratten med en inbyggd knapp. När du ansluter mikrofonen i, kommer du att se att ringen runt denna ring har några LED-element. Mer om det senare.

Runt tillbaka kommer du att se att inspelningen menyratten har ersatts med en enda knapp, som är lätt att plocka ur utan att titta. Den har samma fyra inspelningslägen, som anges med en ny LED-ljus: kardioid, stereo, kula och dubbelriktad. Luta mic upp på sin monter, och du kommer att se samma hörlursuttag och ström/data port de ursprungliga Yeti som används. Först nu, eftersom det är 2019 MiniUSB-porten har ersatts med USB-C.

På botten ligger mount, hörlursuttag och $%@&ing MicroUSB port. Michael Crider

Haha, skojar bara. Det är MicroUSB. Och det är bull. Komplett, total tjur som denna mikrofon revision som år är att använda ett billigt, föråldrade kabel. Lämpligt nog, hade jag problem med den medföljande MicroUSB-kabel, som jag var tvungen att omedelbart ersätta med en av mina egna för att hålla det på ett tillförlitligt sätt som är ansluten till min DATOR. Det är det enda riktigt sura plats i den fysiska utformningen. Allvarligt, Blå, varför i helvete skulle du—

[Redaktörens anmärkning: vid denna punkt, granskare skällt för flera hundra ord om hur mycket han hatar att se MicroUSB-port på nya produkter. Vi har taktfullt bort det här avsnittet, och du direkt att hans nästan identiska ledare om du vill läsa sånt.]

Ringa Upp Det

Kom ihåg när Apple kondenserade inre och yttre knapparna på den ursprungliga iPod till en enklare, allt-i-ett-design på iPod Mini? Blå har gjort något liknande med den fysiska kontroller av Yeti X. Bara bättre.

På den ursprungliga Yeti, den främre volume-ratten styr produktionen av hörlursuttaget på undersidan av mic själv (som kan vara antingen en direkt övervaka ljudet till mikrofonen eller både ljud bildskärmen och datorns viktigaste ljud-ut). Det var nyttigt, men när det var som du aldrig riktigt haft att röra det igen.

Den primära ringa kontroller gain och visar en live-nivå display när den inte används. Michael Crider

På Yeti X dial nu kontroller för gain, en inställning som var på baksidan av den ursprungliga designen. Och dessutom till ett mycket tillfredsställande hjulet, du får en levande beskrivning av de ingående nivåerna via en cirkel av Lysdioder. Så vänder du dig med gain-ratten, och blå Lysdioder visar du den nivå som är inställd för tillfället. Sedan efter ett par sekunder, bli gröna Lysdioder, som visar din input nivå, skuggning för att gult och rött på den övre delen av intervallet.

Detta är rent ut sagt lysande. Det visar att du omedelbart hur du låter, och hur mycket högre eller lägre, måste du vara för att få din perfekta ljud nivå. Om du skriker eller att du inte är tillräckligt nära mic, det säger du så, omedelbart och kontinuerligt. Detta förmodligen betyder inte så mycket för att du om du är en audio pro—har du att data kommer till dig på din skärm någonstans. Men för vardagligt podcaster eller streamer (den primära målgruppen för USB-bara Yeti-serien), det är ett fantastiskt sätt att få omedelbar och otroligt bra info, ingen installation krävs.

Basen är fin och robust, och den bakre swappar en menyratt för a-knappen. Michael Crider

Det finns en andra cirkel av LED-ljus på ratten själv (inre gröna cirkeln i bilden nedan). Det är grönt när mikrofonen är live, och rött när det är avstängt. Tryck på ratten för att aktivera slå på eller stänga av den. Enkel, effektiv, och det är bara perfekt. Åh, och en sista detalj: gain-ratten har elva nivåer. Naturligtvis.

Kommer Det Att Fungera Med Mina Grejer?

Yeti X är ungefär samma vikt och storlek som den ursprungliga Yeti, men ett par ändringar i layout innebär att du kanske behöver köpa några nya tillbehör om du har byggt din recording setup runt senare. Power/data hamnar och hörlursuttag har bytt platser, vilket var precis tillräckligt för en förändring att göra det som är oförenligt med shock mount jag har varit med. Jag kunde inte fysiskt sätt i MicroUSB-kabel.

Yeti X kommer att fungera med de flesta äldre tillbehör, även om min chock mount inte skulle fungera med den nya hamnen arrangemang. Michael Crider

Men montering tråden är samma universal storlek, och även om chefen för mic är lite boxier, det fungerar bra med pop-filter köpte jag med den ursprungliga Yeti. Om du inte förlita sig på tillbehör som är särskilt gjord för kroppen Yeti som kräver fri tillgång till botten, du kan nog hålla med samma hårdvara med Yeti X.

Logitechs Nya Programvara är Förvånansvärt Användbar

Yeti X syftar först och främst på spelet serpentiner. Till slut, Blått är nya företag pappa Logitech är att para ihop det med G Nav software suite, samma program som hanterar sin gaming-märkta G-serien möss, tangentbord och headset.

Medan idén bakom den ursprungliga Yeti var plug-and-play, ingen justering behövs, det nya partnerskapet med Logitech gör att en del intressant extramaterial. Några av dessa är värda att kolla in, en del mindre så. Mikrofonen är få och registrering av mönster kan nu justeras i programvaran om du av någon anledning inte vill använda den fysiska kontroller. Du kan också ändra hörlursuttag, justera balansen mellan en mic bildskärmen och datorns ljudutgång, och tillämpa en equalizer till att ljud.

Programvaran innehåller en equalizer för hörlursuttag.

Belysningen kan justeras lite, för mycket som Logitech gaming tangentbord och möss. Jag såg inte någon anledning att bråka med dessa inställningar, standard är helt funktionell och tydlig.

Den stora rubriken i programvaran är Blå Vo!ce [sic], som är i huvudsak en massa sång filter. Inte den typ av fånig sak du skulle hitta på en smartphone-app: allvarlig filter tänkt att göra olika ljud i olika miljöer fungerar bättre på inspelningsmediet. Och de fungerar! Det är enkla grejer, i grund och botten står för planen och tonen av din röst. Men om du vill jämna ut saker eller kanske ge dig lite mer klangfärg, kan du med bara ett par klick.

Blå Vo!ce har ett brett utbud av filter, vilket är förvånansvärt användbar.

Om du vill ha den tecknade röster, kan du aktivera det manuella kontroller och justera inställningarna själv, spara och återkalla egna förinställningar. Men att erkänna att jag är ingen professionell, jag såg inte något behov av att göra detta. Observera att dessa inställningar är exklusiva till G app Hub, kommer du inte att kunna använda dem på vilken hårdvara än Windows och macOS.

Generellt skulle jag säga att den programvara som tillägg är en naturlig förlängning av Yeti är grundläggande försäljningsargument: gör du låter det bra med liten eller ingen teknisk kunskap. Det är en solid spela för streaming-marknaden, men ett vardagligt användaren ska kunna få åtminstone några nytta av dessa inställningar om de inte har något emot marginell G Nav gränssnitt.

En Värdig Encore

Yeti är en stor USB-mikrofon. Yeti X är en ännu bättre. Det är lite dyrare med ett pris på $170, men jag tror att användbarhet och uppgraderingar är värt det om du är i marknaden för en ny.

Den ursprungliga Yeti och Yeti X Slår Tillbaka. Michael Crider

Valet att gå med de äldre, mer känsliga MicroUSB port är frustrerande, men det är den enda punkt av påstående i denna design. De som redan har en Yeti mikrofon behöver inte rusa ut för en uppgradering (särskilt eftersom dessa ofta visar på en betydande rabatt). Men någon annan, vem vill låta bra med så lite ansträngning som möjligt, kommer att bli mycket nöjd med Yeti X.

Betyg: 9/10
Pris: $170

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Förenklad, strömlinjeformad design
 • Få ringa och lampor är lysande
 • Nya Programvara är Användbart

Och Vad Vi inte

 • Fungerar inte med Några Tillbehör
 • FREAKIN’ MicroUSB SKÄMTAR DU med MIG