Blue Yeti X Microfoon Review: de Terugkeer van de Koning

0
43

Waardering:
9/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $170

Nu Kopen

Michael Crider

Na de Blue Yeti, de onbetwiste koning van de prosumer USB-microfoons, is niet een gemakkelijke taak. Wanneer het lijkt elke podcaster en streamer op de planeet heeft een, hoe zal Blue overtuigen om het opnieuw te kopen?

Hier is Wat We Willen

 • Een vereenvoudigde en gestroomlijnde ontwerp
 • Gain knop en de lichten van zijn briljant
 • Nieuwe Software is Nuttig

En Wat We niet

 • Werkt niet met Sommige Accessoires
 • FREAKIN’ MicroUSB dat meen JE toch niet

Het antwoord is: door het maken van kleine, maar merkbare verbeteringen van de geliefde formule. De Yeti X stroomlijnt de formule die het origineel zo fantastisch, met nieuwe functies die maakt het nog gemakkelijker voor beginners tot het maken van geweldige opnamen. Interface tweaks en een handige live-niveau uitlezing zijn de grootste verbeteringen, maar de nieuwe software is een welkome aanvulling, ook.

Er kan niet genoeg hier om te verlangen dat een upgrade als u tevreden bent met uw originele Yeti, maar de Yeti X overtroffen met het origineel en zorgt ervoor dat Blauwe houdt vast aan de kroon voor de komende jaren.

Ik heb Gehoord dat Dit Lied Voor

Als u bekend bent met de originele Yeti, de nieuwe Yeti X niet zal lijken als een revolutionaire verandering. Het is nog steeds een grote, vlezige, en oh-zo-bevredigende microfoon, bedekt staal met een mooie en stevige stand. De eenheid we waren verzonden is allemaal zwart met een donker chroom onder de mic-element en op de onderkant van het basisstation. Het lijkt Blauw is het schakelen van de standaard grijze afwerking met een matte black—is het zinvol, gezien de focus op streamers over podcasters. Bijna alle van deze elementen hebben overgenomen van de kleinere Yeti Nano.

De microfoon controles zijn verkort en nog meer nuttig. Michael Crider

Het cilindrische lichaam van de Yeti is het kwadraat een beetje af; dit is technisch wel een “squircle,” als je kunt jezelf om te zeggen dat het zonder kruiperige. Onder de prominente Blauw logo (dat is het bedrijf, niet de kleur van het logo is zwart), de volumeknop en de knop dempen zijn gecombineerd in een enkel bellen met een ingebouwde knop. Wanneer u de stekker van de microfoon in, je zult zien dat de ring rond dit wiel heeft een aantal LED-elementen. Daarover later meer.

Weer zie je dat de opname mode-draaiknop is vervangen door een enkele knop, die is makkelijk te halen uit zonder te kijken. Het heeft dezelfde vier opname mogelijkheden, aangegeven met een nieuwe LED-licht: nier, stereo, rondom en bidirectionele. Kantel de microfoon op zijn stand, en je ziet dezelfde hoofdtelefoonuitgang en power/data poort van de oorspronkelijke Yeti gebruikt. Alleen nu, het is 2019 en de MiniUSB-poort is vervangen door een USB-C.

Op de onderkant zijn de berg, hoofdtelefoon aansluiting, en $%@&ing MicroUSB-poort. Michael Crider

Haha, just kidding. Het is MicroUSB. En het is bull. Volledig, volslagen bull dat deze microfoon herziening van dat jaar in de maak is met een goedkope, verouderde kabel. Correct, ik had moeite met de meegeleverde MicroUSB-kabel, die ik moest onmiddellijk te vervangen met een van mijn eigen te houden op betrouwbare wijze is aangesloten op mijn PC. Het is echt de enige zure plek in het fysieke ontwerp. Serieus, Blauw, waarom in hemelsnaam zou je het—

[Noot van de redactie: op dit punt, de recensent tekeer voor een paar honderd woorden over hoe veel hij heeft een hekel aan het zien van MicroUSB poorten aan nieuwe producten. We hebben tactvol verwijderd dit hoofdstuk, en u naar zijn vrijwel identiek redactionele als je wilt om te lezen, dat soort dingen.]

Dial-Up

Vergeet niet bij Apple verkort de binnenste en buitenste knoppen op de originele iPod in een gestroomlijnd, alle-in-één-ontwerp van de iPod Mini? Blauw heeft iets soortgelijks gedaan met de fysieke controles van de Yeti X. maar dan beter.

Op de originele Yeti, de voor-volume-knop regelt de uitgang van de koptelefoon aansluiting aan de onderkant van de microfoon zelf (dat kan zowel een directe monitor audio voor de microfoon of zowel een audio monitor en uw PC ‘ s belangrijkste audio-out). Het was nuttig, maar als het eenmaal is ingesteld, wordt je nooit echt te raken van het weer.

De primaire draaiknop regelt de gain en laat een live-niveau uitlezing wanneer niet in gebruik. Michael Crider

Op de Yeti X, deze knop regelt u nu de winst, een instelling die op de rug van het oorspronkelijke ontwerp. En naast een zeer bevredigende wiel, krijgt u een live uitlezen van de input niveaus via een cirkel van Led ‘ s. Zo draai je de gain-regelaar en de blauwe Led ‘ s tonen u het niveau waarop deze momenteel is ingesteld. Na een paar seconden ingedrukt de Led ‘ s van groen, het tonen van uw ingangsniveau van de beschaduwing naar geel en rood aan de bovenkant van de range.

Dit is, eerlijk gezegd, briljant. Het toont je meteen hoe je klinkt, en hoe veel luider of zachter moet u zijn om uw ideale audio niveau. Als je schreeuwen of je niet dicht genoeg bij de microfoon, weet u dus direct en continu. Dit is waarschijnlijk niet veel betekenen voor je als je een audio pro—heb je die gegevens komt naar u toe, op uw scherm ergens. Maar voor de casual podcaster of streamer (de primaire doelgroep voor de USB-alleen Yeti-serie), het is een fantastische manier om direct en ongelooflijk nuttige info, geen installatie nodig.

De basis is lekker stevig, en de achterste swaps een keuzeknop voor de a-knop. Michael Crider

Er is een tweede cirkel van de LED-verlichting op de wijzerplaat zelf (de binnenste groene cirkel op de foto hieronder). Het is groen wanneer de microfoon is live, en rood op wanneer deze is gedempt. Druk op de draaiknop in om te activeren: dempen of uit te schakelen. Simpel, effectief, nagenoeg perfect. Oh, en nog een laatste detail: de versterking wijzerplaat heeft elf niveaus. Natuurlijk.

Werkt Het Ook Met Mijn Spullen?

De Yeti X ongeveer dezelfde afmetingen en gewicht als de originele Yeti, maar een paar aanpassingen aan de lay-out betekent dat je nodig zou kunnen hebben om te kopen wat nieuwe accessoires als u hebt gemaakt van uw opname setup rond de laatste. De power/data ports en hoofdtelefoon aansluitingen zijn overgestapt plekken, die was net genoeg van een wijziging van het onverenigbaar is met de shock mount die ik heb gebruikt. Ik kon het niet fysiek plug in de MicroUSB-kabel.

De Yeti X werkt met de meeste oudere accessoires, hoewel mijn shock mount niet zou werken met de nieuwe port arrangement. Michael Crider

Maar de montage van schroefdraad is dezelfde universele maat, en hoewel het hoofd van de mic is een beetje boxier, het werkt prima met de pop filter kocht ik met de originele Yeti. Tenzij u een beroep doen op bureau-accessoires speciaal gemaakt voor het lichaam van de Yeti, die vereisen dat een onbelemmerde toegang tot de bodem, dan kunt u waarschijnlijk gebruik blijven maken van dezelfde hardware met de Yeti X.

Logitech ‘ s Nieuwe Software is Verrassend Handig

De Yeti X die vooral is gericht op spel-streamers. Aan die einde, Blue ‘ s nieuwe corporate papa Logitech is te koppelen met de G-Hub software suite, dezelfde programma dat zorgt voor de gaming-van het merk G-serie muizen, toetsenborden en headsets.

Hoewel het idee achter de oorspronkelijke Yeti is het plug-and-play, geen aanpassing nodig, de nieuwe samenwerking met Logitech zorgt voor een aantal interessante extra ‘ s. Sommige van deze zijn de moeite waard, sommige minder. De microfoon te krijgen en opname patroon kan nu worden aangepast in de software als u om een bepaalde reden geen gebruik wilt maken van de fysieke controles. Ook kunt u de hoofdtelefoon uitgang, het aanpassen van de balans tussen een mic-monitor en de PC ‘ s audio-uitgang, en het toepassen van een equalizer om de audio.

De software heeft een equalizer voor de aansluiting voor de koptelefoon.

De verlichting kan worden aangepast een beetje, ook heel veel, zoals de Logitech gaming toetsenborden en muizen. Ik zag geen reden om te knoeien met de instellingen; de standaardinstellingen zijn functioneel en duidelijk.

De grote kop-functie van de software is Blauw Vo!ce [sic], die is in wezen een bos van vocale filters. Niet het soort van goofy wat je zou vinden op een smartphone-app: ernstige filters bedoeld om de verschillende stemmen in verschillende omgevingen beter werken op de opname-medium. En ze werken! Het is simpel, in principe de grondslagen voor de toonhoogte en de klankkleur van je stem. Maar als je wilt zelfs dingen uit of misschien geef jezelf een beetje meer timbre, kunt u, in slechts een paar klikken.

Blauw Vo!ce heeft een brede selectie van filters, die verrassend handig.

Als u wilt dat de cartoon stemmen, kunt u het activeren van de handmatige bediening en het aanpassen van de instellingen zelf, het opslaan en het oproepen van aangepaste instellingen. Maar toegeven, ik ben geen professional, ik zag geen noodzaak om dit te doen. Merk op dat, omdat deze instellingen zijn exclusief voor de G-Hub-app, zult u niet in staat zijn om ze te gebruiken op elke hardware, met uitzondering van Windows en macOS.

Samengevat zou ik zeggen dat de software toevoegingen zijn een natuurlijke uitbreiding van de Yeti ‘ s basic selling point: het maken van je geluid goed met weinig tot geen technische kennis. Het is een solide spelen voor de streaming markt, maar een casual gebruiker moet in staat zijn om op zijn minst het voordeel van deze instellingen als ze het niet erg het marginaal G Naaf-interface.

Een Waardig Encore

De Yeti is een grote USB-microfoon. De Yeti X is een nog betere. Het is een beetje duurder worden met een adviesprijs van $170, maar ik denk dat de bruikbaarheid en software upgrades zijn de moeite waard als je in de markt voor een nieuwe.

De oorspronkelijke Yeti en de Yeti X Strikes Back. Michael Crider

De keuze om te gaan met de oudere, meer kwetsbare MicroUSB-poort is frustrerend, maar het is het enige punt van discussie in dit ontwerp. Diegenen die al een Yeti microfoon hoeft niet te haasten voor een upgrade (vooral omdat deze zijn vaak te vinden op een aanzienlijke korting). Maar iemand anders, die wil om goed met zo weinig mogelijk inspanning, zal zeer blij zijn met de Yeti X.

Waardering: 9/10
Prijs: $170

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Een vereenvoudigde en gestroomlijnde ontwerp
 • Gain knop en de lichten van zijn briljant
 • Nieuwe Software is Nuttig

En Wat We niet

 • Werkt niet met Sommige Accessoires
 • FREAKIN’ MicroUSB dat meen JE toch niet