19 Gerechten te Maken in Je Dutch Oven Die niet Stoofpot

0
175
Vanuit Mijn oogpunt/Shutterstock

We weten allemaal dat een hartige stoofpot behoort in een Dutch oven, maar er is geen noodzaak om te beperken wat deze veelzijdige keuken instrument kan doen! Of u nu kip of zuurdesem, uw nederlandse oven heeft u gedekt.

Stoofschotels zijn geweldig, maar we zouden niet de eigenaar van een nederlandse oven als dat alles is wat u zou kunnen gebruiken voor. Dutch ovens zijn veelzijdig. Ze werden gemaakt in een tijd toen het koken boven een vuur was niet alleen een leuke plek om te overnachten, maar het essentieel om te overleven.

Al die pioniers, die bracht de nacht door met het koken op een open vuur waren niet levend uit de soep. Ze hadden een uitgebreide selectie van gerechten om uit te kiezen, en we hebben een nog groter nu. Plus, we hoeven niet langer een open vlam. Uw favoriete brander van het fornuis of in de oven zal het prima doen.

Hoofd Gerechten

Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je waarschijnlijk nog niet wist dat u kon zelf koken in de Dutch oven:

 • Rode wijn gestoofde korte ribben: Een typisch nederlandse ovenschaal! Wij zijn dol op dit recept in het bijzonder, zoals het doen van de 158 andere revisoren, dus we twijfel je oneens.

Voor het Recept: Rode Wijn Gestoofde Korte Ribben

 • Kip Adobo. Deze azijn-geregen Filipijns gerecht is heerlijk, ongeacht het koken schip. Maar, in een Dutch oven, het komt uit de smelt-in-je-mond teder met de helft van het opruimen. Als u nog niet de kans gehad om te proberen dit gerecht, die wij iedereen aanbevelen! En beperk jezelf niet tot kip—het werkt net zo goed met varkensvlees.

Voor het Recept: Kip Adobo

farbeled/Shutterstock
 • Hele gebraden kip: Er is iets uiterst geruststellend over de geur van kip roosteren in de oven hele middag. Wij houden ook van dat dit recept bevat instructies om deze schotel buiten over een kampvuur, moet je zo geïnspireerd.

Voor het Recept: in de Oven Geroosterde Kip

 • Carnitas: Deze knapperige beetje varkensvlees bits zijn altijd een goede beslissing te zijn, en een Dutch oven is een geweldige manier om ze te maken. Wij houden van een recept als deze want op een dag van het koken laat je met de overgebleven geraspte varkensvlees kunt u gebruik maken van de hele week!

Voor het Recept: Carnitas

 • Lam Tajine: Het woord “tajine” verwijst naar een klei koken vaartuig, vergelijkbaar met een nederlandse oven maar met een kegelvormige top. Het is gebruikt voor het maken van gestoofde gerechten bevatten vlees, kip, of gedroogd fruit. Een Dutch oven werkt net zo goed voor deze traditionele lam en abrikoos versie.

Voor het Recept: Lam Tajine

 • Confit de canard: Dit klinkt fancy, maar once upon a time, het werd beschouwd als een zeer nederige franse gerecht. Om “confit” betekent kook het vlees in zijn eigen vet. Het resultaat is een zeer zacht, rijk en goed bewaard gebleven entree. Zodra de confit proces is voltooid, wordt het vlees duurt in de koelkast voor maximaal drie maanden en kan worden bevroren tot één jaar.

Voor het Recept: Confit de canard

 • Gebakken Kip: Een voor de hand liggende keuze voor een Dutch oven als de diepe zijkanten van de pot maken frituren in een handomdraai. Voor de perfect gebraden kip, pekel de stukken kip eerst en gebruik altijd een thermometer om ervoor te zorgen dat de olie temperatuur juist is.

Voor het Recept: Gebakken Kip

 • Jambalaya: Deze vlezige zuid-nietje is verpakt met smaak. Het heeft veel van de ingrediënten en kan tijdrovend om te maken, maar het maakt ook fantastische restjes.

Voor het Recept: Jambalaya

 • Lasagne: Dit is waarschijnlijk niet een gerecht dat u denkt als je denkt van Dutch ovens. En deze versie is niet zoals de soort die je trekt uit de vriezer. Echter, alle onderdelen zijn hier, en je maakt het in een pot, dus we denken dat het de moeite waard de oppervlakkige offer.

Voor het Recept: Een Pot Lasagne

 • Ropa Vieja: Als vertaald, de naam van dit gerecht betekent ‘ oude kleren.” Het dankt zijn naam aan de lange, geraspte strengen van langzaam gekookt flank steak die lijken op de snaren van het doek in de uiteindelijke gerecht. Langzaam koken van een lean-cut flank steak, klinkt misschien wat onbezonnen, maar deze traditionele Cubaanse gerecht blijkt perfect mals elke keer.

Voor het Recept: Ropa Vieja

Bijgerechten

CampChef.com

Als je al bereid uw hoofdgerecht kunt u gebruik maken van een nederlandse oven te maken hartige kanten! We hebben een paar suggesties:

 • Dutch Oven Aardappelen: Er zijn veel aardappel variaties die je kunt maken in een Dutch oven, maar we willen deze de beste. Na alle—paar dingen in de buurt van de wonderen van palen met kaas.

Voor het Recept: Makkelijk Dutch Oven Aardappelen met Kaas

 • Gebakken Bonen: Een vrij voor de hand liggende keuze, toch? Maar vergeet niet te genieten van de bonen overnachting als je gaat om ze te maken van scratch!

Voor het Recept: Gebakken Bonen

 • Tomatensaus: wel iets te vergelijken met een zelfgemaakte tomatensaus gaat pruttelen op het fornuis alle zondagmiddag? Wij denken van niet. Geven deze een keer te proberen, en je zou nooit meer terug gaan naar jarred marinara.

Voor het Recept: Tomaten Saus

 • Risotto: Deze high-onderhoud schotel vereist een constante kinderopvang, dus het is meestal niet één die we gebruiken de nederlandse oven voor. Laat het maar aan Ina Garten, hoewel, om onze harten verwarmen met een bijna roer-gratis recept.

Voor het Recept: Makkelijk Parmezaanse kaas Risotto

 • Wilde Rijst Pilaf: rijst is saai, maar wilde rijst pilaf is een schotel geschikt voor zelfs de grootste van gelegenheden. De Dutch oven maakt het extra eenvoudig omdat het u toestaat om te verplaatsen van de kookplaat naar de oven naadloos voor een betere controle van de temperatuur.

Voor het Recept: Wilde Rijst Pilaf met Cranberries en Pecannoten

 • Spaetzle: U kunt de kook elke pasta in een Dutch oven, maar spaetzle, hoewel het technisch gezien meer van een dumpling, is een speciale. U kunt deze bij u thuis zonder geavanceerde deeg rollen vaardigheden of speciale gereedschappen. Voor dit recept alles wat je nodig hebt is een theelepel!

Voor het Recept: Spaetzle (duitse Dumplings)

Gebak en Lekkernijen

Ulmus Media/Shutterstock

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een speciale behandeling, breek uit de Dutch oven! Hier zijn slechts een paar van de zoetere dingen die je kunt gebruiken voor:

 • Zuurdesem Brood: Die pioniers we gezegd ook deze gebakken in een Dutch oven, omdat het zorgt voor de perfecte brood-stijgende omgeving. Je moet je eigen starter voor deze, maar het is zeker de moeite waard!

Voor het Recept: Niet-Kneden Zuurdesem Brood

 • Jam: Kies uw fruit, pak wat suiker, en het verzamelen van een paar potten. Zelfgemaakte jam is super-eenvoudig te maken, en een Dutch oven is een perfecte manier om het te maken! Je kunt maken als de oogst eindigt, en geef het als cadeau voor de komende feestdagen.

Voor het Recept: Blackberry Jam

 • Appelmoes: De geur van zure appels en kruidige kaneel drijven van je Dutch oven is zeker te warm, zelfs de dreariest van de herfst ‘ s middags. Plus, u kunt de pot, bewaren of te delen als gevolg appelmoes hele jaar lang!

Voor het Recept: Appelmoes

Daar heb je het—19 nieuwe recepten uit te proberen! En als u nog niet over een nederlandse oven, het is nooit te laat. U kunt pick-up dit klassieke keuken apparatuur en zie hoeveel gerechten je kunt maken.