Voor Meer Gedaan, Vertrouwd te raken met de “Flow State”

0
65
Batkova Elena/Shutterstock

Heb je ooit gemerkt dat de manier waarop je mindset verandert op je meest vruchtbare dagen? In plaats van moeite om zich te concentreren en af te weren afleiding, je bent opgesloten in het volbrengen van de taak bij de hand met gemak. Uur slip door nauwelijks opgemerkt, en voordat u het weet, is uw grote taak is voltooid.

Er is zelfs een naam voor die schijnbaar magisch fenomeen: de flow-staat. De stroom staat er gebeurt als je helemaal ondergedompeld in een taak, tot het punt waar afleiding hebben geen effect. Uw werk voelt gemakkelijk, als je een “flow” naadloos van de ene stap naar de volgende.

Echter, de stroom staat is ongrijpbaar. Er is geen pil of mantra dat zal op magische wijze je in deze uiterst productieve frame van de geest. Dus hoe kunt u stroom voor u aan het werk? Hier is wat u moet weten om op je flow state vaker.

Die Ontdekte de Stroom Staat?

Terwijl de flow state heeft waarschijnlijk al zo lang als de menselijke hersenen hebben, het was officieel “ontdekt” en benoemd door Mihaly Csikszentmihalyi.

Csikszentmihalyi, een psycholoog, gericht zijn carrière op de positieve psychologie, of de studie van hoe mensen kunnen ontdekken doel, de betekenis en bevrediging in het leven. Hij is het best bekend voor zijn bevindingen op de flow-staat, die voortvloeiden uit een schokkende ontdekking: zijn Mensen vaak gelukkiger op het werk dan ze zijn in de loop der tijd uit.

Deze ontdekking kwam van Csikszentmihalyi ‘ s studie waarin de deelnemers zelf-gerapporteerde hun emotionele staten op willekeurige delen van de dag. De deelnemers aan de studie uitgevoerd pagers (dit was in de late jaren ’80, mind you) dat ging regelmatig. Elke keer dat de pieper ging af, ze zouden opnemen wat ze aan het doen waren en hoe ze zich voelde op dat moment.

Wat Csikszentmihalyi ontdekte was dat terwijl mensen dachten dat ze waren gelukkiger de loop van de tijd uit hun zelf-rapportage bleek er iets anders. Zijn de deelnemers waren eigenlijk gelukkiger op het werk—ook al zijn ze het niet wist.

Csikszentmihalyi verklaren dit fenomeen met de flow-staat. Wanneer we in een flow, we zijn betrokken en uitgedaagd om in de juiste hoeveelheden. De stroom staat voelt geweldig—dat is de reden waarom we eigenlijk gelukkiger terwijl het doen van het werk dat de belangen van ons en daagt ons uit, dan wanneer ze in rust zijn.

Waarom Zou Je Flow in Plaats van Werk

mimagephotography/Shutterstock

Natuurlijk, wij niet op de flow-staat elke keer als we werken. Van alledaagse, saaie taken en taken die te moeilijk of te makkelijk niet stromen. Echter, hoe meer tijd we doorbrengen in de flow-staat, gelukkiger en productiever zullen we—het is dus de moeite waard om te proberen het uit.

De stroom staat ook niet alleen van toepassing op het werk in de traditionele zin van het woord. Als u werkt in bepaalde gebieden, zoals in data-entry of bij een call center, de aard van de taak is niet erg bevorderlijk voor de doorstroming. Maar u kunt ook op tikken in je stroom staat tijdens een kant drukte, passie project, of boeiende hobby. Door het vinden van spannende projecten aan te pakken tijdens je tijd, je kunt eigenlijk het verhogen van uw geluk.

De sleutel tot de stroming staat is het gevoel uitgedaagd maar niet overweldigd. Je moet geïnteresseerd zijn in wat je aan het doen bent, en het moet net hard genoeg om je. Als je gefrustreerd, belangeloos, of ontmoedigd, zult u niet in staat om de flow.

De flow state is ook nooit gegarandeerd. Sommige dagen ben je misschien niet in staat om te stromen, terwijl de andere dagen zal het vanzelf. Maar hoe meer u vertrouwd raken met deze staat, hoe vaker je zult in staat zijn om deze af te tappen. En als een toegevoegde bonus, op zoek naar je flow state kan u helpen beter te begrijpen wat uw passies, die u zal leiden tot meer voldoening banen en hobby ‘ s.

Tikken in Je Flow State

Dus hoe kan u op in je stroom staat om meer te bereiken en zich gelukkiger voelen?

Het onderzoek nog te ontdekken een magische toets “” om de flow-staat. Een veel trial and error is de beste manier om beter te begrijpen welke factoren leiden tot het voor u. Echter, deze ideeën kunnen u helpen beginnen met het vinden van uw stroom meer vaak.

Stel Duidelijke Doelen en Stappen om Ze te Bereiken

De flow state is meestal verbonden aan taken met een duidelijk doel voor ogen, en dat kan worden opgesplitst in beheersbare stappen. Als je niet kan achterhalen van de volgende stap, of zijn niet duidelijk over wat het einde van je taak eruit ziet, het is moeilijk te stromen door middel van het.

U kunt helpen het bereiken van uw flow staat het werken vanuit checklists dat het opsplitsen van een grotere taak in eenvoudige, noodzakelijke stappen.

Daag Jezelf Uit

U kunt ook het niet kunnen bereiken van de flow-staat, tenzij de taak bij de hand vereist dat u om zich te concentreren. Dus neem op de taken die niet zijn super-eenvoudig (maar niet te hard, hetzij).

Als u op het werk bent, kijk of je kunt proberen meer uitdagende projecten, van tijd tot tijd. Als u thuis bent, jezelf uitdagen om te leren en het oefenen van nieuwe vaardigheden, of het gezicht van een moeilijk project dat u hebt gekozen uit. Laat uw comfort zone. Probeer je best te doen, in plaats van alleen de baan gedaan te krijgen.

Gebruik Uw Vaardigheden

De stroom staat werkt het beste als u gebruik maakt van uw natuurlijke talenten. Proberen te achterhalen van de nexus van waar je goed in bent en wat u geïnteresseerd bent in, en u zult in staat zijn om flow vaker.

Vinden Wat Je Hou

WAYHOME Studio/Shutterstock

De meer gepassioneerde je je voelt over iets, hoe meer waarschijnlijk het is dat u stroomt. De sleutel om de doorstroming is het genieten van het proces, niet alleen het passeren van de finish lijn. Dus nieuwe dingen te proberen tot je iets vindt dat je opwindt.

Het Beheren Van Je Tijd

Als u slechts een bepaalde hoeveelheid tijd om een taak te volbrengen, u bent meer kans om vernietiging van afleiding en focus volledig—die u zal helpen te stromen. Gebruik timers en deadlines te halen die in uw voordeel, zoals met de Pomodoro Techniek.

Minimaliseer Onderbrekingen

Een enkele onderbreking kan snap je uit de flow state en om terug te komen het is niet altijd gemakkelijk. Proberen te vinden van een tijd en plaats waar je kunt werken vrij zijn van onderbrekingen en afleiding zo veel mogelijk. Zet uw telefoon uit de buurt of uitschakelen van de meldingen als je het nodig hebt.

Voorkom Burnout

Tot slot, houd in gedachten dat stromen betekent niet dat overbelasting. Tijdens het onderzoek kan blijken dat werk maakt ons blij, wij ook ontspanning nodig om gezond te zijn. In plaats van te werken in meer of harder, de flow state is over slimmer werken—haal meer uit uw tijd op het werk. Terwijl je op zoek gaan naar flow, vergeet dan niet om geef jezelf voldoende tijd uit, ook.

De flow state is geen mythe: Het is een echte, onderzoek-ondersteund fenomeen dat iedereen kan ervaren. Met de praktijk, krijgt u het beter aan het bereiken van die lidstaat en te genieten van je werk (en je leven) meer.

Wilt proberen te tikken in de flow-staat tijdens uw vrije tijd? U kunt beginnen met het leren van een verfrissende nieuwe hobby—zoals met deze starter gids voor yoga.