Smart Vattenflaskor: Men…Varför?

0
88
Parilov/Shutterstock

Teknologiindustrin har beslutat att de analoga vatten flaskor är inte vad du behöver. Istället behöver du nya, ljusa, vibrerande smart vattenflaskor. Men vet du?

Förmodligen inte. Sedan igen, jag är en människa 2019 som fortfarande köper musik (skivor, inte streaming), så jag kanske är föråldrade, också. Som jag känner igen min egen, möjligen dum, analoga funktioner, jag är villig att ge det smart vattenflaska den skönaste skaka om jag kan.

Hur skulle Vi Få Här?

Föregångarna är, naturligtvis, betoning på teknik och kondition, och den allmänna önskan tech företag att skapa nya produkter. Ni vet—”innovation”. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att lägga till tech till något som redan finns.

Det förklarar motivationen att producera och marknadsföra produkter som smarta flaskor vatten, men vad om motivation för att köpa dem? För mig, jag tror att det har att göra med balans i livet och en allmän känsla av att en modern livsstil har lett oss till att ignorera grunderna för att vara ett mänskligt djur.

Fitbits och aktivitet apps låt oss vet att vi inte har flyttat nog varje dag. På samma sätt, de flesta Amerikaner inte dricker tillräckligt med vatten per dag. Så, wellness tech-industrins svar på det är smart vattenflaskor.

Vad Gör Smarta Vattenflaskor Göra?

messer16/Shutterstock

Alla saker och ting snart kommer att krävas för—och förväntas att göra, smart vattenflaskor gränssnitt med din smartphone, oftast via Bluetooth. Till exempel Ozmo flaska får i sig alla synkroniseras med din Apple-Hälsa app, FitBit och till och med din Garmin, om du fortfarande använda en dedikerad GPS-enhet via Bluetooth.

Förmodligen är tanken att en massa människor ignorera det mesta här i världen som inte är på deras telefoner. Uppenbarligen, som innehåller vatten, men, märkligt nog, inte luft eller mat.

Så då, det är inte en dålig idé att hjälpa människor att komma ihåg vatten genom att sätta det i sak är de som redan tittar på. Utslaget på telefonen normalt drar data från sensorer inbyggda i smart flaska, och sedan visar saker som:

  • Hur mycket vatten har du druckit;
  • Hur mycket vatten du behöver dricka för att uppfylla dina dagliga dricka mål; och
  • Vattnets temperatur.

Banbrytande grejer! Några smarta flaskor ta ett extra steg och inkluderar en inbyggd display (som HydraCoach 2.0, som är en vatten flaska som har en digital klocka ansikte på framsidan, mer eller mindre), så att du inte behöver titta på din telefon för att få dessa uppgifter. Andra sätt är mindre och bara glöd eller använd ljusa prickar för att påminna dig om att dricka, som ICEWATER, som kommer att påminna dig om att dricka ditt vatten genom att vrida det till en Berlin-dance club. Helvete, HYDRA Tech smart flaska kommer att göra ljusen och musiken (den har LED-belysning och en Bluetooth-högtalare, samt en flasköppnare för att öppna mindre flaskor).

Förutom det utbud av tekniska funktioner, smarta flaskor syftar till att se bra ut (vilket är något dumma flaskor kan göra också). I en värld där träningskläder (som yoga byxor) är också ett mode uttalande, du kan inte underskatta att vissa människors behov av att låta andra veta att de är friska.

Vem Är De Till För?

MiniStocker/Shutterstock

Svaret på denna fråga är—glib—ingen. Eller alla. Se, det är en helt valfri produkt som uppfyller en tidigare okänd vill ha, snarare än ett behov.

Klart, de flesta människor överlever även om de inte ordentligt, återfukta. Men smarta vatten flaskor kan hjälpa vissa av dessa människor att öka sitt vattenintag.

Det finns andra problem som är förknippade med att inte dricka tillräckligt med vatten. Det viktigaste är att du måste dricka något! Och för många människor (en av fem barn, enligt denna studie) inte dricka något vatten på en viss dag. Istället, de kalori-ladda med sötade drycker.

Så, problemet smarta flaskor adressen är riktig, vilket innebär att en lösning är nödvändig. Om smart vattenflaskor är att lösningen för vissa människor, kanske de inte förtjänar något mer kontroll än andra populära kroppen-funktionen övervakar.

Om du är ständigt uttorkad eftersom du helt enkelt inte kan komma ihåg att dricka tillräckligt med vatten, då du måste göra det du måste göra. Eller, om din livsstil eller fysiska tillstånd (till exempel gravida kvinnor, idrottare, pensionärer, etc.) kräver att du skulle dricka mer vatten, sedan med alla medel, plocka upp en smart flaska.

Varför Behöver Du Förmodligen inte En

Titta bara på alla som inbyggd fukt tech! antonniart/Shutterstock

Förutom eventuella medicinska åkommor, din kropp skärmar återfuktning och gör allt en smart vattenflaska gör.

Vill veta om du har haft tillräckligt med vatten? Det finns massor av sätt som du kan kontrollera, och ingen av dem kräver teknik. Här är en snabb lista över saker som kommer hjälpa dig att avgöra din nuvarande nivå av hydrering:

  • Är du törstig?
  • Gör munnen känns torr?
  • Är din hjärna som säger “vatten skulle smaka bättre än något annat just nu”?
  • Är din urin distinkt gul?
  • Göra olika delar av du ont eller känner dig illa, och du är inte säker på varför?
  • Är du yr?

Om du svarade “ja” på någon av dessa frågor, så du kan vara törstig. Alternativt kan du hoppa över denna lista och bara veta att du är törstig, eftersom det är hur kroppen fungerar.

När du har klockat din nivå av törst, är nästa sak du bör göra är att dricka lite vatten, och inte något som inte är vatten. Söta saker gör att du går upp i vikt. Och jag älskar diuretika (alkohol, kaffe, te, etc.) lika mycket som nästa person, men de kan också orsaka uttorkning.

Något annat du kan göra är att bara hålla vatten till hands, oavsett om det är i en flaska, kopp, glas eller vad som helst. Att vara väl hydrerad, du måste blöta att vissla på den vanliga.

En annan sak som din kropp inte att en smart vattenflaska kanske inte är en signal när du har haft för mycket vatten. Du behöver inte höra en hel del om overhydration, med tanke på den motsatta större problem, men det kan döda dig.

Vatten berusning som händer när du dricker vatten snabbare än dina njurar kan bearbeta det. I genomsnitt, människor kan eliminera 20-28 liter vatten per dag, och endast cirka 0,8-1 liter per timme, så att graden av konsumtion frågor. Överflödigt vatten i blod resulterar i en natrium obalans som orsakar dina celler att svälla. Detta är speciellt dåligt för din hjärna, så att inte dricka för mycket vatten på för kort tid.

Återigen, dessa siffror är medelvärden—det är olika för varje person. Det finns ingen anledning att flippa ut. De personer som vanligtvis löper stor risk att drabbas av vatten förgiftning soldater, idrottare och personer med schizofreni som dessa grupper är mer benägna att overhydration. Så, definitivt hoppa över något vatten att dricka tävlingar.

Det är Ditt Samtal

De flesta av oss har den inbyggd maskinvara och programvara som våra kroppar behöver för att bedöma och bevara våra vätskesystem, för det mesta. Bara uppmärksam på hur du känner dig. Ignorera inte några tecken på att din kropp kan skicka för att berätta det torkar upp som en snigel i solen.

En hel del av oss ignorera vår biologiska programvara, dock. Människor som verkligen inte alltid göra vad som är bäst för deras kroppar. Om du har en sjukdom som gör att vistas vattenhaltiga knepigt, du kan inte komma ihåg att dricka tillräckligt med grejer, eller om du bara inte dricka vatten på alla, en smart flaska kan hjälpa dig.

Finns det enklare sätt att dricka mer vatten? Ja. Är smart vattenflaskor mer av en nyhet än något annat? Kanske. Men om en smart vattenflaska hjälper dig att få den dyrbara livsnerven i dina vener (men inte för mycket av det), det är en bra sak—om produkten är dum eller inte.