De Daling Ijzer Smeden Falcon: Een Geweldig Mes Dat is Moeilijk om te Gebruiken met Één Hand

0
64

Waardering:
7/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $125

Nu Kopen

Het Ijzer Smeden Falcon wordt geleverd met een handig twee-mes geval en een poetsdoek. Andrew Heinzman

Het Ijzer Smeden Falcon is een hoofdbestanddeel van de Daling van de aangepaste mes catalogus. In termen van bouwkwaliteit, het waait ook geprijsde flipper messen uit het water. In weerwil van haar kwaliteit en veelzijdigheid, de Falcon is niet een perfecte one-handed mes.

Hier is Wat We Willen

 • Geweldige kwaliteit
 • Glanzend, scherp, zelfs blade
 • Vinger choil (streepje) is een leuke touch
 • Goed voor rechtshandigen of linkshandigen

En Wat We niet

 • Pocket clip is te ondiep
 • Komt niet met een TR8 toets
 • Moeilijk te sluiten met één hand

Zoals Daling van de andere zak-of andere messen, de Falcon is gebouwd met mooie, duurzame materialen. Haar 3.9″ titanium handvat heeft een zachte satijnen finish, haar mechanismen (lagers en dergelijke) voelen zich gecontroleerd en strak, en de 2.9″ roestvrij lemmet is ongelooflijk scherp, symmetrische, en glanzend.

Maar dure materialen zijn nutteloos als ze niet goed gebruikt, en dat is waar het Ijzer Smeden ontwerp komt in het spel. Dit mes is mooi, bruikbaar en veelzijdig. De drop-point lemmet (dat is goed voor het snijden, geen piercing) is vervaardigd met een lekkere vinger choil (het streepje), en de duim helling heeft een aantal jimping (hobbels) voor extra controle. De flipper op het tabblad voelt zich groot en sterk, en het beschikt zelfs over een omkeerbare pocketclip voor links-en rechtshandig gebruik.

Als een EDC-tool, de Falcon werkt heel goed. De drop-point lemmet is ideaal voor het snijden van dozen, kabelbinders, voedsel en hout. Het voelt zwaar en gemakkelijk te controleren, vooral wanneer u gehouden aan de voet van het mes met uw vinger in de choil. Zelfs ik kon zien dat iemand met de Falcon als een vleesmes, omdat het voelt zo evenwichtig en sterk in de hand.

Een close-up van de Falcon ‘ s lockbar en pocket clip. De lockbar is gelegen waar u natuurlijk de rest van uw middelvinger. Andrew Heinzman

Maar ik heb een paar problemen met dit mes te ontwerpen. Terwijl ik het niet erg flipper mechanismen, het openingsmechanisme op de Falcon is een beetje krap, vooral te wijten aan de lockbar de positie op het mes.

De Falcon ‘ s lockbar is gelegen waar u natuurlijk de rest van uw middelste vinger (of duim, als je een linkspoot). Tenzij je het bewust bewegen van je middelste vinger van de lockbar, het voegt een zijwaartse druk op het mes en zorgt voor implementatie gevoel weg te strak.

Om toe te voegen belediging aan verwonding, de lockbar maakt het moeilijk om dicht bij de Falcon met één hand. Het kost veel druk om de dikke titanium lockbar onder het mes met uw duim, vooral als je je middelvinger natuurlijke rustplaats is aan de andere kant van de lockbar.

Gelukkig, kunt u de Valk spanning met een TR8 schroevendraaier (een tool die zou moeten worden opgenomen met deze $125 mes). Maar het aanpassen van de spanning alleen helpt bij het losmaken van de mes-implementatie—het sluiten van het mes is moeilijk ongeacht het mes van de spanning. (U kunt geen fine-tunen van de lockbar en de schroef op de lockbar gewoon bij elkaar houdt een stuk van metaal, het maakt geen druk of spanning.)

Ik denk dat Drop en Ijzer Smeden geprobeerd om deze problemen oplossen door het plaatsen van de pocket clip naar het midden van het mes (overlappen van de lockbar). Maar de pocket clip is niet lang genoeg om de rest van mijn vingers op bij het openen of sluiten van het mes, en zijn positie in het midden van de Falcon ‘ s lichaam betekent dat het mes niet echt gaan zo diep in mijn zak als ik zou willen.

Andrew Heinzman

Al met al, de Falcon is een groot mes met een goede bouwkwaliteit. Het is scherp, veelzijdig, symmetrische, en sterk. En het heeft een paar aardige functies die ontbreken in andere drop-point messen, zoals de diepe vinger choil en duim jimping. Zoals u zou verwachten van haar 125 dollar prijskaartje, de Falcon is zeker indruk op je vrienden en de laatste voor een lange tijd.

Maar het is niet perfect. Tenzij u de vinger kracht van een god, het is moeilijk om vol vertrouwen te sluiten van de Falcon met slechts één hand. (Ik kan het doen, maar niet goed genoeg om indruk te maken op iemand.) In sommige situaties, die mogelijk wat u zoekt. Dit mes zal nooit open op zijn eigen, en het werkt goed als een two-handed mes.

Beoordeling: 7/10
Prijs: $125

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Geweldige kwaliteit
 • Glanzend, scherp, zelfs blade
 • Vinger choil (streepje) is een leuke touch
 • Goed voor rechtshandigen of linkshandigen

En Wat We niet

 • Pocket clip is te ondiep
 • Komt niet met een TR8 toets
 • Moeilijk te sluiten met één hand