5 Bästa Traditionell Fisk-Och Skaldjursrätter Bisque Recept

0
278
Brent Hofacker/Shutterstock

Inget slår en rik och sammetslen hummer eller krabba bisque serveras med en bit av varma knaprig bröd. Vill du ha en skål? Oroa dig inte, vi hittade fem av de bästa recepten för dig.

Nyfiken på vad en bisque är, och hur det skiljer sig från en soppa? Även om båda är läckra typer av soppa, stuvning och bisque har distinkta skillnader som skiljer dem från varandra.

Vad Är Bisque?

En bisque är en soppa traditionellt gjorda av mosade skaldjur som ger en tjock, krämig konsistens. Tillsats av grädde (och ibland vin) gör bisque en egen kategori av soppa. Medan autentiska recept använder skaldjur skal till tjockare soppa, idag kommer du sannolikt att se ris används som förtjockningsmedel.

Soppa är också gott och krämig, men protein och vegetabiliska komponenter är aldrig mosad, vilket gör denna typ av soppa, tjock och klumpig. Chowders också normalt att använda en kombination av grädde eller mjölk och potatis för att skapa denna härliga måltid.

Så, oavsett om du är ute efter ett enkelt bisque att göra på en kall söndag kväll, eller en elegant måltid för att presentera din betydande andra, så har vi något för dig. Här är fem av våra favorit bisque recept.

Bästa Fisk Combo: – Krabba och Räkor fisk och Skaldjur Bisque

Granen Äter

Om du älskar fisk och skaldjur, du kan nog inte motstå att välja mat som ger combo alternativ. Medan räkor och krabba är läckra att äta på egen hand, parning av två skapar en härlig och härlig smak.

Vad är bra med detta bisque är att du kan välja att ersätta andra skaldjur om du inte är ett fan av dessa två. Men allvarligt, detta recept är felfri hela på egen hand, så vi rekommenderar att hålla sig med de ursprungliga ingredienserna om du kan.

Få Recept: Granen Äter

Bästa Gourmet Alternativ: hummersoppa från Obefläckade Biter

Obefläckade Biter

De mest populära traditionella bisque recept använda hummer. Göra detta recept för att få fem-stjärniga restaurang matupplevelse hem till dig—utan att det kostar alldeles för mycket av dina surt förvärvade pengar.

I detta recept, du ska först lära dig hur man gör en enkel hummerfond använda skal från din hummerstjärtar och sedan hur man kan skapa en vacker och slät soppa. Så, om din årsdagen kommer upp, eller om du vill visa någon hur mycket du älskar dem, så gör det genom att göra denna läckra måltid för dem.

Få Recept: Obefläckade Biter

Bästa Low Carb & Laktosfria Alternativ: Mjölkfri Alaska King Krabba Bisque

Ogudaktiga Spatel

Människor är alltid på jakt efter versioner av sina favorit måltider som sin kost kommer att tillåta dem att äta. Här är en underbar tolkning av en krabba bisque för allt du mjölkfri och low-carb konsumenter där ute. Du kommer att älska det sätt som författaren tar subtilt söt kokosmjölk och blandar det med cognac, vitlök och övriga ingredienser för att hålla den söta smaken till ett minimum.

Oroa dig inte om du inte har lyxen av king crab legs, som med de flesta recept kan du ersättning för vad du har i dina trakter. Vi hoppas att du kommer älska den här.

Få Recept: Ogudaktiga Spatel

Om Du Gillar Det Lite Kryddig: Kryddig Coconut Räkor Bisque

Alla Recept

Detta bisque skiljer sig från många traditionella bisques, men folk som har testat det säger att det är den bästa soppa de någonsin haft. Här är en annan kul recept som använder kokosmjölk men motverkar det läcker sötma med curry och färsk jalapeño för att ge en kick att varje tugga.

Nästa gång du vill lägga till en lite eldig godhet till ditt kök, prova detta recept.

Få Recept: Alla Recept

Lätt att Följa Recept: Kreolska Räkor och Hummer Bisque

Mat Nätverk

Detta recept är super enkelt att prep och tar bara cirka tio minuter innan du låter din spis göra resten. Creole seasoning lägger en läcker Cajun känsla till din soppa utan alltför mycket av en pikant smak.

Om du vill överraska din familj med något gott men inte har tid att skapa en hemmagjord lager och ta ut mixern, är detta ett bra alternativ. Njuta av detta skaldjur bisque med varma franska bröd. Eller, för några riktiga stil, servera den i ett bröd skål som visas här.

Få Recept: Mat Nätverk

Äkta bisques är kanske inte så vanliga nuförtiden, men kockar och recept skapare från hela världen har skapat nya metoder för smaksättning och förtjockning denna läckra soppa. Vi hoppas att du njuta av dessa rika och fylliga bisque recept.