Hur att Öka Din MacBook Lagring

0
140
Poravute Siriphiroon/Shutterstock

Solid-state-enheter är snabba men dyra. Och hög kapacitet Ssd-enheter är mycket dyra, vilket är varför många av oss välja de absolut minimum när vi köper en MacBook. Men här är hur du kan lägga till mer lagringsutrymme.

Uppgradera Din SSD

Det mest radikala alternativet att utöka din MacBook lagring är att uppgradera sin SSD. Tyvärr, du kan inte uppgradera alla MacBooks eftersom Apple förändrade tillverkningsprocessen på sin nyaste modeller.

Du kan dock uppgradera följande modeller:

 • MacBook Pro icke-Retina upp till slutet av 2016
 • MacBook Pro Retina fram till 2015
 • MacBook Air upp till 2017
 • MacBook upp till 2010

Om du är osäker på vilken modell du har, vår guide om hur du uppgraderar din Mac innehåller ett avsnitt om hur att ta reda på och mer. Om din modell inte stöds, då, tyvärr, du kan inte uppgradera SSD. Om du har en modell som stöds, det enklaste sättet att uppgradera är att köpa ett kit.

Andra World Computing säljer MacBook (och andra Mac) SSD uppgraderingar i två smaker: kör bara, eller som ett kit. Om du väljer kit, du får SSD-uppgradering krävs verktyg, och en låda i vilken du kan placera din gamla enhet för att överföra data.

macsales.com

Du kan vara kunna köpa rätt bil för din maskin någon annanstans. I så fall kan du följa de guider över till iFixit. Bara sök efter din MacBook-modell, och det bör vara en komplett guide med bilder för att hjälpa dig. iFixit också säljer verktyg för att utföra denna uppgift och annat underhåll.

Om du bestämmer dig för att gå till allt detta krångel, se till att uppgraderingen är värt det. Få en tillräckligt stor enhet som du säkert kommer att märka skillnaden. I fråga om kostnader, det är runt $300 för en 1 TB uppgradering som en del av en sats, eller $250 för just den enheten. De flesta MacBooks kan hantera volymer på upp till 2 TB, medan andra är begränsade till 1 TB. Se till att din maskin är kompatibel med din valda uppgradera innan du köper.

Om din Mac är gammal och fortfarande har en optisk enhet (som en pre-2012 MacBook Pro), kanske du kan uppgradera din bil och lägg till en andra eller tredje om du byter ut den optiska enheten för att skapa utrymme. Det är en ganska gammal dator, dock, så fundera på om det är värt att uppgradera. Du kan vara bättre att bara köpa en ny MacBook.

Om du köper en ny MacBook, att välja en större ssd-enhet snarare än ett absolut minimum. Du kan rygga tillbaka till kostnaden, men du kommer att vara tacksam för de år du få ut av allt det utrymmet.

RELATERAT: Kan Du Uppgradera hårddisken eller SSD-enheten I Din Mac?

Låg Profil USB-Enheter

Om din MacBook har USB Typ A-uttag (den gamla USB-standard, inte den nya vändbara en), då kan du använda en låg profil USB-enhet för att lägga till lagring. Dessa små enheter passa in i en ledig USB-port och sticker ut lite från sidan av din MacBook. De är också en av de billigaste sätten att öka din maskins totala lagring.

SanDisk Ultra Fit är vårt val. Den har en snabb USB-3.1 gränssnitt som uppnår läs hastigheter på upp till 130 MB per sekund. Enligt en (verified) Amazon granskare, skriva hastighet är 30 till 80 MB per sekund. Detta är inte hög hastighet lagring, som SSD i din MacBook, men det är smart nog att lagra dokument och media. Det kommer i storlekar upp till 256 GB för runt $70.

USB-Typ-C MacBook ägare är, tyvärr, av lycka. USB Typ A är en större port, och tillverkarna har kunnat dra fördel av den storlek att pressa i flash-minne. Detta resulterar i en enhet som ser mer ut som en trådlös dongle, och du kan lämna den ansluten till din MacBook i alla tider. Ingenting som det finns i USB-Typ-C-form—inte ännu i alla fall.

USB-C Nav med Integrerad Lagring

Den nyaste MacBook Pro och Air endast modeller som levereras med USB Typ-C-kontakter. Detta innebär att du kommer förmodligen att behöva ett nav för att få tillgång till ett bra utbud av portar. Så, varför inte få en med en integrerad SSD?

Minix NEO är världens första USB-Typ-C-hub som ger både hamnar och lagras på din MacBook. Inuti navet är en 240 GB M. 2 SSD, som stöd för läs-och skrivhastigheter på upp till 400 MB per sekund. Du får även fyra användbara portar: en HDMI-utgång med stöd för 4K på 30 Hz., två USB 3.0 Typ A och en USB Typ-C (som du kan använda för att driva din MacBook).

På grund av den stötsäker karaktär av en SSD, du kan kasta Minix NEO i väskan utan att oroa dig för att skada din data. Själva enheten är tillräckligt liten för att vara portabel, men du kanske inte vill lämna den ansluten till din Mac hela tiden. Men vissa människor kanske anser att ansluta enheten till locket på sin MacBook med självhäftande remsor.

Du kan också köpa Minix NEO med 120 GB lagringsutrymme för lite mindre.

Lägg till Lagring med SD-och MicroSD

Om du har en äldre MacBook med en minneskort läsare, du kan också använda SD-och MicroSD-kort för att öka din Mac total lagring. Bara plocka upp ett SD-kort och slits det i din Mac. För att använda MicroSD-kort, du behöver också ett SD-till-MicroSD-omvandlare.

Detta är ett relativt billigt sätt att lägga till, potentiellt, en hel del extra utrymme. Du kan knäppa upp en 512 GB SanDisk Extreme UHS-jag MicroSD-kort för under $200 (på denna skrift). Och 128 GB-kort är bara ca $25 (i skrivande stund). Tyvärr är dessa kort som lider av samma begränsade läsa och skriva frågor hastighet som USB-lagringsenhet.

Om du letar efter en lite mer svelte lösning, kan du överväga att Överskrida s JetDrive Lite. De är endast kompatibel med vissa modeller av MacBook Pro och Air tillverkade mellan 2012 och 2015, men de sitter perfekt an mot Mac-chassi. De är tillgängliga i 128 GB och 256 GB-konfigurationer, med den större varianten kostar runt $99 i skrivande stund.

Network-Attached Storage

Network-attached storage är idealisk för människor som sällan vågar sig utanför sitt hem eller arbete i nätverk. Du kan konfigurera en NAS-disk kan delas över nätverket, eller så kan du använda en annan Mac-eller Windows-DATOR som har ledigt utrymme. När du konfigurerar det, du kan även säkerhetskopiera dina Macbooken via Time Machine till en plats i nätverket.

Men om du går ut från ditt nätverk utbud, din lagring är inte tillgänglig om du inte har en lösning som har stöd för åtkomst via molnet. Detta kan inte vara ett problem om du använder den för att lagra sällan använda filer och arkiv, men det är inte idealisk för dina Foton eller iTunes-bibliotek.

Hastigheten för ditt nätverk begränsar ditt nätverk lagring. Det blir betydligt långsammare om du använder en trådlös anslutning. För bästa resultat, se till att din nätverkshårddisk (eller en delad dator som använder en trådbunden anslutning till din router och, om möjligt, att din MacBook också.

Du kan köpa en hake NAS-disk, som Netgear ReadyNAS RN422, och sedan köpa hårddiskar separat, eller så kan du välja en färdig lösning, som Western Digital My Cloud EX2. Många moderna NAS-enheter stöder också cloud-baserad åtkomst till dina filer.

Hur att Mappa en nätverksenhet

För att på ett tillförlitligt sätt få tillgång till en nätverksenhet, du har för att kartlägga den i Finder. Följ dessa steg för att göra så:

 1. Starta ett Finder-fönster och klicka på Gå > Anslut till Server.
 2. Ange adressen till nätverket resurs du vill karta (exempelvis, smb://yournasdrive)
 3. Ange eventuella inloggningsuppgifter krävs, och klicka sedan på OK.

Ditt nätverk-enheten visas nu i Finder sidebar och på skrivbordet. Du ska kunna välja det som en plats när du spara eller öppna filer också.

Hur man Skapar en macOS-Nätverket Dela

Om du har en Mac och vill dela sin bil över nätet, följ dessa steg:

 1. På den maskin som du vill dela, gå till systeminställningar > Delning.
 2. Markera kryssrutan bredvid Fildelning för att aktivera tjänsten.
 3. Klicka på plustecknet (+) och ange en plats för att lägga till Delade Mappar.
 4. Klicka på dela plats, och sedan ställa in behörigheter (du vill aktivera skriv tillgång till).

Du kan också klicka på “Alternativ” för att ange om du vill använda AFP (Apple ‘ s protokoll), SMB (Windows motsvarande), eller både och.

Lagra Data i Molnet

Lagring Online är ett annat alternativ som nu bakas in i macOS. Apple är “Spara i iCloud” inställningen använder tillgängliga iCloud utrymme att ta sila bort din Mac. När du lagra filer som du sällan tillgång till moln, du har mer utrymme på din Mac för de saker som du använder regelbundet. Detta fungerar automatiskt, så du måste ha en viss grad av tro i macOS.

Filer som lagras i molnet visas på din dator som om de är kvar. För att komma åt dessa filer på datorn hämtar dem från iCloud. Hur lång tid detta tar beror på hastigheten på din internet-anslutning och storleken på filen. Om du inte kan få tillgång till en pålitlig internetanslutning, du kommer inte att kunna få några av dina filer lagras i molnet.

För att aktivera den här inställningen, följ dessa steg:

 1. Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj Om Denna Mac.
 2. Klicka på “Lagring” fliken, och klicka sedan på “Manage…” till höger.
 3. Klicka på “Spara i iCloud…” för att påbörja processen.

macOS analyserar din disk och försök att spara utrymme. För att få en uppfattning om vilka filer du kan flytta, klicka på “Dokument” i sidomenyn. Det här visar du en lista över stora dokument på din Mac, och när du har använt dem.

Att göra korrekt användning av iCloud-lagring, du sannolikt för att köpa lite utrymme—du bara får 5 GB gratis. Om ditt moln lagringsutrymme börjar krympa, kan du lära dig hur man gratis upp några här.

Tredje Part Moln Lagring

Du behöver inte använda Apples moln servrar. Om du bara behöver avlasta vissa filer för att frigöra utrymme på din maskin, alla gamla moln lagring tjänst kommer att göra.

Här är några som du kanske vill överväga:

 • Amazon Enhet: 100 GB från $11.99/år
 • Google Drive: 100 GB för $1.99/månad
 • OneDrive: 100 GB för $1.99/månad
 • pCloud: 500 GB för $3.99/månad
 • Mega: 200 GB för €4.99/mån

Om du vill prova innan du köper, kolla in alla de tjänster som erbjuder gratis lagring.

Extern Lagring

Om du verkligen behöver utrymme, är begränsad av en budget och inte har något emot att bära en bit av extra vikt med dig, då är ett bra gammaldags extern hårddisk är svaret.

Externa Hårddiskar (HDD)

Det billigaste alternativet är att köpa en standard-USB-extern hårddisk. Eftersom de förlitar sig på billigare, mekaniska hårddiskar, de har också hög kapacitet. Men, de är mer benägna att misslyckas och också mer mottaglig för skador från stötar och droppar. Och du måste bära din bil med dig om du går denna väg.

Tillförlitlighet åt sidan, en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en HDD-baserat extern hårddisk är hastigheten i gränssnittet. Acceptera inte något äldre än USB 3.0—idealiskt, USB eller 3.1 3.1 rev 2.

En av de mest prisvärda hårddiskar är Western Digital Elements bärbara hårddisk. I skrivande stund, den finns med USB 3.0 och upp till 4 TB för ca $100. Du kan plaska mer pengar på något som G-Technology G-Drive, där det finns mängder av upp till 14 TB, och kommer med dubbla Thunderbolt-3 och USB-3.1 blixtens snabba filöverföringar. I skrivande stund är det G-Drive börjar på runt $300 för bas 4 TB-modell.

Externa Solid State-Diskar (SSD)

Solid-state-enheter är överlägsen hårddiskar i både hastighet och tillförlitlighet. De har inga rörliga delar och därmed inte är känsliga för mekanisk nedbrytning. Deras överlägsna läs-och skrivhastigheter är begränsade endast av hastigheten på anslutningen till din dator.

Det finns två nackdelar med en extern SSD: kapacitet och pris. SSD-lagring är fortfarande relativt dyra jämfört med traditionella Hårddiskar. Du kommer förmodligen att betala dubbla priset av en HÅRDDISK, och de med högre kapacitet hårddiskar är mycket dyrare.

Men Ssd-enheter är mindre, snabbare och mer tillförlitlig. Lösningar som SanDisk Extreme Bärbar SSD passar i fickan och är robusta nog att svänga från din väska. Corsair Flash Voyager GTX erbjuder fördelarna med SSD-lagring i en mer traditionell “flash-hårddisken” som form.

Externa RAID-Matris

RAID är en teknik som gör att du kan ansluta flera hårddiskar. Detta kan du göra saker som att koppla flera enheter till en enda volym, vilket ger snabbare läs-och skrivhastigheter eftersom du kan få tillgång till flera enheter samtidigt. Du kan också använda RAID som en rock-solid lösning för säkerhetskopiering, för att spegla en (eller flera) enheter till en annan. Detta gör att du kan byta ut alla enheter som misslyckas.

Detta är ett dyrt sätt att lägga till lagring, och det är också skrymmande. Du kan inte bära en RAID-låda i väskan (inte bekvämt, åtminstone), så det är bara en lösning för en stationär. Men fördelarna är flexibilitet ett RAID-system och höghastighetsinternet.

Om du bestämmer dig för att få en RAID-höljet, se till att du väljer en med en Thunderbolt-gränssnitt (helst Thunderbolt-3). Detta ger den snabbaste hastigheten möjligt (upp till 40 GB per sekund) av någon extern anslutning. Som NAS-diskar, RAID kapslingar komma disklös, som Akitio Thunder3 RAID, eller i redo-att-gå-enheter, som G-Technology G-RAID.

Rensa Upp Din Mac

Naturligtvis är det enklaste sättet att skapa mer utrymme är att städa upp filer på din MacBook. Det finns många tips som du kan prova för att skapa utrymme för macOS. Apple tillhandahåller alla verktyg du behöver för att rensa upp gigabyte utrymme.

De flesta av tiden, hårddisken är bara gräva ner sig av filer som du har glömt, och program som du aldrig använder. Om du tar en kritisk titt på hur du lyckas med din Mac lagring, du kanske kan hänga med tills nästa uppgradering.

Under tiden kan vi alla hoppas att Apple ökar basen SSD-lagring kapacitet på sina bärbara datorer snart.

LÄS NÄSTA

 • “Inaktivera Svep åt att Skriva på iPhone-Tangentbord
 • “Så här Aktiverar Låga Data-Läge på Din iPhone
 • “Vad Är TDP för Cpu och Gpu?
 • “Slack för Skrivbordet och Webben Blir en Mörk Läge—så Här gör du för att Aktivera Det
 • “Hur man Snabbt Söka på Google Drive