Desinfektion Av Ytor? Om Du inte Låter Renare Sitta, för att Du Gör Fel

0
111
gorillaimages/Shutterstock

Desinfektion köksbänken eller badkar? Spraya bara på lite Lysol eller blekmedel och boom gjort, eller hur? Inte så snabbt. När det gäller desinfektion, den “tid” är en kritisk komponent.

Föreningar att desinficera—som alkohol, blekmedel och andra desinfektionsmedel—alla döda X biologiska ämnen på en yta över Y-tid. Den tid det tar att döda mikroorganismer till den grad att den yta eller material anses saneras eller desinficeras per standarder för organisationer som EPA publicera kallas “tid.”

Majoriteten av personerna med tid är personer som arbetar i restauranger, produktionslokaler, sjukhus, vårdhem och andra platser där tajt kontroll över patogener är kritisk. Människor städa sina hem bör vara medvetna om det, alltför.

Om du försöker att sanera ditt hus efter en otäck släng av matförgiftning eller en seg hud-infektion (liksom dina barn förde ringorm hem från summer camp), förstå den tid för desinfektionsmedel som du använder är kritisk. Hur vet du hur lång tid för att lämna det på ytan? När du är osäker, så länge som produkten inte visar det behöver tas bort, kan du låta det torka helt på plats. Om produkten är märkt som desinfektion, men den ska också innehålla en förteckning över tid. Den tid är en kritisk del av de påståenden som du ser på produkter som “Dödar 99,9% av svampar, virus och bakterier.*” Den asterisk pekar alltid till det finstilta som säger. “När det används enligt anvisningarna.”

Om du inte följer den tid som reglerna för renare du använder, du kan inte vara säker på att du faktiskt rengöring eller desinficering av ytan.

Till exempel, om du läser etiketten på baksidan av nästan överallt Lysol desinficerande spray eller kolla in företagets webbplats, kommer du att notera att de inte använder begreppet “tid”, men de gör det uttryckligen står hur lång tid bör du lämna det på:

Ytorna måste vara våt för 3 minuter och låt sedan lufttorka. För Norovirus ytor måste vara våt för 10 minuter och låt sedan lufttorka.

Dessa typer av instruktionerna inte är ett förslag. De är att ange under vilka villkor deras produkt anses rengöring eller desinficering per EPA/CDC-riktlinjerna för att uppfylla “99.9%” liknande krav på behållaren.

Så nästa gång du är på en rengöring bender, med fokus på att befria ditt hem de sista envisa spår av den sjukdom som tog din familj ut en kommission för en vecka (eller bara för att försöka förhindra att en sjukdom från att göra det), se till att du kolla instruktionerna på renare du använder och lämnar renare i stället för föreslagen tid.