Desinfectie Van Oppervlakken? Als Je niet Laat de stofzuiger Zitten, Je Doet Het Verkeerd

0
131
gorillaimages/Shutterstock

Desinfecteren van de keuken of de badkamer? Net spray op sommige Lysol of bleekmiddel—en giek gedaan, toch? Niet zo snel. Als het gaat om desinfectie, de “contact ” tijd” is een essentieel onderdeel.

Verbindingen die desinfecteer—zoals alcohol, chloor en andere ontsmettingsmiddelen—alle doden X biologische stoffen op een oppervlakte van meer dan Y hoeveelheid van de tijd. De hoeveelheid tijd die het duurt om doden van micro-organismen in de mate dat het oppervlak of materiaal wordt beschouwd als gezuiverd of ontsmet per normen organisaties, zoals de EPA publiceren heet “neem contact op met de tijd.”

De meerderheid van de mensen betrokken met de contact tijd zijn mensen die werken in restaurants, food-productie faciliteiten, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere plaatsen waar een stringente beheersing van pathogenen is van cruciaal belang. Mensen reinigen hun huizen moeten zich bewust zijn van het ook.

Als je probeert om te ontsmetten uw huis na een vervelende vorm van voedselvergiftiging of een hardnekkige huid-infectie (zoals uw kinderen gebracht ringworm thuis van het kamp), het begrijpen van de contact tijd voor de ontsmettingsmiddel je gebruikt is van belang. Hoe weet je hoe lang te laten op het oppervlak? Wanneer in twijfel, zolang het product niet aangeven dat het moet worden verwijderd, kunt u het volledig droog op de plaats. Als het product is gelabeld als desinfecteren, maar het moet ook een lijst van de contact tijd. De contact tijd is een essentieel onderdeel van de vorderingen die zien op de producten zoals “Doden 99,9% van schimmels, virussen en bacteriën.*” De asterisk verwijst steeds naar de kleine lettertjes dat zegt. “Wanneer gebruikt zoals voorgeschreven.”

Als je het niet volgen van de contact tijd regels voor het reinigingsmiddel dat u gebruikt, weet je niet zeker of je echt ontsmetten of desinfecteren van het oppervlak.

Bijvoorbeeld, als u lees het etiket op de achterkant van de bijna alomtegenwoordige Lysol desinfecterende spray of kijk op de website van de vennootschap, je opmerking dat ze geen gebruik maken van de term “contact ” tijd” maar ze uitdrukkelijk vermelden hoe lang u zou moeten vertrekken het op:

Oppervlakken moeten blijven nat voor 3 minuten en dan aan de lucht laten drogen. Voor Norovirus oppervlakken moeten blijven nat voor 10 minuten en dan aan de lucht laten drogen.

Dat soort aanwijzingen niet een suggestie. Ze specificeren onder welke voorwaarden hun product geacht te ontsmetten of desinfecteren per EPA/CDC-richtlijnen te voldoen aan de “99,9% uptime” soortgelijke claim op de verpakking.

Dus de volgende keer dat je op een reiniging bender, gericht op het bevrijden van uw huis van de laatste hardnekkige sporen van deze ziekte, die nam je familie van de commissie voor een week (of gewoon proberen te voorkomen dat een ziekte uit te doen), zorg ervoor dat u de instructies op de stofzuiger die u gebruikt, en laat de stofzuiger in plaats voor de voorgestelde duur.