da Vinci Jr 1,0 Pro Är ett Stort Steg Upp 3D-Skrivare

0
141

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $449

Köp Nu

XYZprinting

När en $200 3D-skrivare som bara inte klippa det längre, överväga att da Vinci-Jr 1,0 A Pro. Det ger bra tryck, det är ett frivilligt laser engraver-modulen för det, och med en valfri extruder, du kan skriva ut med kolfiber och metalliska PLA-filament.

Här är Vad Vi Gillar

 • Stor bygga plattan kan du göra större modeller
 • Kan använda glödlampor från andra leverantörer
 • Tillval extruder kan du skriva ut med specialmaterial trådar
 • Flyttbara ut sängen förenklar lossa utskrifter

Och Vad Vi inte

 • Bygga plattan är inte uppvärmd
 • Kluvet filament från säljaren är något dyr
 • Glas skriva säng kan gå sönder om den tappas
 • Specialitet trådar kan behöva omfattande efterbehandling

Jag Vill Ha Mer!

Några bra $200 (och under) 3D-skrivare som finns tillgängliga på marknaden. Och detta är fantastiskt för att lära sig att använda 3D-print-teknik och programvara som visar modeller i utskrivbara filer (kallade utsnitt). Men någon gång, du kommer att vilja mer. Mer flexibilitet i glödtråden val och ett större tryck plattform, så att du kan skriva ut större föremål. För $449, XYZprinting da Vinci Jr 1.0 En Pro ger dig ett stort steg upp i vilken du kan skriva ut.

En del av denna flexibilitet kommer från storleken på utskriften säng: 8 x 8 tum. Många lägre kostnad 3D-skrivare ger en mer begränsande 5-tums fyrkant skriva ut ytan. En annan funktion da Vinci-Jr Pro 1.0 erbjuder är möjligheten att använda XYZprinting egna trådar eller OEM-trådar. Många av de icke-“Pro” skrivare från XYZprinting kräver att du använder glödlampor från säljaren, som innehåller en liten RFID-chip i spolen. Pro kan du använda ett kluvet i spolen, som spår mängden filament som används, liksom pre-ställer ut parameterinställningar för särskilt filament som används. Eller, du kan använda OEM-filament och ställa in parametrar (eller använda programvara som standard) själv.

Snabb Montering

Uppackning och montering av den ljusa orange skrivaren tar bara ett par minuter. Efter att ta bort förpackningsmaterial, du behöver för att installera extruder, som bara hoppar in i en fixtur som håller den på plats. Anslut sedan Bowden röret, vilket minskar friktionen av filament som flyttar från mataren på loftet i skrivaren, i extruder. Hänga en spole av glödtråden på hållare som är inbyggd i vänster sida av skrivaren och mata glödtråden i mataren direkt ovanför spolen hållare. Du kan lasta och lossa glödlampan från kommandon på den främre kontrollpanelen. Slutligen, placera den medföljande tejpen på glas bygga plattformen och du är redo att gå.

Stort glas skriva ut sängen. / Ted Needleman

Nästan lika Vacker som en Bild

För att bedöma utskriftskvaliteten, jag tryckt flera referens/riktmärke objekt på Jr Pro och på en Monoprice Voxel, en 3D-skrivare som är ganska nära i funktioner, kostnader och kapacitet. Den första av dessa är en liten bogserbåt som kallas 3D-Benchy. I detta objekt, det finns flera saker att titta efter.

Den Benchy tryckt på Voxel, visar på stora strängarna medan man tryckt på da Vinci är mycket renare. / Ted Needleman

Några av de saker att titta på är fiskespö hållare och skorstenar, som bör vara runda med rena linjer. Hål i framsidan av båten där ankare fälls bör också vara skarp och rund. På den blå Benchy, som var tryckt av da Vinci, om du tittar inne i kabinen kan du se ratten och en brist på strängarna. På den svarta Benchy, tryckt på Monoprice, detta hjul är svårt att göra och det är en märkbar mängd sätta inne i kabinen och på vänster sida i fören.

Du kan se den omfattande strängarna på detta Benchy. Det är ofta en följd av utskriftshastighet och indragning inställningar. / Ted Needleman

Den andra referens objekt har utvecklats gemensamt av Kicken och Autodesk. Det finns flera attribut testats med denna figur, och för mer information om vad de är och hur värdering produktionen, kan du kontrollera Bedömning Protokoll på GitHub, som har både den .stl-fil och scoring rubriken.

Den mest märkbara sak om båda dessa utskrifter är mängden av strängarna i olika delar av objektet. Annars skrivs ut från båda 3D-skrivare är av ganska mycket likvärdig kvalitet, som faktiskt är bra för utskrift med en standard-inställningar. / Ted Needleman

Referens utskrifter som dessa kan vara informativa i både kvalitet och resultaten av att använda standard slicer software settings. När strängarna är ett problem, som det är här, det finns ett antal möjliga orsaker, av vilka de flesta kan du åtgärda genom att ändra en del av utskriften parametrar. En bra guild att felsökning skriva ut problem är på Ultimaker.

Även om det kan se ut föremålet till höger är av bättre kvalitet, med tillämpning av de poäng rubriken resulterade i att skriva ut från da Vinci-scoring något bättre. Strängarna är ett problem som kan lösas enkelt (även om jag inte vill mixtra med standardinställningarna för antingen skrivare), och den övergripande kvaliteten på de olika testobjekt jag tryckt på da Vinci varierade från mycket bra till mycket bra.

Den Slicer programvara kan du anpassa inställningarna för returgående fas

Utskrift av Metall och Kolfiber

En valfri $80 extruder med ett härdat stål munstycke ger dig möjligheter som du inte hittar på många andra 3D-skrivare i denna prisklass. XYZprinting erbjuder två PLA-filament som är utöver det vanliga: koppar fyllda och kolfiber-fylld. Dessa är fortfarande PLA plast, men som har utseendet av olika material. Att använda dem är inte svårt: Den extruder dyker rätt av, och som tillval extruder helt enkelt klick. Du måste flytta en bandkabel från en extruder till den andra, och Bowden röret också, genom vilken glödlampa som reser från mataren till extruder. Ladda ny glödlampa, och du är redo att skriva ut.

Demo figur nedan var tryckt på standard inställningar med “Koppar” glödtråd. Om du ska skriva ut med en något exotisk material som fylld av PLA, det lönar sig att öppna inställningen för menyer och långsam ut hastighet och göra det möjligt för returgående fas. Den tid det tar för att generera en utskrift ökar en hel del, men utskriftskvaliteten blir märkbart bättre i många fall.

Och det är viktigt att inse att skriva ut objektet kan vara bara första steget, oavsett om du skriver ut en vanlig glödlampa av något metalliskt. Till exempel, “Koppar” glödtråden i test objekt ser mer ut som trä tills du sätter i en timme eller mer, med en roterande verktyg och buffar hjulet för att få ut metalliskt utseende.

En Riddare schack tryckt med “Koppar” glödtråd. / Ted Needleman

En 3D-Skrivare med Zap

Några av da Vinci-modeller är unik i det att du kan köpa till ytterligare $199, en laser gravyr modul som ersätter extruder huvud och låter dig skriva in olika material, såsom papp, papper, kork, och andra icke-reflekterande material. Även om jag inte får den modul i tid för att göra tillräckligt testning för en detaljerad genomgång här, jag har tidigare gjort en del tester av modulen på en annan da Vinci-skrivare, och de resultat som vid den tiden var imponerande. Och laser modul är något du inte hittar på 3D-skrivare från andra leverantörer.

En not om du anser gravyr modul är att den “skär” genom att bränna ytan av materialet. Figur på att göra din laser gravyr i garage eller utomhus där doften av brinnande material kommer inte att besvära dig eller möjligen uppsättning av brandvarnare.

Gå till Extrafunktioner

Listpriset för da Vinci-Jr Pro 1.0 är $449, men buntar finns tillgängliga vilket inkluderar vissa av add-on alternativ. Vår granskning enheten hade en extra extruder med en härdad munstycket. Den extrudrar kan lätt växlas och de härdade munstycket tillåter dig att skriva ut med några av de mer exotiska material som kolfiber och metall glödlampa. Båda dessa filament är faktiskt fortfarande PLA. Utan en uppvärmd ut sängen, du kan inte skriva ut med andra typer av filament, såsom ABS eller Nylon. Att lägga till extra härdad extruder höjer bunt kostnaden till $499.

Da Vinci-Pro Jr 1.0 är ett mycket bra värde för pengarna. Med lite experimenterande, det ger riktigt bra kvalitet på utskrifter, du kan använda fibrer från andra leverantörer, och med valfria moduler, skriva ut metallic-fylld och kolfiber trådar, liksom utföra lasergravyr. Programvaran är enkel att använda i standard-läge, men ger fortfarande mer erfarna användare betydande kontroll över utskriften när det behövs. Om du har ganska mycket nu nått en gräns för vad du kan göra med en nybörjare 3D-skrivare, da Vinci-Jr Pro 1.0 är ett bra nästa steg.

Betyg: 9/10
Pris: $449

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Stor bygga plattan kan du göra större modeller
 • Kan använda glödlampor från andra leverantörer
 • Tillval extruder kan du skriva ut med specialmaterial trådar
 • Flyttbara ut sängen förenklar lossa utskrifter

Och Vad Vi inte

 • Bygga plattan är inte uppvärmd
 • Kluvet filament från säljaren är något dyr
 • Glas skriva säng kan gå sönder om den tappas
 • Specialitet trådar kan behöva omfattande efterbehandling