Lenovo ThinkVision M14 Mobiliserar Min Multi-Monitor Missbruk

0
57

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $250

Köp Nu

Den ThinkVision M14 är en fantastisk USB-C drivs bärbar monitor. Michael Crider

När du går från en multi-monitor desktop-DATOR till en bärbar dator, det känns som att byta från en sportbil till en trehjuling. Men bärbara USB-skärmar kan fixa det problemet, och Lenovo ThinkVision M14 är den finaste jag någonsin har använt.

Här är Vad Vi Gillar

 • Super-stabilt stativ design
 • Lätt och portabel
 • Flexibel kabel – /port design
 • Bra passform och finish

Och Vad Vi inte

 • Kan inte använda äldre USB-portar
 • Ingen touch-skärm
 • Lätt vinande ljud

M14 är otroligt bärbar och flexibel, och dess ThinkPad-stil, passform och finish är oslagbar. Du behöver en bärbar dator eller tablet pc med USB-C för att använda det, och det är inte det billigaste alternativet som finns.

Men om du vill ha en andra skärm som är redo att gå var som helst, du bör sätta M14 på toppen av din inköpslista.

Felfri Fold-Out Design

Jag har använt flera USB-drivna bärbara skärmar i det förflutna. Vanligtvis är det fallet fungerar som en diskett stå eller om det är en svag plast cykelställ på baksidan. M14 lägger dem alla på skam med sina integrerade design, som har en full, laptop-stil gångjärn för ständiga plattform, och en liten utfällbar extender för lite extra höjd. Det står också har både USB-C laddning/video portar, makt och ljusstyrka knappar, och ett kensingtonlås. Den enda sak på skärmen är bra, skärmen.

De två-del kickstand är den bästa jag någonsin använt på en bärbar monitor. Michael Crider

När de viks ut, basen är otroligt stabil någonstans inom sitt 90-graders utbud av rörelse. Det är nog för att hela församlingen är lätt som en fjäder på bara 1.26 pund, med en 1/4-tums ram runt tre sidor. Om du slip denna sak i din laptop väska, du kan glömma det där.

På strax över ett halvt kilo, hela paketet är förvånansvärt lätt och portabel. Michael Crider

Vikning-ut stativ innebär också M14 passar på nästan alla skrivbord eller bord som kan ta sin 13-tums bredd. När du lägger upp det, det är bara en halv tum tjock på sin tjockaste punkt. Och med USB-C-portar på båda sidor för att ladda den, kan du lägga M14 ganska mycket överallt.

USB-C Hela Vägen

På tal om de hamnar, de är också ganska flexibel. Du kan ansluta en USB-C-till C-kabel på vardera sidan av skärmen för att ansluta till din bärbara dator eller surfplatta eller någon annan enhet som ansluter till USB-C-video-out standard.

Och då menar jag alla enheter. I tillägg till dess Lenovo kusin, ThinkPad T490s, jag har testat M14 monitor med Chrome OS tablett, som omedelbart upptäckte det och började skicka korrekt formaterad video. Jag kollade också för att se om det kunde ta ut min Galaxy Note 8 samtidigt. Till min förvåning, telefon också erkänt skärmen och aktiveras den inbyggda Samsung DeX har att produktionen av ett pc-gränssnitt. Värdering en för standardiserade video!

Kompatibilitet med USB-C-standarder innebär M14 fungerar även för Samsungs DeX telefonens gränssnitt. Michael Crider

Du kan också använda skärmen som en pass-through för en USB-C laddare. Så, du kan koppla in skärmen till en bärbar dator och köra sin LCD-panel off the bärbara dator batteri. Eller kan du ansluta den till en laddare på ena sidan och använda den andra för att skicka ström till din bärbara dator.

Detta är ett snyggt trick, men dess användbarhet är begränsad—du koppla en PD-kompatibel laddare till rätt sida bara, och använd sedan vänster för video. Det är praktiskt skärmen kan hantera stora mängder energi, men det finns ingen anledning att koppla in nätadaptern till skärmen, snarare än direkt i din bärbara dator.

Antingen en USB-port C accepterar makt eller data. Men för pass-through makt, du behöver ansluta till höger. Michael Crider

Också, till skillnad från vissa äldre USB-drivna skärmar, M14 verkar inte fungera med generiska DisplayLink-förare. Så, du kan inte ansluta den till en rektangulär USB-A-porten, oavsett hur snabbt det är.

Du måste ha en USB-port C med Display Port 1.2 Alt Mode förmåga att använda M14.

Bra Bild, Men Inte Röra!

Bildkvaliteten på den 14-tums 1080p-panel är anständigt, men inte fantastisk. Det är ganska standard för ett USB monitor, där bärbarhet och skärmyta har företräde framför strikt färg noggrannhet. Det är ljusa, fräscha och panelen är matt, precis som en ThinkPad. Det är perfekt om du vill gå dual-skärm i en flygplats lounge eller på hotell.

Den ThinkVision M14 och ThinkPad T490s göra en stilig par. Michael Crider

Du kan justera ljusstyrkan med de små knapparna på vänster sida. Du kan trycka på en annan knapp på sidan för att aktivera blått ljus filter, som har endast en inställning. Det är allt du får i form av justering, men återigen, bärbara skärmar är konstruerade med enkelhet över konfiguration i minnet.

Det enda besvikelse är avsaknaden av en touch-skärm, vilket är något du nog räkna på en bärbar bildskärm till detta pris. Jag misstänker att det med tanke ThinkVision s button-down branding, en matt panel som är lätt att se i alla ljusförhållanden var viktigare än pekskärm kapacitet. Tryck tenderar att inte fungera bra på multiscreen-gränssnitt, – ändå. Fortfarande, det är något att notera om du vill ha en touch-skärm på din mobil arbetsplats.

Kontrollerna är enkelt, med endast ljusstyrka, blått ljus-läge och power (på motsatt sida) knapparna. Michael Crider

Också, när jag ansluta skärmen till en bärbar dator med makten att gå både in och ut, det är ett svagt gnällande ljudet kommer från panelen. Jag kan bara höra det när jag är i ett tyst rum, och det tog inte bry mig. Men, detta är den typ av fel som kan driva andra galna efter ett par månader.

Ja, Snälla!

M14 är en ganska dyr komplement till din laptop väska ($250, på denna skrift). Men som någon som släpade runt större, tyngre och svårare-att-använda-skärmar, jag skulle säga att det är väl värt det. Utmärkt design, solid bild, och framstående överföra denna skärm gör det enkelt att ta med—även om du bara går till ett kafé.

Paketet kommer med en enkel ärm för att skydda skärmen. Michael Crider

Om du behöver touch-funktionalitet eller ännu inte har uppgraderat till en bärbar dator eller tablet pc med USB-C, du kommer bli besviken med denna skärm. Andra, däremot, kommer att bli spännande med M14 mångsidighet och kvalitet.

Om du är desperat för mer skärmyta medan du är på väg, ta dig själv en av dessa!

Betyg: 9/10
Pris: $250

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Super-stabilt stativ design
 • Lätt och portabel
 • Flexibel kabel – /port design
 • Bra passform och finish

Och Vad Vi inte

 • Kan inte använda äldre USB-portar
 • Ingen touch-skärm
 • Lätt vinande ljud