Kan Du Få Flera användarkonton på en iPad?

0
86
Denys Prykhodov/Shutterstock.kom

Apples ipad har endast stöd för flera användarkonton i en speciell utbildning-läge avsett för skolor. iPads är en single-user-enheten—mer som en iPhone än en Mac. Men du kan dela en iPad lättare med dessa tips.

Endast Skolor Få Multi-User iPads

Endast skolor kan använda konton för flera användare på en iPad. Om du klarar av iPads till skolan, titta på Apple ‘ s “Gemensamma iPad för Utbildning” – funktionen. Flera elever i ett klassrum kan dela en iPad och välj mellan användarkonton på låset skärmen.

Tyvärr, detta är verkligen bara för skolor. Du behöver Apple School Manager-tjänsten för att få denna uppsättning upp.

Apple rullade ut den här funktionen med iOS 9.3 tillbaka i 2016. Även med den nya, mer kraftfulla iPadOS på vägen, det ser inte ut som om Apple kommer att ge någon annan för flera användare stöd på sina iPads—inte hemanvändare och inte ens andra stora organisationer.

Apple Vill att Alla ska Ha en Egen iPad

Apple vill helt klart för alla i familjen har en egen iPad, precis som företaget vill att du ska äga din egen iPhone. Det är inte så löjligt som det en gång var när nya iPads kosta $499 varje. Efter alla, den senaste iPad börjar på $329 och regelbundet sjunker till $249 för försäljning. Kan du få ännu bättre erbjudanden genom att köpa en tidigare modell eller som används för iPad.

Fortfarande, till skillnad från en smartphone i fickan hela tiden, en iPad kan vara kvar i hemmet och känns som en perfekt dator för att dela.

Tips för att Dela Din iPad Med en Annan Vuxen

Det finns en god chans att du kan dela en iPad med en partner eller make / maka. Om du inte är orolig för den person som du delar med snooping, kan du göra en iPad fungerar lite bättre för dig genom att ge varje person olika appar.

Till exempel, om du vill att varje din e-post på iPad, en person som kan ställa upp sin e-post i Apple Mail-appen, och den andra kan använda Gmail, Outlook eller en annan e-app. Om du var vill du ha din egen webbläsare så att du kan logga in på din personliga användarkonton och har en egen flik i webbläsaren, en person kan använda Safari, och den andra personen kan använda Chrome eller Firefox.

Att hålla saker organiserade, du kan organisera ikonerna på din iPad i flera mappar eller olika startskärmar för att hålla varje persons appar på en annan plats. Det är samma process som att ordna om ikoner på din iPhone startskärmen.

För att logga in, kan du lägga till flera personer fingrar för att TouchID eller lägga till flera människors ansikten att Möta ID.

Med en liten organisation, en iPad kan vara en anständig gemensamt system för e-post, surfa, titta på Netflix, spela spel, och allt annat du kanske vill ha en surfplatta till.

Hur att Dela en iPad Med ett Barn

Ovanstående tips inte är perfekt om du delar en iPad med ett litet barn. Du behöver inte nödvändigtvis vill att ditt barn att knacka igenom alla dina e-post eller att du har full tillgång till systemet.

Tack och lov, medan Apple inte erbjuder konton för flera användare på en iPad, det ger föräldrakontroll funktioner.

Du har två alternativ. Om du bara vill ge barn tillgång till en enda app eller spel på din iPad, du kan ställa in upp Guidad Åtkomst läge. I Guidad Åtkomst läge, iPad är begränsad till en enda ansökan tills du ange ett lösenord. Guidad Åtkomst kan du ställa in tv-tid också, så att du kan ge ett barn tillgång till endast en app för bara en viss tid.

“Screen Time” – funktionen ger dig mer kraftfulla föräldrakontrollfunktioner. Du kan välja exakt vilka program som ett barn kan använda och vilka webbplatser de kan få tillgång till—igen, skyddade med ett lösenord. Så, om du vill behålla ett barn av ett visst program, kan du begränsa dem från att öppna det, och du kan bara öppna appen med ditt lösenord när du använder iPad.

Dessa funktioner är användbara även om iPad är endast används av ett barn. Du kan kontrollera vilket innehåll de har tillgång till och hindra dem från att spendera tusentals dollar på in-app-köp.

Försök Med En Annan Tablett Plattform

Slutligen, dessa tips och föräldrakontroll funktioner är inte lika användbart som att ha helt separata användarkonton. Men, trots år av förfrågningar från iPad-användare och media, Apple har inte lagt till denna funktion, och det finns inga indikationer på att vi kommer att få flera användare iPads någon gång snart.

Om du är villig att leva med en annan plattform, Android, Windows 10, och av Chrome OS som alla erbjuder stöd för flera användare. Apple är fortfarande udda företag här ute.

RELATERAT: iPadOS Kommer Nästan Gör Din iphone till en Riktig Dator

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Aktiverar en Play/Pause-Knappen på Chrome Verktygsfält
  • “Den Bästa Nya Funktionerna i iOS 13
  • “Vad Gör “TFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Vad Gör “NSFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Hur Permanent Avinstallera Microsoft Team på Windows-10