Hur du Aktiverar en Play/Pause-Knappen på Chrome Verktygsfält

0
53

Vilken flik som är att spela upp ljud? Med Chrome ‘ s nya Play/Pause-knappen, du behöver inte jaga ner det. Du kan styra uppspelningen från valfri flik i webbläsaren med hjälp av en bekväm knappen på Chrome verktygsfält.

Google Chromes nya media uppspelning kontroller är en del av den stabila versionen av Chrome 77 men inaktiverad som standard. Du kan aktivera knappen med en dold flagga och använda det idag, precis som Chrome nya Extensions-menyn, dolda Läsare Läge, och “Skicka-Fliken för att Själv” – funktionen.

Liksom de övriga alternativen, denna funktion är dolda bakom en experimentell flaggan. Google kan ändra hur det fungerar, eller ta bort den i framtiden. Vi förväntar oss dock att Google för att aktivera knappen Spela/Pausa för alla i en framtida version av Chrome.

För att hitta detta alternativ, skriv chrome://flags/ i Chrome Adressfältet och tryck på Enter. Sök efter “Global Media” här. Du kan också kopiera-klistra in följande rad i Chromes Adressfält för att gå direkt till detta alternativ:

chrome://flags/#global-media-kontroller

Klicka på rutan till höger om Global Media Styr och väljer “Enabled.”

Chrome kommer du uppmanas att starta om din webbläsare. Klicka på “Nystart Nu” när du är redo, men se till att spara ditt arbete i alla öppna flikar först. Chrome kommer att öppna alla flikar du hade öppna när den startar, men det nuvarande tillståndet av flikar, till exempel data som du skrivit i rutorna—kommer att gå förlorade.

Den nya Play/Paus-ikonen visas på Chrome så snart som en flik börjar spela upp video eller ljud i din webbläsare. Till exempel, du kommer att se det när du börjar titta på en YouTube-video eller spelar musik på Spotify ‘ s hemsida.

Att använda uppspelningsknapparna, klicka bara på knappen. Du ser namnet om vad som spelas tillsammans med en Play/Pause-knapp så väl som Tidigare och Framåt-knapparna. Om flera flikar spelar olika saker, du kommer att se kontroller för varje flik aktivt spela upp media här.

På Play/Pause-knappen fungerar även om media är att spela i en annan Chrome browser-fönstret på din dator. Även om du har en röra av flikar och fönster öppna, det är nu lätt att styra uppspelning av media.

RELATERAT: Vad är Nytt i Chrome 77, Anländer Idag

LÄS NÄSTA

  • “Den Bästa Nya Funktionerna i iOS 13
  • “Vad Gör “TFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Vad Gör “NSFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Hur Permanent Avinstallera Microsoft Team på Windows-10
  • “Sex Gemensamma Smarthome Misstag Nybörjare Gör