De Bästa Nya Funktionerna i iOS 13

0
189
Khamosh Pathak

Hack i häl på iPhone händelse, Apple tar de sista stegen för att släppa iOS-13 för allmänheten. Den kommer med en ny mörka läget, förbättringar i lager apps, bättre kontroll integritet, och mycket mer.

En Anteckning Om iOS 13 och iPadOS 13-Utgåva

För första gången Apple delar upp iOS-utgåvan i två. iOS 13 för iPhone och iPadOS 13 för iPad. Vi har redan talat om hur iPadOS 13 kommer nästan vrider iPad till en riktig dator. Så i denna artikel kommer vi att fokusera enbart på iPhone specifika funktioner.

Apple kommer att släppa iOS 13 till iPhone 6s och högre. För att kontrollera om uppdateringen är tillgänglig på din iPhone, gå till Inställningar > Allmänt > programuppdatering.

Mörkt Läge

Khamosh Pathak

Detta är den stora. Du ska verka som knappen uppdatera för. iOS 13 ger en system-wide mörka läget som vänder script—vit text på en svart bakgrund.

Den använder en sann svart tema, vilket innebär att bakgrunden i många appar är kolsvart. På iphone med OLED-skärmar (iPhone X, XS, och XS Max), det här ser ovanligt vacker eftersom svarta bildpunkter inte tänds. Detta kan också hjälpa till att spara en liten bit av batteriets livslängd.

För att aktivera den mörka läget, gå till kontrollpanelen, klicka och håll på reglaget för Ljusstyrka och tryck på “Dark Mode” – knappen.

Khamosh Pathak

Du kan också sätta upp ett schema genom att gå till Inställningar > Display och Ljusstyrka > Schema. Du kan aktivera mörka läget beroende på när din lokala solnedgången tar plats eller ett anpassat schema.

Precis som macOS Mojave, mörka läget växla sträcker sig till program och webbplatser (i Safari). Om appen eller webbplatsen stöder det, kommer de automatiskt att växla mellan de ljusa och mörka utseende.

RELATERAT: Hur iOS 13 är Mörkt Läge Fungerar på Din iPhone och iPad

Nya Bilder-Fliken

Khamosh Pathak

Apple gör det lättare att bläddra genom din insamling genom att organisera dem i år, månader och dagar. När du öppnar Foton app i iOS 13, kommer du att se ett nytt “Bilder” – fliken i det nedre verktygsfältet. Tryck på den och du kommer se fyra avsnitt: År, Månader, Dagar, och Alla Foton.

Apple intelligent väljer ut de bästa bilderna i ditt bibliotek. Du hittar autoplaying video och Live-Bilder när du bläddrar igenom. Tack och lov, bilder och nedladdade bilder gör inte skära i den här funktionen.

Året avsnitt visar ditt bästa foto från den dag som i alla år tidigare, vilket gör det till ett enklare alternativ till Timehop.

Nya Foto-och videoredigering

Khamosh Pathak

När du gå till Redigera-menyn medan du visar ett foto eller en video, du kommer att hitta en ny redaktör. Den omgjorda photo editor har en mer okomplicerad Instagram-liknande gränssnitt. Under bilden, kommer du att märka en karusell av verktyg för redigering. Välj ett verktyg och sedan använda reglaget för att ställa in intensiteten.

iOS 13 lägger också till några nya redigeringsverktyg för att justera Lyster, vitbalans, Skärpa, Definition, brusreducering, och Vinjett. Ytterligare, Apple nu gör iPhone-ägare att ställa in intensiteten för filter.

Khamosh Pathak

I en ny video editor kan du snabbt ändra bildförhållande, beskära eller rotera en video. Video editor har också sin egen uppsättning av justering verktyg som gör att du kan öka exponeringen och använd filter till din video.

Alla redigeringar för foton och videor är nu icke-destruktiva. Du kan återgå till den ursprungliga media vid varje given tidpunkt.

Ladda ner Filer i Safari

Khamosh Pathak

Nu kan du ladda ner filer med hjälp av Safari. När du stöter på en länk för nedladdning, tryck på den för att visa en popup som frågar om du vill ladda ner filen. Tryck på “Ladda ner” – knappen för att avslöja en ny Nedladdning ikonen i verktygsfältet. Härifrån kan du övervaka, kontrollera och öppna alla nedladdningar.

Som standard, nedladdade filer, gå till Downloads-mapp i ditt iCloud-Enhet. Du kan växla till lokal lagring på din iPhone genom att gå till Inställningar > Safari > Nerladdningar och välja “På Min iPhone”.

Hårdare Läge och Bluetooth-Fi Kontroller

Vissa oseriösa program har varit att med hjälp av Bluetooth och Wi-Fi-data som en lösning för att spåra din iPhone läge. I iOS 13, nu kan du inaktivera Bluetooth-åtkomst för program som du inte litar på. Detta har ingenting att göra med hjälp av en Bluetooth-enheter för uppspelning av ljud. Vissa appar (som Google apps) kräver Bluetooth access för att ansluta till tillbehör som Chromecast.

iOS 13 också förnyas Läge Tjänster har i stort sätt. En app kan inte längre få tillgång till konstant bakgrunden plats spårning direkt när det har installerats. När du först se popup-fönstret för plats access, “Tillåt Alltid” – knappen kommer inte att vara tillgängliga.

Khamosh Pathak

Istället, alternativen är nu på “Tillåt När du Använder App”, “Tillåt en Gång”, och “Tillåt inte”. “Tillåt en Gång” är en ny funktion som kommer att sluta plats åt när du avslutar app (vilket är bra för appar som Uber som är kända för att utnyttja denna funktion).

Du kan välja “Tillåt När du Använder App” för att ge plats åt när du använder appen. Appen kan fortfarande ping och be om din position i bakgrunden. När det är gjort det flera gånger, kommer du att se ett popup-fönster med en karta som visar hur ofta appen begärt din plats.

Nu har du ett val att antingen alltid ge plats åt i bakgrunden eller att fortsätta att göra det möjligt läge för åtkomst endast när du använder appen. Du kan ändra denna inställning när som helst genom att gå till Inställningar > Integritet > platstjänster.

Memoji Klistermärken

Khamosh Pathak

iOS 13 kommer automatiskt skapa ett klistermärke pack för varje Memoji karaktär. Här är Apples version av Bitmoji klistermärken. Du kan hitta klistermärken i Memoji Klistermärken app i Meddelanden-appen.

Memoji och Animoji klistermärken kommer att vara tillgänglig i Emoji-menyn i-tangentbord så att du kan komma åt dem i alla meddelanden-appen. Appar som WhatsApp kommer att lägga till stöd för Memoji klistermärken samtidigt som stöds appar som gör att du kan skicka dem som bilder.

En Bättre Kartor-App

Kartor-appen blir en ganska stor översyn i iOS 13. Tack vare Apples nya kartläggning projektet, kartorna data i populära västerländska städer är mycket bättre. Apple kommer att få samma förbättringar på flera områden runt om i världen som sin kartläggning projektet fortskrider.

Kartor-appen nu har Favoriter där du kan markera en plats för snabb åtkomst. Du kan också använda bibliotekets funktion för att skapa en samling av platser som du vill besöka.

Kartor-appen ger också sin egen Google Maps Street View-stil funktion som kallas Titta Runt. När du är i ett läge stöds, kan du klicka på “Kikaren” – ikonen för att hoppa in i den uppslukande läge. Pan och dra för att flytta runt vilken stad du vill utforska.

En Helt Ny Påminnelser-App

Påminnelser-app i iOS 13 får en välförtjänt redesign. Efter att öppna appen, nu är du möts av en instrumentpanel med smarta listor på toppen. Du kan skapa flera olika grupperade listor, som var och en kan innehålla uppgifter och deluppgifter med rich media-bilagor.

En av de bästa funktionerna i den nya Påminnelser-app Föreslås Datum. Det är Apples version av naturligt språk ingång som du hittar i program som Todoist och TickTick’.

Det gör att skapa påminnelser med ett datum och tid för mycket mer okomplicerade. Kan du skriva något i stil med “Doktorn i morgon kl 5,” och det kommer att visa “i Morgon, 5:00 PM” som ett förslag på förfallodagen. Peka på det och det kommer direkt att läggas till påminnelse.

Ljud Delning för AirPods

Apple

Om du och din vän har båda ett par AirPods eller PowerBeats Pro hörlurar, du kan nu ansluta dem till en enda iPhone och dela ljud till båda enheterna. Om du har den senaste iPhone, du kan bara sätta din väns telefon över er att få en popup för att dela ljud.

Du kan också göra detta manuellt genom att para ihop ett andra par AirPods till din iPhone. Flick öppna AirPods fall och tryck sedan på den Runda knappen på baksidan av fodralet. Tryck på “Anslut” på din iPhone.

När kopplad AirPods kommer att visa upp i AirPlay-menyn. Bara att välja det andra paret att dela ljud.

Tystnad Okänd Uppringare

Khamosh Pathak

Vi har redan skrivit om den Tystnad Okänd Ringer funktionen innan. När du har aktiverat funktionen, funktionen kommer automatiskt att tysta samtal från ett nummer som inte finns i din kontaktlista. Detta kan vara ett bra sätt att stoppa spam och robocalls på din iPhone.

RELATERAT: Hur iOS 13 är “Tystnad Unknown Caller” Kommer att Stoppa telefonspam

Ny Redigering Av Text Gester

iOS 13 gör texten manipulation av iPhone mycket enklare. Den första förändringen gör att du kan peka och håll ned på markören för att plocka upp och flytta runt.

Den andra är förmågan att dra på ett block med text för att omedelbart välja det. Efter att du valt sms -, nyp-i med tre fingrar för att kopiera det. Nyp ut med tre fingrar (expandera fingrar) för att klistra in den.

Ångra är en tre-finger vänster-sveprörelse. Gör om är en tre-finger gest till höger. Om du inte är ett fan av gester, peka och håll ned på skärmen med tre fingrar för att avslöja den nya formatering bar som innehåller genvägar för att klippa ut, kopiera, klistra in, ångra och gör om.

Övrigt

iOS 13 har dussintals små funktioner. Från den nya instrumentpanelen i CarPlay att Apples kommande Logga in med det Apple-autentisering funktionen för utvecklare.

Här är några av de olika funktioner som du bör veta om.

Ny Volym HUD och Silent Mode Switch

Khamosh Pathak

iOS 13 slutligen fixar den stora fula Volym HUD som används för att ta över mitten av skärmen. Nu är det ett litet reglage som visar upp bredvid volymknapparna.

När du slår den fysiska mute-knappen på iPhone, det är också ett nytt piller-formade pop-up som visas i toppen av skärmen. Det nya gränssnittet visar dig vilket läge telefonen är i och vad ringvolymen är inställd på (när tillämpligt).

Smart Batteriladdning

I Inställningar > Batteri > Batteri Hälsa, du kommer att hitta en ny växla kallas “Optimerad Laddning”. Denna funktion är utformad för att minska batteriets åldrande.

En gång uppdaterat till iOS 13, din iPhone kommer att lära sig dina laddning mönster och endast kommer att ladda telefonen, upp till 80 procent. När den tror att det är nästan är dags för dig att vakna upp, smartphone kommer att ladda till 100 procent.

Ladda Ner Stora Apps Via Cellulära

iOS 13 tar bort data överför gräns för app-nedladdningar över cellular data. När du försöker hämta en app som är större än 200 MB använder mobil data, kommer du att få en popup som frågar om du är säker på att du vill gå vidare med hämtningen.

Du kan också inaktivera popup genom att gå till Inställningar > iTunes & App Store > Nerladdningar > Tillåt Alltid.

Gest att Skriva för Tangentbordet

Justin Duino

Du har nu tillgång till gest att skriva på din iPhone. Liknar hur funktionen fungerar på Android, du kan använda en hand för att dra mellan bokstäverna på tangentbordet för att skriva ut ett budskap.

Funktionen kan inaktiveras genom att gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord och växla mellan off “Skjut för att typ”.

LÄS NÄSTA

  • “Vad Gör “TFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Vad Gör “NSFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Hur Permanent Avinstallera Microsoft Team på Windows-10
  • “Sex Gemensamma Smarthome Misstag Nybörjare Gör
  • “Vad Kan jag Göra med Min Gamla iPhone?