Vad Betyder “TFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?

0
170
Ranta Bilder/Shutterstock

TFW är en internet-förkortning som du brukar hitta på webbplatser för sociala nätverk och i memes på nätet. Men vad gör TFW menar, vart tog förkortningen kommer från, och hur använder man det?

Att Känna När

TFW internet är en akronym som står för “att känna när.” Denna förkortning brukar åtföljas av en rolig eller känsloladdad bild (som den som presenteras ovan), och det används för att ge känslomässigt sammanhang eller kommentarer till en situation.

På ett sätt, TFW är mer som en meme än en faktisk acronym du använda i en mening, som FOMO. Det brukar följer en strikt format, där en mening som börjar med TFW är ofta (men inte alltid) som åtföljs av en känsloladdad bild. Denna mening kan vara relevant för ditt liv, som “TFW ditt badrum översvämningar,” eller det kan helt enkelt vara ett skämt, som “TFW dina vänner vet också om clownen Pennywise.”

Det är inte att säga att TFW alltid följer en strikt meme-format. På sin egen, TFW visar att läsarna om att ett meddelande eller inlägg innehåller en känslomässig sammanhang. Så, är det möjligt för “TFW” för att betyda något på egen hand utan att vara i sällskap med en bild eller meddelanden.

Så i vissa fall, kan du svara på ett löjligt eller hatiska Facebook med en grundläggande “TFW.” Människor som vet vad TFW innebär bör förstå att du säger “det här inlägget är helt tokig!” På samma sätt kan du svara på ett oväntat meddelande från en ex med “TFW,” eller svara på ett roligt foto med “TFW.”

Etymologi TFW

Vissa människor svär att TFW egentligen står för “ett ansikte när.” Och på ett sätt, de kan vara rätt.

Tillbaka under 2009, folk på 4chan musik styrelsen (kallas /mu/) började säga “MFW,” eller “mitt ansikte när.” Märkligt nog, MFW användes på samma sätt som TFW används idag. Människor skulle lägga upp en rolig bild av ett ansikte tillsammans med en mening som “MFW folk kalla schack en sport.”

Google Trender visar att användning av MFW nådde efter 2010 och har sedan dess blivit omkörd av TFW. Google Trender

Runt samma tid, ordet “tror” att utvecklas som slang för ordet “känsla.” Memer som “jag vet att känna bro” har börjat sprida sig över internet, och de “Känns Guy” – reaktion blev bilden en gemensam bit av internet och nörd kultur.

Som MFW, det Känns Kille meme användes för att reagera på känslomässiga situationer. Men när MFW oftast förmedlas avsky eller vördnad, den Känns Kille meme används för att beskriva en känsla av skam, tvivel, sorg, eller försvagning.

Känner igen det här ansiktet? Det är den gamla Känns Kille. Vet Din Meme

Det är uppenbart att dessa två liknande idéer samman för att bli TFW under 2010 eller 2011—det är när TFW var först definieras på Urban Dictionary. Medan den grammatiska användning av TFW har inte förändrats mycket sedan dess har ordet blivit mycket mer omfattande. Det är en bra förkortning för att uttrycka känslor på internet, en plats som är ökänd för sin känslomässiga opacitet.

Hur Använder Du TFW?

Om du kastar TFW i början av en mening, att läsare kommer att intuitivt utseende för emotionella sammanhang. Kan du säga “TFW det finns ingen bologna i kylskåpet” eller “TFW du är nästan hemma och låg bränslenivå tänds på.” Antingen sätt, att folk kommer att försöka dra känslomässiga innebörden i meningarna.

Medan du skulle kunna använda dessa meningar på egen hand, TFW fungerar bäst i sällskap med ett foto eller GIF. Du kan tekniskt använda någon bild, men det är bäst att använda bilder av känsliga ytor. Ju mer känslor i bilden, desto lättare är det för människor att mäta rätt känslomässiga sammanhang som kommer från din användning av TFW.

TFW du hitta en cool nytt ord men vet inte hur man använder det. fizkes/Shutterstock

Som nämnts tidigare, kan du också använda TFW utan någon kompletterande ord eller bilder. Se bara till att situationen har en uppenbar känslomässiga sammanhang först. Medan en ensam “TFW” är ett samtal om hundar gör inte mycket mening, svara “TFW” på ett irriterande eller elak sms kan kommunicera en idé som “komma ur min inkorg” eller “hur förväntar du dig att jag ska svara på detta?”

TFW du hitta en helt ny värld av freaky internet ord. Om du är bara att fånga upp med några av de språk som är vanligt förekommande på nätet, kolla in våra artiklar om ord som TLDR och YEET.

LÄS NÄSTA

  • “Vad Gör “NSFW” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Hur Permanent Avinstallera Microsoft Team på Windows-10
  • “Sex Gemensamma Smarthome Misstag Nybörjare Gör
  • “Vad Kan jag Göra med Min Gamla iPhone?
  • “Ladda ner gratis: Microsoft PowerToys för Windows 10