Roku mot Brand TV: Som Smart Sound Bar Bör Du Få?

0
109
Visuell Generation/ShutterStock

 

Både Roku och Amazon nyligen infört ljud barer med integrerad streaming plattformar. Samtidigt som de är lika, vissa tydliga skillnader kan hjälpa dig att bestämma vilken som ska få.

Om du har en vacker, stor 4K-TV som är tunna som papper och lätt som en fjäder, kanske du har märkt ett stort problem: högtalarna är hemskt. De flesta stora Tv-apparater snåla på högtalarna för att maximera skärmen fastigheter och upprätthålla tunn design och överkomliga priser.

Så, TV-tillverkare har gått på kostnaden för högtalare till dig. Men, fördelen är att du kan välja de bästa högtalarna för dig. Om du bor i en lägenhet eller mindre hem—eller om du bara inte vill ta itu med kostnaderna och komplicerad installation av ett surround-system—ljud barer är ett fantastiskt sätt att lägga till bättre ljud till din TV.

Och Roku och Amazon erbjuder nu ett två-för-en erbjudande: om du köper en ljud-bar får du också en integrerad streaming plattform (Roku eller Brand TV, respektive). Men vilket är bäst? Det beror på hur mycket du vill spendera.

Roku-Streaming och Smart Sound Bar

Roku

Roku nya sound bar ($180 i skrivande stund) är ett avsteg från sin tidigare talare att erbjuda. Företagets trådlösa högtalare arbete med Roku Tv-apparater, men dess ljud bar är inte trådlös och fungerar med alla TV.

Enheten fungerar som en 4K-Roku-streaming-enhet och hanterar alla dina streaming behov. Bara att koppla in ljudet bar till en HDMI ARC-port, och du är bra att gå.

Om du ansluter den till en Roku-TV, kan du fortsätta att använda TV-gränssnitt istället för ljud bar inbyggda Roku-enhet. Du kan också styra Roku gränssnitt med Google Assistant (till viss mån). Enheten klarar av 4K HDR (HDR10) video, tillsammans med Bluetooth och Dolby-Ljud stöd.

Roku ingår fyra, 2,5-tums full-range förare i ljudet bar, så det skulle låta mycket bättre än din tunna TV är liten högtalare. Men om du vill ha mer bas, Roku fick en extra trådlös subwoofer ($180, när det här skrivs).

Roku

Du kan placera den vart du har en kontakt inom 35 meter från din TV och ljud bar. Du styr den med din Roku fjärrkontroll, så för minimal ansträngning, bör du få märkbar bas från sin 10-tums föraren.

Du kan förbeställa både ljud bar och subwoofer nu, och Roku förväntar sig att leverera dem den 13 oktober 2019.

Sound Bar av Anker -, Brand-TV med Amazon

Anker

Amazon vill i ljudet bar spel också, men det är inte att göra den hårdvara. Fruktansvärt heter Nebulosa Soundbar—Brand-TV Edition kommer från Anker. Som namnet antyder, detta är en god bar med Amazon Fire-TV-plattform inbyggd. En Brand TV-ljudet bar, om du kommer (var det så svårt?).

I skrivande stund är det $230, och du kommer inte hitta en valfri subwoofer för det. Istället Anker befogenheter det med två, tre-tums Bashögtalare och två 1,5-tums full-range högtalare med två bas-portar. I teorin är det subwoofer ger alla den bas du behöver, även om vi är tveksamma till om Anker lyckats.

Förutom audio, du får Amazon Fire TV-gränssnittet, och 4K HDR (HDR10+) och Alexa stöd. Ljudet bar inte har mikrofoner, dock, så du tala i den ingår Brand på TV-fjärrkontrollen för att ge Alexa-kommandon.

Du kan förbeställa Nebulosan Soundbar—Brand-TV Edition nu. Det förväntas att leverera 21 November 2019.

Värdet av Strömmande Ljud Barer

Naturligtvis, du behöver inte köpa en sund bar med en integrerad streaming plattform. Du kan alltid köpa en Roku eller Brand TV stick, och ett sound bar och subwoofer combo, i stället.

Oavsett om du går med Elden TV med 4K-Stick eller Roku Ultra Streaming Media Player, om du ihop det med ett anständigt ljud bar, kommer du förmodligen att spendera runt $200. Om du har Roku trådlösa subwoofer i dina beräkningar, som är billigare än något av dessa ljud barer.

Men Roku s subbas är betydligt mer kraftfull än en low-end ljud bar setup. Och du får också något annat med dessa båda alternativ—integration.

Om du köper separata enheter, måste du ansluta fler kablar, vilket gör att fler hamnar på din TV inte tillgänglig för andra enheter (som spel-system). Du har även fler punkter att felsöka och eventuellt mer garantier för att arbeta igenom.

En allt-i-ett-lösning förenklar allt, och för vissa människor, som motiverar de extra cash.

Vilken?

Både ljud barer har fördelar och nackdelar. Men de flesta människor kommer sannolikt att basera sina beslut på den medföljande gränssnitt.

Men om valet står mellan en Roku-streaming-enhet eller en Brand TV-streaming-stick, svaret kommer alltid att vara Roku. Det har en mer omfattande katalog, dess gränssnitt är lättare att navigera, och den strävar efter att vara kompatibel med andra enheter. Det är inte alltid fallet med Amazon—tills nyligen -, Brand-TV saknade en YouTube-appen på grund av en konflikt med Google.

De två alternativ som nu är mer lika än någonsin innan, och medan Roku kanterna ut en vinst, det betyder inte att Brand TV är dåligt. Och dessa enheter är mer än bara streaming minnen—de ger premium sound också.

Baserat på specifikationer, Roku Smart Sound Bar och valfria Roku Subwoofern låter bäst, om det är din huvudsakliga oro. Men det kommer att ställa dig tillbaka $360 för att köpa båda enheter, vilket är ingen liten summa.

Utan Roku Subwoofer, Nebulosan Soundbaren drar något framåt. Även om dess full-range högtalare är något mindre än Roku-talet, dess bas högtalare (med bas hamnar) bör ge mer glans än Roku. Igen, du får också Alexa via fjärrkontrollen, som Brand-TV: s röst kontroller är mer omfattande än Roku-talet.

Om $230 är mer än du vill spendera på en sund bar, kan du fortfarande få Roku Smart Sound Bar och bara lägga till den trådlösa subwoofern senare. Detta kan vara det bästa valet, även om du kan ha råd med Elden-TV Soundbaren.

Den vinnande combo. Roku

Både ljud barer är så lika som de är olika, och båda har en jämn spridning av funktioner. Av de två, Roku-gränssnittet är bättre, och det är värt att tänka på innan du gör ditt beslut.

Men det huvudsakliga målet här är att göra din TV-ljud bättre. Om möjligt, försök att lyssna till båda enheterna när de är tillgängliga.

Kort för att köpa det du har råd med. Detta är ett av de fall, där det dock mer pengar köper du en bättre produkt. Om du vill ha full Roku setup, men har inte råd att lämna över $360 i dag, köpa det i etapper. Du kommer att uppskatta de subwoofer allt mer den dagen du lägga till den till ditt system.