Hoe Vindt u Uw locatiegeschiedenis op iPhone of iPad

0
609
Khamosh Pathak

Als je ooit afgevraagd waar u de laatste week, kunt u gebruik maken van uw iPhone of iPad om uw locatie te bekijken geschiedenis. En als je gebruik maakt van Google Maps, vindt u zeer gedetailleerde informatie over uw verblijfplaats.

Locatie Geschiedenis en Privacy

Alle grote tech-bedrijven en-apps hebben een bepaalde vorm van locatie-tracking-functie. Iedereen die van Apple, Google, Facebook, Twitter doet het. Elk bedrijf gebruikt de gegevens op verschillende manieren.

Apple, bijvoorbeeld, verzamelt alleen een zwembad van belangrijke locaties die u hebt bezocht in het verleden en beweert dat het niet deze gegevens delen met iedereen. Google, aan de andere kant, houdt een gedetailleerd bijhouden van al uw activiteiten, vooral als je gebruik maakt van Google Maps.

Als u Google Maps opent’ Tijdlijn weergeven, zult u in staat om precies te zien waar u gereisd op een bepaalde dag—zelfs als je niet gebruik maken van Google Maps voor navigatie—dankzij de locatie op de achtergrond volgen.

Zowel deze diensten opt u in door standaard, maar u kunt deze uitschakelen locatie bijhouden als dat nodig is.

GERELATEERD: Google de Locatie van de Geschiedenis is Nog steeds het Opnemen van Uw Elke Beweging

Zoek Je Locatie Geschiedenis van Uw iPhone of iPad

Eerste, laten we praten over het vinden van de locatie van de geschiedenis op je iPhone of iPad. Open de Instellingen-app en tap op ‘Privacy’.

Vanaf hier, selecteer “Locatie Diensten.”

Scroll naar beneden in dit scherm en tik op “Systeem Services.”

In het volgende scherm, tik op “Belangrijke Locaties.”

Hier, zoek het gedeelte ‘Geschiedenis’, die verzamelt en groepen plaatsen op basis van hoe vaak heb je bij hen op bezoek.

Als u wilt wissen van de geschiedenis, u kan blader omlaag en tik op “Geschiedenis Wissen.” Als u wilt stoppen met locatie-tracking op uw iPhone of iPad, gaat u naar de bovenkant van het scherm en tik op de schakelaar naast “Belangrijke Locaties.”

Wanneer u tikt op een locatie collectie van de sectie “Geschiedenis”, het zal u tonen een visuele analyse in het volgende scherm. Zie je een kaart van alle locaties aan de bovenkant van het scherm.

Tik op een van de bezoeken aan een gedetailleerde weergave van het gebied dat u heeft bezocht. De gedetailleerde weergave zal ook het tijdstip van uw bezoek en de wijze van transport, samen met de datum.

Zoek Je Locatie Geschiedenis in Google Maps

Apple slaat een beperkt deel van de locatiegeschiedenis gegevens en laat je niet in de blader door de gegevens in een tijdlijn. Google, aan de andere kant, heeft een gedetailleerde Tijdlijn-weergave waarmee u kunt bladeren door de wegen die u doorkruist en de plaatsen die u bezocht op een dag.

Als u de Google Maps-app op je iPhone of iPad om te navigeren, kunt u gebruik maken van Google Maps’ Tijdlijn-functie voor toegang tot uw locatie geschiedenis.

Google Maps mogelijkheid voor het bijhouden van uw locatie is afhankelijk van uw privacy-instellingen. U kunt ervoor kiezen om Google voor het bijhouden van uw locatie alleen wanneer je via de app of voor altijd bijhouden van uw locatie op de achtergrond. U kunt deze instelling wijzigen op je iPhone of iPad door te gaan naar Instellingen > Privacy > locatieservices > Google Maps.

Als u wilt, kunt u ook uitschakelen van de Locatie Geschiedenis-functie van uw Google-account instellingen (we hebben geschetst van de stappen hieronder).

De Google Maps Tijdlijn pagina kan worden geraadpleegd op de website op uw iPhone, iPad of computer. Voor de beste kijkervaring, probeer dan het gebruik van een laptop of een desktop computer. Zie je de kaart van de wereld met sommige plaatsen gemarkeerd. Hier kunt u de pan rond en klik op een locatie te zien van de beschikbare gegevens.

In de linkerbovenhoek zie je de timeline-interface. Vanaf hier kunt u kiezen uit een willekeurige datum te zien de gedetailleerde uitsplitsing van uw reis data. Aan de rechterkant ziet u de route die u heeft in de kaartweergave.

Aan de linkerkant zie je de tijdlijn-weergave met details van de plaatsen die u bezocht, het tijdstip van de bezoeken en hoe lang u overnacht op een locatie. Als u gebruik maakt van Google Foto ‘s, zie je ook al je foto’ s van uw reis hier.

Als u niet wilt dat Google voor het verzamelen en opslaan van deze gegevens (het helpt bij het verbeteren van Google ‘ s suggesties en zoekresultaten in google Maps), kunt u deze uitschakelen van de Locatie Geschiedenis functie helemaal.

In de Google Maps Tijdlijn pagina, ziet u een locatie sectie geschiedenis in de onderste rij. Het zal zeggen “Locatie Geschiedenis Is Op.” Uit deze sectie, klik op de “Locatie Beheren History” te klikken.

In het volgende scherm, zet de schakelaar naast “Locatie” Geschiedenis ” uit te schakelen locatie-tracking.

Terwijl dit stopt de Google Maps-app op uw apparaten, van het bijhouden van uw locatie, een aantal Google apps nog steeds op te slaan tijd-stempel locatie gegevens. U kunt dit uitschakelen activiteit door het uitschakelen van Web & App Activiteit in instellingen.

Nu dat je weet hoe te kijken op locatie geschiedenis op je iPhone en iPad, herinner me om het te brengen tot de volgende keer dat je je afvraagt waar je was en wat je deed op je laatste vakantie. Terwijl Apple misschien niet over precieze gegevens, wees gerust, Google Maps.

LEES VERDER

  • “Wat Doet “NSFW” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Hoe om Permanent te Verwijderen van Microsoft Teams op Windows 10
  • “Zes Gemeenschappelijke Smarthome Fouten Die Beginners Maken
  • “Wat Kan ik Doen met Mijn Oude iPhone?
  • “Gratis te Downloaden: Microsoft PowerToys voor Windows 10