Het Schrijven van een Elevator Pitch is dat Je het ook echt Gebruiken

0
89
UfaBizPhoto/Shutterstock

Heb je ooit gevonden jezelf delen van een lift met een belangrijk persoon, die kon boost je carrière—als je eens wist precies het juiste ding om te zeggen?

Waarschijnlijk niet.

Maar gelukkig, het concept van een “elevator pitch” vereist niet dat u daadwerkelijk in een lift. Het idee is dat je moet vooruit te plannen voor onverwachte moment dat u nodig hebt om uw concept, plan of business snel.

Hoe werkt het, wat maakt een goede, en moet u echt uw eigen? Laten we een kijkje nemen bij het schrijven van een elevator pitch kunt u vervolgens gebruiken om deuren te openen voor je carrière, of je bent in een lift.

Wat Is een Elevator Pitch?

De basis van het concept is eenvoudig te begrijpen: Een elevator pitch is een korte speech bedoeld om iemand overtuigen van uw idee of merk is de moeite waard hun tijd.

Het idee achter de “elevator pitch” de naam is die lift ritten hebben de neiging om de laatste is minder dan 30 seconden dus je pitch moet ook. Het maakt niet uit of je wel of niet bent echt onder de tijdsdruk van een lift. Als uw pitch gaat veel meer dan 30 seconden, de luisteraar zal waarschijnlijk zijn belangstelling verliezen.

Het houden van het korte voorkomt ook dat u van wandelen op in uw nervositeit, het begraven van de punt van uw pitch onder te veel woorden. Wanneer u het nodig om iemand te imponeren, snel, hebben een kort, voorbereid spraak helpt ervoor te zorgen dat je niet krijgen in uw eigen manier.

Verschillende elevator pitches kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld, als je een freelancer, je pitch moet worden over wie je bent en wat je het beste doen voor klanten. Als u het starten van een bedrijf, je pitch moet zich meer richten op wat uw bedrijf doet, en die het voor is.

Echter, ongeacht wat de details zijn, je pitch moet altijd de dekking van deze: “Hier is wat ik voor u kan doen.” De persoon die luisteren gewoon niet willen weten waar je naar school ging en hoeveel carrière lofbetuigingen die je hebt opgebouwd. Ze willen weten waarom ze moeten zorgen.

Wanneer Gebruik te maken van een Elevator Pitch

Op elk moment heb je de kans om iemand te spreken die misschien een waardevolle carrière-verbinding, hebt u een kans om uw elevator pitch. Deze momenten kan gebeuren op:

 • Netwerk evenementen
 • Interviews
 • Carrière beurzen
 • Werken partijen
 • Koffie winkels
 • Supermarkten

Kortom, ze kan gebeuren zowel waar u ze verwacht wordt, en waar je niet. Met maximaal een netwerk bijeenkomst of op het werk een feestje met een pitch bereid is zeker verstandig. Maar als je merkt dat je aan het chatten met een succesvolle CEO in de rij bij de koffie shop, waarom niet bereid en ook dan?

Met dat in het achterhoofd, een goede pitch mogen niet stijf of gekunsteld. Je moet in staat zijn om jezelf te uiten in een ontspannen, zelfverzekerd, echte manier die bij jou past kans vergaderingen en geplande ontmoetingen.

Heb Je een Elevator Pitch?

Ja. Tenzij je perfect tevreden bent met je huidige carrière en nooit hopen te maken van eventuele wijzigingen in uw baan of inkomen, moet u een elevator pitch.

Uw pitch kan helpen het land je nieuwe klanten, meer geld, grotere mogelijkheden, of een loopbaan in een geheel nieuw terrein. Het maakt ook het beantwoorden van de klassieke partij vraag “Dus, wat doe je?” manier minder moeilijk.

Hoe Schrijf ik een Goede

Nu, hier is het belangrijkste onderdeel: hoe maak je een elevator pitch die echt werkt.

Brainstorm

Als u nog niet een “brainstorm” op papier sinds de middelbare school engelse les, nu is het tijd nieuw leven in te blazen dat oude tactiek. De brainstorm kan eruit zien als een lijst, een web of een totaal ongeorganiseerd word cloud. Echter, het moet zijn een aantal ideeën over wie je bent en wat je doet (professioneel).

De punt van een brainstormsessie is dat het niet hoeft te worden gepolijst, dus noteer alles wat je denken kan van belang zijn in deze stap. U kunt lijnen of cirkels te verbinden ideeën die bij elkaar passen. Kruis en van dingen die niet lijken te passen bij de rest. Markeer de degene die opvallen als essentieel.

Als het helpt, denk dat dit vanuit het perspectief van opscheppen. Stel u voor, u hebt 30 seconden om een rivaal of een ex jaloers van uw carrière succes. Wat hoogtepunten zou je te vermelden?

Overzicht

Nu, neem de informatie uit de brainstorm en plaats deze in een overzicht.

Het overzicht moet antwoord geven op deze vragen, duidelijk en kort en bondig:

 • Wie ben je (professioneel)?
 • Wat doet u (of uw idee of bedrijf) uniek?
 • Hoe werkt deze helpen de persoon te luisteren?
 • Welke actie moet de persoon te luisteren neem de volgende stap?

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u een eigen fotografie bedrijf. Je schema er als volgt uitzien:

 • Ik ben een bruiloft en evenement fotograaf.
 • Ik gebruik een fotojournalistieke schieten stijl vast te leggen spannende en spontane momenten.
 • Ik breng uw evenement tot leven met professioneel bewerkt, social media-vriendelijke afbeeldingen.
 • Kan je nog meer van mijn werk op mijn Instragram.

Maak je niet teveel zorgen over frasering dingen perfect tijdens deze fase. Als je je schema, je zou je tekst klinkt stijf of ingewikkeld. Maar je kunt vaststellen dat later. Voor nu, alleen focussen op het krijgen van de essentie op papier.

In aanvulling op de beantwoording van deze vier belangrijke vragen, dan kunt u nog iets anders toevoegen die u wilt weten over u of uw bedrijf. Maar houd het kort: Je hebt slechts 30 seconden!

Toevoegen Details

Volgende, moet u enkele details die ondersteuning van uw hoofdlijnen jaarrekening. Bijvoorbeeld, als je hebt gefotografeerd meer dan 500 evenementen, kan u dat.

Probeer te denken van een aantal indrukwekkende details aan de lijst. Je kan ze niet allemaal gebruiken in uw pitch, maar na een paar om uit te kiezen helpt. Ze kunnen ook uw jaar in de industrie, sales doelen die je hebt ontmoet, je meest beroemde cliënt, of wat u maar kunt bedenken.

Zodra je een paar ideeën, kies een van die indrukwekkende details te zetten bij de start van je elevator pitch. Deze “haak” zal ervoor zorgen dat de luisteraar geboeid en blijft luisteren. Als andere specifieke details goed passen, elders in uw pitch, gebruik deze dan ook.

Bewerken

Nu bent u klaar om te zorgen dat uw spraak klinkt te mooi om hardop.

Dit betekent dat je ontdoen van alles al te stijf, formeel, of saai. Is er business jargon die u kunnen herschrijven in leek de voorwaarden? Kunt u denken aan een manier om uw ervaring te openhartig?

Bijvoorbeeld, “ik hou het fotograferen van bruiloften en evenementen, en ik doe dit al meer dan 10 jaar” klinkt veel meer prettig en conversatie dan “ik ben een ervaren wedding-en event fotograaf.”

Tijdens deze stap, moet u lees je tekst hardop voor meerdere keren. Het kan vreemd voelen, maar dat is de enige manier om een gevoel te krijgen voor wat goed klinkt en wat niet. Bewaar het veranderen van de formulering totdat het comfortabel aanvoelt om hardop zeggen. Noteert u de exacte tekst die u het beste bevalt.

Oefenen en Opnemen

fizkes/Shutterstock

Als je niet zo van lezen uw woorden hardop om ze te bewerken, dan moet je echt niet van deze stap. Maar geloof ons—het is noodzakelijk. Moet u de praktijk van uw speech hardop, neem je het doet, en luister naar de opname.

U kunt de praktijk alleen in de voorkant van een spiegel of in de voorkant van een vertrouwde vriend. Wij raden aan een vriend, sinds hun feedback kunnen waardevol zijn. Ongeacht, als je eenmaal hebt geoefend en herziene versie van uw pitch een paar keer een opname maken. Luisteren naar het geeft u veel perspectief op hoe het zal klinken voor anderen. Plus, dit zal laten u zien hoe lang uw pitch echt is.

Vergeet niet om langzaam te spreken. Je tekst moet kort, niet gehaast! En maak je geen zorgen over het onthouden van de exacte formulering, maar je moet nog steeds schrijf de formulering die u het beste bevalt). Gewoon werken op het onthouden van essentiële informatie.

Focus op de Call-to-Action

Uw elevator pitch moet de luisteraar geïnteresseerd in wat u te bieden hebt. Maar nog belangrijker, het geeft ze de volgende stap te nemen. Als u de praktijk van uw elevator pitch, zorg ervoor dat u altijd een relevante oproep tot actie.

De juiste call-to-action zal afhangen van wat je hoopt te krijgen van de ontmoeting. Het kan zelfs veranderen afhankelijk van de situatie. Een aantal call-to-action ideeën zijn:

 • Nodigt hen uit om te controleren uw website
 • Aansluiten op LinkedIn of andere sociale media site
 • Het aanbieden van een visitekaartje
 • Het opzetten van een toekomstige vergadering

Houd altijd uw woordgebruik, gastvrije, plaats van opdringerig. Het moet klinken als een verleidelijke uitnodiging, niet een pleidooi of een opdracht.

Gebruik Uw Pitch

Goed werk—je hebt nu een succesvolle elevator pitch. De beste manier om vertrouwd te raken met uw nieuwe pitch? Daadwerkelijk te gebruiken!

RELATEDDress Code Gids: Wat Is Business Casual Betekenen?

Zodra u uw pitch opgesteld, bewerkt en beoefend, vinden sommige low-key situaties te gebruiken. Check out een nieuwe netwerk-evenement, of ga naar een feestje waar je niet veel mensen kennen. Deze ervaringen geven je low-stakes praktijk, zodat u kunt uw standplaats met meer vertrouwen wanneer de inzet is hoger. Plus, hoe meer je het gebruikt, des te gemakkelijker zult u herinneren.

Er is geen reden om voorbereid te zijn carrière wisselende momenten die kunnen komen op je weg. Een elevator pitch is een manier om te bereiden. Voor meer business-savvy voorbereiding tips, bekijk dan onze gids voor de ongrijpbare business casual dress code.