De Beste Nieuwe Functies in iOS 13

0
193
Khamosh Pathak

Heet op de hielen van de iPhone-evenement van Apple is het nemen van de laatste stappen bij de release van iOS 13 tot en met het publiek. Het komt met een nieuwe donkere modus, verbeteringen in de stock apps, betere privacy-instellingen en nog veel meer.

Een Opmerking Over iOS 13 en iPadOS 13-Release

Voor de eerste keer, Apple is het splitsen van de iOS-release in twee. iOS 13 voor de iPhone en iPadOS 13 voor de iPad. We hebben het al gehad over hoe iPadOS 13 bijna zet iPad in een echte computer. Dus in dit artikel, wij richten ons puur op de iPhone specifieke kenmerken.

Apple is ingesteld op release iOS 13 voor de iPhone 6s en hoger. Om te controleren of de update is beschikbaar op uw iPhone, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software-Update.

Donker Mode

Khamosh Pathak

Dit is de grote. De één krijg je op die knop bijwerken voor. iOS 13 brengt een systeem-brede donkere modus die draait de script—witte tekst op een zwarte achtergrond.

Het maakt gebruik van een echte zwarte thema, wat betekent dat de achtergrond in veel van deze apps is pikzwart. Op een iphone met OLED-schermen (iPhone X, XS en XS Max), dit ziet er bijzonder mooi omdat de zwarte pixels niet brandt. Dit zou ook kunnen helpen met het redden van een klein beetje van de levensduur van de batterij.

Om de donkere mode, ga naar het Control Center, tikt u op de schuifregelaar Helderheid, en tik vervolgens op de “Dark Mode” knop.

Khamosh Pathak

U kunt ook een schema instellen door te gaan naar Instellingen > Weergave en Helderheid > Schema. U kunt donker modus op basis van uw lokale zonsondergang plaatsvindt of een aangepast schema.

Net als macOS Mojave, de donkere mode-schakelaar strekt zich uit tot apps en websites (in Safari). Als de app of website ondersteunt, zullen ze automatisch schakelen tussen de lichte en de donkere verschijning.

GERELATEERD: Hoe iOS 13 Donker Modus Werkt op Je iPhone en iPad

Nieuw Tabblad Foto ‘ S

Khamosh Pathak

Apple maakt het gemakkelijker om te bladeren door uw foto collectie door het organiseren van ze in jaren, maanden en dagen. Wanneer u de Foto ‘ s-app in iOS 13, zie je een nieuwe “Foto ‘ s” tab in de onderste werkbalk. Tik op en zie je vier secties: Jaren, Maanden, Dagen, en Alle Foto ‘ s.

Apple selecteert op intelligente wijze de beste foto ‘ s uit je bibliotheek. U vindt autoplaying video ‘s en Live Foto’ s wanneer u door. Gelukkig, screenshots en beelden die gedownload don ‘ t make the cut in deze functie.

De sectie Jaar geeft uw mooiste foto van de dag over alle jaren in het verleden, waardoor het een eenvoudiger alternatief voor Timehop.

Nieuwe Foto ‘ s en Video Editor

Khamosh Pathak

Wanneer ga je naar het menu Bewerken, terwijl u een foto of video, vindt u een nieuwe editor. De vernieuwde foto-editor is voorzien van een meer eenvoudige Instagram-achtige interface. Onder de afbeelding, ziet u dat er een carrousel van editing tools. Gereedschap selecteren en gebruik vervolgens de schuifbalk voor het instellen van de intensiteit.

iOS 13 voegt ook een aantal nieuwe editing tools voor het aanpassen van de Levendigheid, de witbalans, Scherpte, Definitie, ruisonderdrukking en een Vignet. Verder, Apple maakt iPhone-eigenaars om de intensiteit voor de filters.

Khamosh Pathak

In de nieuwe video-editor kunt u snel op de hoogte-breedteverhouding wijzigen, bijsnijden, draaien of een video. De video-editor heeft ook een eigen set van aanpassing van de tools waarmee je de verhoging van de blootstelling en het toepassen van filters voor uw video.

Alle bewerkingen voor de foto ‘s en video’ s zijn nu niet-destructief. U kunt terugkeren naar de oorspronkelijke media op een gegeven moment.

Bestanden downloaden in Safari

Khamosh Pathak

U kunt nu ook downloaden van bestanden met behulp van Safari. Wanneer kom je een download link, druk er op om te onthullen een popup met de vraag of u het bestand wilt downloaden. Tik op de “Download” knop om te onthullen een nieuwe Downloads pictogram in de werkbalk. Vanaf hier kunt u toezicht houden, controleren, en open alle downloads.

Standaard gedownloade bestanden naar de map Downloads in uw iCloud-Schijf. U kunt overschakelen naar de lokale opslag op je iPhone door te gaan naar Instellingen > Safari > Downloads en te kiezen voor “Op Mijn iPhone”.

Strakker Locatie en Bluetooth-toegangscontrole

Een aantal malafide apps zijn met behulp van Bluetooth en Wi-Fi-gegevens als een oplossing voor het bijhouden van uw iPhone de locatie. In iOS-13, u kunt nu uitschakelen Bluetooth toegang voor apps die je niet vertrouwt. Dit heeft niets te maken met behulp van Bluetooth-apparaten voor het afspelen van audio. Sommige apps (zoals Google apps) gebruikmaken van Bluetooth-toegang voor het aansluiten van accessoires, zoals Chromecast.

iOS 13 ook vernieuwt de Locatie Diensten voorzien in een grote weg. Een app kan niet langer toegang te krijgen tot constante achtergrond locatie-tracking direct nadat het is geïnstalleerd. Wanneer je voor het eerst de pop-up voor de locatie van de toegang, de “Altijd Toestaan” knop niet beschikbaar.

Khamosh Pathak

In plaats daarvan, de opties zijn nu “Toe Tijdens het Gebruik van de App”, “eén Keer Toestaan”, en “Don’ t Allow”. “Eén Keer toestaan” is een nieuwe functie die zal stoppen locatie toegang zodra je stopt de app (die is geweldig voor apps zoals Uber die bekend zijn op het exploiteren van deze functie).

U kunt selecteren op de “Toestaan Tijdens het Gebruik van de App” te verlenen locatie toegang hebt tijdens het gebruik van de app. De app kan nog steeds ping en vragen om uw locatie op de achtergrond. Als het klaar is, dat meerdere keren gebruikt, ziet u een pop-up met een kaart die laat zien hoe vaak de app verzocht uw locatie.

Nu heb je de keuze om ofwel altijd toestaan locatie toegang op de achtergrond te blijven van locatie inschakelen toegang alleen bij gebruik van de app. U kunt deze instelling wijzigen op elk gewenst moment door te gaan naar Instellingen > Privacy > locatievoorzieningen.

Memoji Stickers

Khamosh Pathak

iOS 13 maakt automatisch een sticker pack voor elke Memoji karakter. Dit is Apple ‘ s versie van Bitmoji stickers. U kunt de stickers in het Memoji Stickers app in de app Berichten.

Memoji en Animoji stickers beschikbaar zal zijn in de Emoji in het menu van het toetsenbord, zodat u kunt ze in een messaging-app. Apps zoals WhatsApp het toevoegen van ondersteuning voor Memoji stickers terwijl niet-ondersteunde apps die u zal toestaan om ze te sturen als afbeeldingen.

Een Betere Maps App

De Kaarten-app krijgt nogal een belangrijke herziening in iOS 13. Dankzij Apple ‘ s nieuwe mapping project, de kaarten van gegevens in de populaire westerse steden is veel verbeterd. Apple brengt dezelfde verbeteringen tot meer gebieden over de hele wereld als het project vordert.

De Kaarten-app heeft nu een favoriet gedeelte waar kunt u het markeren van een plek voor een snelle toegang. U kunt ook gebruik maken van de Collecties voorzien om een verzameling te maken van de plaatsen die u wilt bezoeken.

De Kaarten-app brengt ook een eigen Google Maps Street View-stijl voorzien van een zogenaamde Rond te Kijken. Wanneer je in een ondersteunde locatie, kunt u tikken op de “Verrekijker” pictogram te springen in de meeslepende modus. Pan en veeg met uw vinger te bewegen welke stad u nu aan het verkennen bent.

Een Hele Nieuwe Herinneringen-App

De Herinneringen-app in iOS 13 krijgt een welverdiende redesign. Na het openen van de app, je bent nu begroet door een dashboard met smart lists op de top. U kunt meerdere gegroepeerde lijsten kunnen bevatten elk taken en subtaken met rich media-bijlagen.

Een van de beste functies van de nieuwe Herinneringen-app is de Voorgestelde Data. Het is Apple ‘ s versie van natuurlijke taal input die je kunt vinden in apps zoals Todoist en TickTick.

Het maakt het maken van herinneringen met een datum en tijd veel simpeler. U kunt het type iets als “afspraak met de Dokter morgen om 5 UUR,” en het zal “Morgen, 5:00 PM” als een suggestie voor de uitgerekende datum. Tik erop en het zal direct worden toegevoegd aan de herinnering.

Audio Delen voor AirPods

Apple

Als u en uw vriend beide een paar van de AirPods of PowerBeats Pro hoofdtelefoon, kunt u nu sluit ze aan op een enkele iPhone en delen van de audio met beide apparaten. Als u de nieuwste iPhone, u kunt gewoon uw vriend handset over jou te krijgen een pop-up voor het delen van audio.

U kunt dit ook handmatig doen door de koppeling van een tweede paar van AirPods naar je iPhone. Veeg open de AirPods geval op en druk op de Ronde knop aan de achterkant van de zaak. Tik op “Connect” op uw iPhone.

Eenmaal gekoppeld, de AirPods te zien in het AirPlay-menu. Selecteer gewoon het tweede paar voor het delen van de audio.

Stilte Onbekende Bellers

Khamosh Pathak

We hebben al geschreven over de Stilte Onbekende Bellers functie voor. Eenmaal ingeschakeld, wordt de functie automatisch oproepen dempen van een aantal die niet in uw lijst met contacten. Dit kan een geweldige manier om spam te stoppen en robocalls op je iPhone.

GERELATEERD: Hoe iOS 13 “Stilte Onbekende Bellers,” Zal Stoppen Telefoon Spam

Nieuwe Tekst Bewerken Gebaren

iOS 13 maakt de tekst manipulatie van de iPhone veel eenvoudiger. De eerste verandering die u toelaat om te tik en houd ingedrukt op de cursor om het te halen en te bewegen.

De tweede is de mogelijkheid om te vegen op een blok tekst om direct te selecteren. Na het selecteren van de tekst -, knijp-in met drie vingers om het te kopiëren. Knijp met drie vingers (vouw de vingers) om te plakken.

Ongedaan maken is een drie-vinger van links vegen. Opnieuw is een drie-vinger gebaar naar de rechter. Als je geen fan van de bewegingen, tikt u op het scherm met drie vingers te onthullen van de nieuwe werkbalk opmaak die bevat sneltoetsen voor knippen, kopiëren, plakken, ongedaan maken en opnieuw uitvoeren.

Diversen

iOS 13 heeft tientallen kleine functies. Van het nieuwe dashboard in CarPlay naar Apple ‘ s aankomende Aanmelden met een Apple verificatie voor ontwikkelaars.

Hier zijn enkele van de verschillende functies die u moet weten over.

Nieuw Volume HUD en de Stille Modus-Schakelaar

Khamosh Pathak

iOS 13 tot corrigeert de lelijke grote Volume HUD die wordt gebruikt om te nemen over het midden van het scherm. Nu is het een kleine schuifbalk die wordt weergegeven naast de volume-knoppen.

Wanneer u overschakelt van de fysieke mute-schakelaar op de iPhone, er is ook een nieuwe pil-vormige pop-up die verschijnt in de bovenkant van het scherm. De nieuwe interface ziet u in welke modus uw handset is in en wat is het volume van het belsignaal is ingesteld op (wanneer van toepassing).

Slimme Batterij Opladen

In Instellingen > Batterij > Gezondheid van de Batterij, zult u een nieuwe schakelen de zogenaamde “Geoptimaliseerde Batterij Opladen”. Deze functie is ontworpen om de batterij te verouderen.

Eenmaal bijgewerkt naar iOS 13, uw iPhone leert je opladen patroon en zal alleen de batterij van de telefoon tot 80 procent. Als zij denkt dat dat het bijna tijd is voor u om wakker te worden, zal de smartphone opladen tot 100 procent.

Het Downloaden Van Grote Apps Via Mobiel

iOS 13 verwijdert de download limiet voor app-downloads via een mobiel datanetwerk. Wanneer u probeert een app te downloaden die groter zijn dan 200 MB mobiele data gebruiken, krijg je een popup met de vraag of u zeker weet dat u wilt om verder te gaan met de download.

U kunt ook uitschakelen van de pop-up door te gaan naar Instellingen > iTunes en App Store > App-Downloads > Altijd Toestaan.

Gebaar te Typen om Het Toetsenbord

Justin Duino

U hebt nu toegang tot het gebaar typen op je iPhone. Vergelijkbaar met hoe de functie werkt op Android, kunt u gebruik maken van één hand te vegen tussen de letters op het toetsenbord om het schrijven van een bericht.

Deze functie kan worden uitgeschakeld door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord en schakelen uit “Slide to-type”.

LEES VERDER

  • “Wat Doet “TFW” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Wat Doet “NSFW” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Hoe om Permanent te Verwijderen van Microsoft Teams op Windows 10
  • “Zes Gemeenschappelijke Smarthome Fouten Die Beginners Maken
  • “Wat Kan ik Doen met Mijn Oude iPhone?