Wat is het Dagelijks Dragen, Toch?

0
79
Noch Gal/Shutterstock.com

Dagelijks dragen is een van de paraatheid accessoires hobby-en internet-subcultuur die is al sinds ten minste 2005 everydaycarry.com werd gelanceerd. Maar dat is echt alleen maar vertelt u wanneer het “Dagelijks Dragen / EDC -” branding begon in alle ernst.

Voor de ware oorsprong van de praktijk, zouden we waarschijnlijk een team van antropologen. Dat gezegd hebbende, het lijkt vrij duidelijk dat de hedendaagse EDC werd geboren uit een bredere herleving van historische accessoires (daar later meer over).

Dagelijks Dragen Uitgelegd

Hier hebben we een dagelijks dragen kit die is geoptimaliseerd voor een bijziend dog-walker die graag drinken rechte, lichaam-temperatuur gin Jevhen Vitte/Shutterstock.com

Het is vrij veel is er in de naam, maar als je een pietje voor de details: het is het idee van ‘ curating (met opzet) een set items die worden uitgevoerd op uw persoon dagelijks, evenals de subcultuur die is gegroeid rond deze praktijk.

Het wordt een beetje lastiger om te bepalen welke objecten wel en niet meetellen als het dagelijks dragen. Echt, voor mij, het gaat over de opzet en de herhaling. Een dagelijks dragen item wat je ervoor om met u de hele tijd, en dat vult een te verwachten behoefte.

Kortom, het is uw dagelijkse kit—uw stapel van pocket dingen die slapen op het dressoir, maar gaan dan weer in je broek de volgende ochtend voordat je hoofd uit de deur.

Bijvoorbeeld, in de jaren ’90, had mijn vader de volgende EDC-kit in zijn zakken: loose change, zijn portemonnee, sleutels en een half pak van Rolaids. Natuurlijk, het is mijn vader niet (en niet) weten wat EDC is. Hij nam deel in de praktijk, als alleen passief, maar niet de subcultuur.

Brian Goodman/Shutterstock.com

Voor mij, ik heb die sleutels, telefoon, oordopjes, portemonnee, zonnebril, en een zakmes (als ik niet in de stad), al ver voordat ik ooit hoorde van EDC. En ik werd groot in multitools als een kind.

Is een van ons het beoefenen van “EDC” de juiste? Ik heb geen idee. Voor mij hoeft u niet te plaatsen op r/EDC te nemen interesse, of zelfs trots op de dingen die je over jou hebben. Het gaat over het streven voor de paraatheid, een beetje als een Scout.

Voor meer voorbeelden, bekijk onze lijsten van de sleutelhanger messen, pennen en andere spullen (voel je vrij om te dienen ons voor een prijs). Als je het niet wilt lezen (meer dan je al hebt), hier is een video van de minzame man van MythBusters blijkt uit de EDC-kit.

Waar het vandaan Kwam (Waarschijnlijk)

Geen van de 19e-eeuwse gentleman zou worden gevangen dood zonder zijn ontbijt, lunch en diner buizen (elk één groter dan de laatste). alex74/Shutterstock.com

Het is altijd moeilijk vast te pinnen is de herkomst van deze soorten dingen, maar EDC is waarschijnlijk gekoppeld aan de bredere trend van readopting en die er trots op is eenvoudiger dingen en verloren praktijken.

Specifiek heb ik het over hoe mannen in de vorige eeuw hield er een heleboel accessoires in hun zakken: pijpen, zakhorloges, snuif dozen, buizen, messen, enz. Het is nu de 21ste eeuw, en stedelijke mannen kleden als houthakkers, krijgen de eerste wereldoorlog-tijdperk komt, en accessoires zoals hun grote grandpas.

Koppel dat met de survivalist/paraatheid rage van het begin van de 21e eeuw, en je hebt het recept voor EDC.

EDC Is Gewoon een Nieuwe Naam voor een Oud Ding

De camping is dit: het dagelijks dragen, of EDC, is een nieuwe(ish) naam voor een oude praktijk. In de hele menselijke geschiedenis hebben de mensen droegen hun essentials met hen. Als we hebben afgerekend en het leven werd makkelijker mensen gestopt met het uitvoeren van hun hele leven op hun rug (en begonnen te hamsteren meer spullen).

Maar de geschiedenis herhaalt, of muziek, of wat dan ook. Als je me niet gelooft, check dan Otzi de Iceman de Koper de Leeftijd van het dagelijks dragen kit (en check terug naar onze “Beste Therapeutische Schimmels voor het Dagelijks Dragen van de” lijst).