Vad är Vardagliga Bär, Ändå?

0
181
Eller Gal/Shutterstock.kom

Varje dag bär en beredskap tillbehör för hobby och internet subkultur som funnits sedan åtminstone 2005 när everydaycarry.com lanserades. Men som egentligen bara talar om för dig när den “Vardagliga Bär / EDC” branding började på allvar.

För den sanna ursprung i praktiken, vi skulle nog behöva ett team av antropologer. Som sagt, det verkar ganska klart att moderna EDC föddes ur en bredare återhämtning av historiska accessorizing (mer om det senare).

Varje Dag Bär Förklarade

Här har vi en vardaglig bära kit som har optimerats för ett närsynt dog-walker som gillar att dricka rakt, kropps-temperatur gin Yevhen Vitte/Shutterstock.kom

Det är ganska mycket det i namnet, men om du är en stickler för detaljerna: det är tanken på att kurera (med uppsåt) en uppsättning av poster som redovisas på din person och dag, liksom den subkultur som vuxit runt denna praxis.

Det blir lite knepigare att fastställa vilka objekt som kan och inte kan räknas som varje dag bär. Verkligen, för mig, det handlar om uppsåt och upprepning. En vardaglig bära artikel bör vara något du se till att få med dig hela tiden, och som fyller en förväntad behöver.

I grund och botten, det är din dagliga kit—din hög med pocket saker att sova på byrån, men gå sedan tillbaka i din byxor nästa morgon innan du huvudet ut genom dörren.

Till exempel, på 90-talet, min pappa hade följande EDC-kit i hans fickor: loose change, hans plånbok, nycklar och en halv förpackning av Rolaids. Naturligtvis, min pappa inte (och inte) vet vad EDC är. Han var deltagande i praktiken, om än bara passivt, men inte subkultur.

Brian Goodman/Shutterstock.kom

För mig, jag har varit med nycklar, mobil, hörlurar, plånbok, solglasögon, och en fickkniv (när jag inte är i staden), alla långt innan jag hade hört talas om EDC. Och jag var stor i multitools som barn.

Är någon av oss öva “EDC” korrekt? Jag har ingen aning. För mig, du behöver inte skicka om r/EDC att ta lite intresse eller ens stolthet i grejerna du har på dig. Det handlar om att sträva efter beredskap, typ som att vara Scout.

För fler exempel, kolla in våra listor över nyckelring knivar, pennor och andra saker (känn dig fri att lämna oss för ett pris). Om du inte gillar att läsa (någon mer än du redan har), här är en video av den populäre killen från MythBusters visar upp sin EDC-kit.

Var den Kom Ifrån (Förmodligen)

Ingen 19th-talet gentleman skulle fångas döda utan sin frukost, lunch och middag rör (var och en större än den förra). alex74/Shutterstock.kom

Det är alltid svårt att sätta fingret på ursprunget till dessa typer av saker, men EDC är förmodligen kopplat till den vidare utvecklingen av readopting och med stolthet i enklare saker och förlorade praxis.

Specifikt, jag talar om hur män under tidigare århundraden hållit en hel del tillbehör i sina fickor: rör, fickur, snus, lådor, rör, knivar, etc. Nu är det 21: a århundradet, och urban män klä sig som skogsarbetare, få WWI-eran förankringar, och pimpa som deras stora grandpas.

Par som med survivalist/beredskap tokig i början av 21-talet, och du har receptet för EDC.

EDC Är Bara ett Nytt Namn på en Gammal Sak

Takeaway är detta: varje dag bära, eller EDC, är en ny(ish) namn för en gammal praxis. Under hela mänsklighetens historia, människor har burit sina väsentligheter med dem. Så vi fick avgöras och livet blev lättare, folk slutat bära hela sitt liv på ryggen (och började hamstring mer grejer).

Men historien upprepar, eller ramsor, eller vad som helst. Om du inte tror mig, kolla då in Ötzi the Iceman är Koppar Ålder vardagliga bär kit (och kolla tillbaka för vår “Bästa Terapeutiska Svampar för Vardagliga Bär” – lista.