Kunt U Schrijven uit een Kantoor aan Huis? Hier is Wat de Fiscale Professionals Zeggen:

0
98
Vierenzeventig/Shutterstock

Vandaag, ongeveer een derde van de AMERIKAANSE werknemers hebben een freelance baan. Sommigen gebruiken het als een kant drukte, terwijl anderen het beheren van de worstelingen en triomfen van de freelance-werk full-time. Maar alle van hen te kampen met dezelfde moeilijkheden elk jaar: het uitzoeken freelance belastingen.

Een van de meest spraakmakende aftrek voor freelancers en kleine ondernemers is het home office aftrek. Echter, veel vragen achter die eenvoudige termijn. Wat telt als een kantoor aan huis? Wie komt in aanmerking voor? En wat zou je nodig hebben om aan te tonen in het geval van een audit?

We overleg gepleegd met een aantal professionals uit de industrie te krijgen het laatste woord over hoe het home office aftrek werkt. Hier is alles wat u moet weten over het opslaan van een beetje meer als fiscaal seizoen komt.

Hoe om te Weten of U in Aanmerking komt

Als u vanuit huis werkt, moet je echt een goede kans op kwalificatie voor de home office aftrek.

Als financieel strateeg Clarissa Wilson legt uit, “de Meeste mensen denken dat de home office aftrek is ingewikkeld en meestal afzien van het hebben van de berekeningen uit te voeren om deze eenvoudige aftrek.” Maar de aftrek is eigenlijk vrij eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een ruimte in uw huis waar u gebruik strikt voor het bedrijfsleven.

Die ruimte is er niet eens om een hele kamer. Als u een office-set up in sommige nook of de hoek van een bestaande ruimte, telt dat ook. Echter, het kan niet een polyvalente ruimte. “Het moet je voornaamste zakelijke vestigingsplaats en regelmatig worden gebruikt en uitsluitend in uw bedrijf,” zegt Remington Trolli, wie doet de boekhouding en belastingaangifte voor kleine ondernemingen.

Dit betekent dat uw hoek-van-de-woonkamer office zal niet tellen als je het ook gebruiken als een ontbijt hoekje wanneer je niet werkt. En als u een hoofdkantoor ruimte buiten de woning, zoals een coworking space, u waarschijnlijk niet in aanmerking voor de home office aftrek van beide.

Het is goed als je wat werk doen buitenkant van uw huis, maar uw kantoor aan huis moet uw primaire werkruimte te tellen voor de aftrek. Of u nu huurt of uw eigen huis, kunt u deze aftrek, maar alleen als u een specifieke ruimte worden uitsluitend gebruikt voor het werk.

Hoe Bereken Uw Kantoor aan Huis Aftrek

Natee Meepian/Shutterstock

Als u in aanmerking komt, kunt u de berekening van uw aftrek bedrag in een van twee manieren.

De standaard methode is de meer gecompliceerde vormen van de twee. “[Het] moet u het totaal van alle home office lasten en verslag van dit bedrag elk jaar,” legt licentie CPA Riley Adams. Kortom, je hebt om erachter te komen welk percentage van uw huis wordt bezet door uw kantoor aan huis. U kunt vervolgens vermenigvuldig dit percentage door de kosten van uw hypotheek of huur, energie, onderhoud, en andere huishoudelijke kosten om erachter te komen hoe veel van die kosten gaan in de richting van uw kantoor aan huis.

Als u deze route te gaan, je nodig hebt om voorzichtig records van uw rekeningen hele jaar te doen in uw berekeningen (en bieden het bewijs in een audit). Echter, kunt u het leven makkelijker maken door het gebruik van de vereenvoudigde methode voor in de plaats.

In deze methode, vermenigvuldigt u het totaal aantal vierkante beelden van uw kantoor aan huis met $5 om uw bedrag. Bijvoorbeeld, een 25 vierkante meter kantoor zou geven u een korting van $125.

“Om te zien welke methode is het voordeliger, je nodig hebt voor het berekenen van beide methoden,” zegt Adams. Maar als je niet hebt gehouden voorzichtig records van uw huis lasten over het jaar, de vereenvoudigde aftrek is misschien je enige keuze.

Moet U op de Home Office Aftrek?

De home office aftrek is een van de eenvoudiger fiscale aftrek beschikbaar voor freelancers. Als u beschikt over een aparte ruimte voor zaken thuis, en u doen de meeste van uw werk, is er geen reden om het niet te nemen.

Deze aftrek kan ook dienen als een essentieel herinnering aan de reden waarom je nodig hebt om voorzichtig records als freelancer. U hoeft niet te houden voor al uw voorziening ontvangsten in een map, maar probeer het financiële software zoals QuickBooks zelfstandigen gemakkelijk te maken aftrek nog gemakkelijker. Als freelancer, elke euro telt, dus aarzel niet om de home office aftrek (en iedere andere aftrek die u kunt).