Kan Du Skriva ut ett hemmakontor? Här är Vad den Skatt Proffs Säga

0
168
SeventyFour/Shutterstock

Idag, ungefär en tredjedel av AMERIKANSKA arbetare har en frilans jobb. Vissa använder det som en sida liv, medan andra lyckas kamp och triumfer frilansar på heltid. Men alla av dem står inför samma problem varje år: att räkna ut frilansande skatter.

En av de mest omtalade avdrag för frilansare och småföretagare är hemma office-avdrag. Men många frågor gömma sig bakom att enkelt sikt. Vad som räknas som ett hemmakontor? Vem som är berättigad till det? Och vad skulle du behöva för att visa vid en revision?

Vi har hört en del industri-proffs att få det sista ordet om hur home office-avdraget fungerar. Här hittar du allt du behöver veta för att spara lite mer skatt när säsongen kommer.

Hur Veta Om Du är kvalificerad

Om du arbetar hemifrån, att du faktiskt har en god chans att kvalificera sig för home office avdrag.

Som finansiella strateg Clarissa Wilson förklarar: “de Flesta människor tror att home office avdrag är komplicerat och oftast avstå från att ha att göra beräkningar för att få denna enkla avdrag.” Men avdraget är faktiskt ganska enkelt. Allt du behöver är en plats i ditt hem som du använder endast är till för företag.

Att utrymme inte ens vara ett helt rum. Om du har ett kontor ställa upp i vissa vinklar eller hörn i en befintlig lokal, som räknas också. Men, det kan inte vara ett mångsidigt utrymme. “Det måste vara din huvudsakliga verksamhet och användas regelbundet och uteslutande i din verksamhet, säger Remington Trolli, som gör bokföring och skattedeklaration för små företag.

Detta innebär att din hörnet av vardagsrummet och kontoret kommer inte att räknas om du använder det också som en frukost skrymsle när du inte arbetar. Och om du har en största kontor utanför hemmet, som ett coworking space, du sannolikt inte kommer att kvalificera sig för home office avdrag heller.

Det är okej om du göra en del arbete utanför hemmet, men ditt hemmakontor måste vara ditt primära arbetsområde räknas avdrag. Oavsett om du hyr eller äger din bostad, du kan ta detta avdrag, men bara om du har en specifik plats som används enbart för arbete.

Hur att Beräkna Dina Home Office-Avdrag

Natee Meepian/Shutterstock

Om du är berättigad, kan du beräkna din avdrag beloppet på ett av två sätt.

Den vanliga metoden är den mer komplicerade av de två. “[Det] kräver att du totalt alla hem kontorskostnader och rapportera detta belopp varje år, förklarar licensierad CPA Riley Adams. I grund och botten, du har att räkna ut hur många procent av ditt hem är ockuperat av ditt hemmakontor. Då kan du multiplicera den andel av kostnaden för din hypotekslån eller hyra, verktyg, underhåll, och andra hushållskostnader för att räkna ut hur mycket av dessa kostnader går till ditt hemmakontor.

Om du går denna väg, måste du hålla noga med uppgifter om ditt hushålls räkningar året för att göra dina beräkningar (och erbjuder bevis i en revision). Men du kan göra livet lättare genom att använda den förenklade metoden istället.

I denna metod, du multiplicera den totala kvadratmeter av ditt hemmakontor av $5 för att få ditt avdrag belopp. Till exempel, en 25 kvadratmeter kontor skulle ge dig ett avdrag på $125.

“För att se vilken metod som är mer fördelaktigt, måste du beräkna de båda metoderna, säger Adams. Men om du inte förde noggranna uppgifter om ditt hem utgifter under året, det förenklade avdrag kan vara ditt enda val.

Ska Du Ta Hem Office-Avdraget?

Home office-avdrag är en av de enklare skatteavdrag tillgängliga för frilansare. Om du har en dedikerad plats för affärer hemma, och att du gör det mesta av ditt arbete, det finns ingen anledning att inte ta det.

Detta avdrag kan också fungera som en viktig påminnelse om varför du behöver hålla noggrann poster som frilansare. Du behöver inte hålla alla dina verktyg kvitton i en mapp, men—prova finansiella programvara som QuickBooks Egenföretagare för att göra det lätt avdrag ännu enklare. Som frilansare, varje krona räknas, så tveka inte att ta hem office-avdrag (och alla andra avdrag du kan).