Vad Kan jag Göra med Min Gamla iPhone?

0
145
Anna Hoychuk/Shutterstock

Din gamla iPhone inte blir värdelös så fort du får en ny. Inte bara kasta det i en låda—du kan sälja den, för att återanvända det eller förvandla det till något häftigt!

Att sälja Den, Skänka Den, eller Återvinna Det

Även om du inte brukar sälja din gamla elektronik, bör du överväga att sälja din gamla iPhone. De har betydligt mer värde än sina Android-motsvarigheter. Tack för att tjusningen av Apples ekosystem, solid konstruktion, och Apples fortlöpande engagemang för gamla enheter via iOS-uppdateringar, en gammal iPhone är ett bra val för många konsumenter.

Du kan också ge din iPhone till en vän eller släkting som du tror skulle uppskatta det. Du kan göra hela veckan! Bara se till att säkerhetskopiera dina data, och sedan radera allt under Inställningar > Allmänt > Återställ.

En gammal iPhone är också en utmärkt första eller andra smartphone för barn och tonåringar. Glöm inte att ställa in föräldrakontroll i appen Tid om du går denna väg.

Om din gamla iPhone inte fungerar väl, anser återvinning. Du kan också prova att sälja det på eBay. Någon som vill skrota den för reservdelar kan köpa det, men om det inte fungerar, du kan inte få mycket pengar för det.

Apple tar gamla iphone av dina händer, och du kan även få vissa Apple Store credit för det via Apple-Handel I programmet. Du kan antingen lämna in den på din lokala Apple-butik eller skicka in den.

Om ingen av dessa idéer vädjar till er, det finns många andra sätt som du kan återanvända din gamla iPhone.

Jailbreaka Den

Du inte “jailbreaka” en enhet när du installerar obehörig tredje part om det. När du gör detta till en iOS-enhet, det lyfter många restriktioner som Apple har på det. Detta innebär att du kan installera appar från andra platser (inte bara i App Store), och att det i grunden förändrar hur iOS fungerar.

Hackare släppt en hel jailbreak för iOS 12,4 (och delvis en för 12.4.1) i augusti 2019. Du kan gå över till unc0ver eller TAIG9 att installera den direkt på din enhet via Safari, eller så kan du ladda ner firmware för att installera det via iTunes.

“Men varför inte bara jailbreaka din vardag enhet, i stället?” Jag hör dig gråta. Sanningen är jailbreaking har några stora nackdelar. Du måste hålla samma version av iOS för att behålla ditt jailbreak, vilket inte är bra ur ett säkerhetsperspektiv. Också, när du inte jailbreaka du ta bort alla Apples garantier.

Dessutom kan en del applikationer (särskilt säkerhets-fokuserade program, till exempel internetbanken eller mobila processorer betalning) inte fungerar på en jailbreakad enhet. Du kommer att vara i händerna på jailbreaking samhället, som strävar efter att spricka varje kommande iOS-versionen, men deras framgång priser kraftigt varierar. Innan iOS-12.4, iOS 9 var den sista stora offentliga jailbreak release.

Du kan minska riskerna om du inte använder din jailbreakad iPhone för viktiga saker. Du behöver inte använda din primära Apple-ID eller ta det utanför huset alls. Om du har använt en stock iPhone i flera år, det kan vara kul att installera tweaks och ändra på allt från laddning animation av hur det hanterar anmälningar.

Förvandla Det till en Handhållen spelkonsol

apple.com

Även gamla iphone kan hantera ett par spel. Om du är orolig för att köra slut på batteri på din enhet, en extra en dedikerad till spel är inte en dålig idé. Om du är förälder, du kanske också uppskattar att ha en iPhone laddad med distraktioner för att piska ut när du behöver det.

Även om det är ett par år gammal, det är en bra idé att ha en särskild enhet för att spela spel. Apple Arcade är en kommande premium spelet abonnemang som innehåller över 100 nya och exklusiva spel. Det kommer att släppa en tid efter att iOS 13, vilket också bidrar inbyggt stöd för Xbox och PlayStation 4-styrenheter.

Du kan också köpa befintliga iOS-kompatibla controllers. Den Gamevice ($79.95) förvandlar din iPhone till något som vagt påminner Nintendo Switch. Steelseries Nimbus ($59.99) tar formen av en vanlig trådlös styrenhet (och det fungerar med Apple TV också). Du kan lägga till Steelseries SmartGrip ($9.99) för en allt-i-en spelupplevelse som är inte olika Nvidia Shield.

Antalet spel med handkontroll är redan imponerande, men räknar med att antalet växer efter lanseringen av iOS 13 och Apple Arcade. Här är några spel som du kan spela just nu med en controller:

  • Fortnite
  • Minecraft
  • Grand Theft Auto III, Vice City och San Andreas
  • Stardew Valley
  • Livet är Konstigt

Du kan också ladda ner Steam-Länk app för iOS och spela ditt Steam-biblioteket på din iPhone, med full handkontroll. Kolla in fler iOS-spel med handkontrollen stöd på Styrenheten.wtf.

Använd Den som en Drivande eller Vandrings-GPS

Det värsta som kan hända om du använder din iPhone som GPS är det faktum att det är också en smartphone. Inte bara det att dränera batteriet dubbelt så snabbt, men om du får ett samtal medan du navigerar en obekant plats, din iPhone pausar sin GPS-uppgifter.

Så, varför inte använda din iPhone reservdelar som en dedikerad GPS? Du kan navigera offline med många appar, inklusive Apples Kartor, Google Maps och KARTOR.mig. Du kan ladda ner rutten information från Apple Maps för att använda offline. För att göra det ansluter till internet, hitta den väg du vill ta och tryck eller klicka sedan på “Go”.

Nu, även utan Wi-Fi, och enheten bör komma ihåg din rutt (även om du dödar en app). Att planera en ny rutt och du måste återansluta till internet, dock. Ett sätt att göra detta medan du är ute och rör på är att koppla din gamla iPhone till din nya. Gå till Inställningar > Personlig Hotspot för att dela din mobilanslutning.

Du kan ladda ner hela områden från Google Maps och använd dem offline, så det är mer användbar än Apple Maps. För att göra detta, starta Google Maps-appen och välj Offline Kartor från huvudmenyn. Efter att du ladda ner en karta över området i närheten som du kan söka för bekvämligheter eller planera rutter offline.

Slutligen, det finns KARTOR.för mig som använder öppen källkod data som tillhandahålls av OpenStreetMaps. Du kan ladda ner stora områden från den här appen att använda offline, med fullt stöd för att navigera eller söka efter intressepunkter. Om du vandra, detta är den enda app som kan räcka, beroende på den detaljnivå som finns från OSM för ditt område. Men, KARTOR.för mig är inte en full ersättning för en dedikerad GPS-vandring.

Förvandla Det till en Smarthome eller Apple TV och Remote

Med Apple ‘ s Home app kan du styra olika HomeKit-kompatibel smarthome-enheter. Om du vill ha en enda “terminal” hela familjen kan använda, varför inte använda din gamla iPhone? Du kan lämna enheten för att ladda i en vagga eller på en trådlös laddning mat och använda det för att dämpa belysningen eller justera temperaturen.

Du kan också använda din gamla iPhone som en fullt fungerande Apple TV: ns fjärrkontroll. Gå till Inställningar > Fjärrkontrollen på din Apple TV för att koppla ihop fjärrkontrollen. På många sätt, en iPhone fungerar bättre än den vanliga fjärrkontrollen för att du kan skriva in text via ett tangentbord. Om du förlorat ditt Siri Fjärrkontrollen, är det verkligen slår betalar Apple $59 att byta ut den.

Göra Musik med Det

IPhone har ett imponerande bibliotek av musik-göra-appar. Dessa inkluderar dedikerad audio workstations, som GarageBand, lätt att plocka upp verktyg, som Auxy, och särskild programvara instrument och gitarr processorer, som Animoog eller STARK. Du kan också skapa en anpassad pekskärm MIDI-controller med TouchOSC.

En extra iPhone skulle kunna passa fint i ditt musicerande arbetsflöde som en dedikerad förstärkare simulator eller synthesizer ansluten till ett MIDI-keyboard. Och du behöver inte oroa dig för att ta emot samtal eller för att fylla upp de interna minnet med något annat än din favorit kreativa appar.

Du kommer bli förvånad över hur roligt och lätt det är att skapa musik på iOS med rätt utrustning och programvara.

Använda Den som en iPod

Du kan också använda din gamla iPhone som en iPod eller streaming-musikspelare. Även en 16 GB iPhone kan hålla en stor del av ditt musikbibliotek. Du kan överföra musikfiler via iTunes eller synkronisera musik via streaming-tjänster, som Apple Musik och Spotify. Detta sätt, du kan fylla upp hela din enhet med musik att lyssna offline, och det kommer inte att påverka din primära mobila enhet.

Om du inte har något emot att den lilla skärmen, använda VLC för Mobil för att ladda din enhet med filmer eller TV-program att titta på under din pendla eller en flygning. VLC kan du dra och släppa filer till din enhet via en webbläsare. Ladda ner den appen, gör det möjligt för web-gränssnitt i huvudmenyn, och sedan besöka den angivna adressen för att ladda upp filer.

Förvandla Det till en övervakningskamera

Du kan också använda en gammal iPhone som en övervakningskamera. Det finns flera appar som du kan använda både till live stream till din kamera eller spara bilder till molnet för senare läsning. För att detta ska fungera, måste du montera iPhone någonstans lämplig och hålla den drivs med en Lightning-kabel.

De appar som du kan använda för att göra detta är torpet mon, Närvaro och Manything. De är premium-produkter, så du kanske måste prenumerera för att få ut det mesta av dem. Men de erbjuder funktioner som automatisk rörelse detektering (med AI som skiljer människor från skuggor), två-vägs prata med en ansluten kamera och stöd för att visa flera kameror samtidigt.

Du kan förvandla gamla Android-telefoner i säkerhet kameror också.

Förvandla Det till en Webbkamera

IPhone är ett perfekt webbkamera tack vare gratis apps som EpocCam. Börja med att ladda ner appen på din iPhone och sedan installera companion-app för Windows eller Mac från Kinoni. Nästa, för att trådlöst ansluta via ett lokalt nätverk eller via en Lightning-kabel.

Eftersom de flesta enheter har inbyggda kameror nu, webbkameror är lite föråldrad. Men med EpocCam, kan du sända via din dator från var som helst inom räckhåll för ditt Wi-Fi-nätverk. Du kommer aldrig köpa en webbkamera igen.

Gör Det Till Ditt Nya Kök Assistent

Medan en iPad är mer meningsfullt som ett kök assistent, en iPhone kan göra underverk på disken också. Du kan sätta den på ett flexibelt fäste och hålla det laddat, så att du kan titta på videor matlagning och lätt att följa recept du hittar på webben.

Du kan även be Siri att omvandla mått eller kolla ingrediens ersättningar när dina händer är fulla eller rörigt.

Behålla Det som reserv

Du vet aldrig när du kan behöva en extra telefon. Om någon i ditt hushåll förlorar eller bryter hans viktigaste enheten, är det bekvämt att ha en backup. Om du ibland har besökare från utlandet, kan du kasta en billig förbetalda SIM-kort i din gamla iPhone, och de kan använda den under sin vistelse.

Om du bestämmer dig för att lagra din iPhone lång sikt, det är en bra idé att följa Apples instruktioner om att Maximera Batteriets Livslängd och Livslängd. Ladda iPhone till runt 50 procent, stäng av den, och sedan lägga undan den.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Stream UFC 242 Khabib vs. Poirier Live Online
  • “Ladda ner gratis: Microsoft PowerToys för Windows 10
  • “Hur att Överklocka Din dators RAM-minne
  • “Vad är Nytt i Chrome 77, Anländer 10 September
  • “Hur man Använder Rör på Linux