Ladda ner gratis: Microsoft PowerToys för Windows 10

0
179
Microsoft

Microsoft lovade att Windows-10 var att få PowerToys, och de är äntligen här! Den första preview-versionen innehåller en Windows-tangenten genväg overlay och en desktop window manager som kommer att låta dig gå bortom enkla 2×2 knäppa.

Du kan ladda ner den PowerToys från GitHub—välj PowerToysSetup.msi-fil. De är gratis och öppen källkod!

När du hämtar och installerar PowerToys, kommer du att se en PowerToys logotyp i meddelandefältet. Klicka på den för att öppna PowerToys-Inställningar i fönstret.

Till skillnad från den gamla PowerToys för Windows XP, dessa är inte separata nedladdningar. Det finns en stor PowerToys paket du ladda ner och installera. Du kan välja vilken PowerToys är aktiverad från fönstret inställningar.

Genvägen Guide ger kontextuell hjälp med Windows genvägar. För att aktivera den, tryck på och håll Windows-tangenten på tangentbordet för ett ögonblick. Du kommer att se ett överlägg visar på vilken Windows-genvägar du kan använda. Till exempel, siffror visas ovanför din ansökan ikoner på aktivitetsfältet. Du kan också trycka på Windows+1 för att aktivera den första aktivitetsfältet genväg som om du hade klickat på knappen.

Dessa kortkommandon är tillgängliga hela tiden, men PowerToy ger ett enklare sätt att upptäcka dem när du använder Windows utan att läsa om dem på nätet först.

FancyZones kan du skapa ett fönster layout och snabbt tilldela windows till att layouten. Vill du ha tre fönster sida vid sida på din skärm? Windows-10 är normalt snap-funktionen kommer inte att hjälpa till med det, men FancyZones kan.

Du kan konfigurera den från FancyZones avsnitt i PowerToys Inställningar. Klicka på “Redigera Områden” – knappen eller tryck Windows+~ (tilde) för att öppna det.

För att lättare att ordna av windows, kan du aktivera “Håll Skift-tangenten för att aktivera zoner medan du drar” och sedan hålla ned Skift-tangenten medan du drar runt fönster på skärmen för att snabbt knäppa dem i din valda zoner.

Detta är den första förhandsversion av den nya PowerToys. De verkade vara bra för oss, men du kan stöta på vissa problem. Till exempel, FancyZones ännu inte fungerar bra om du har flera bildskärmar.

Microsoft kommer att bli bättre på dessa PowerToys och lägga till mer PowerToys i framtiden, så håll ögonen öppna.

Här är den video demo Microsoft-länkar till från FancyZones skärmen för inställning:

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Överklocka Din dators RAM-minne
  • “Vad är Nytt i Chrome 77, Anländer 10 September
  • “Hur man Använder Rör på Linux
  • “Varför Har USB Behöva Vara Så Komplicerat?
  • “Vad Ska Du Göra Om Du Får en Phishing E-post?