Hoe Markeer een Rij in Google spreadsheets met Behulp van Voorwaardelijke Opmaak

0
242

Moet je nodig hebt om zich te isoleren van gegevens in een Google-spreadsheet op basis van specifieke criteria in een cel, kunt u gebruik maken van voorwaardelijke opmaak markeren hele rijen in het werkblad. Hier is hoe het te doen.

Brand-up van uw browser, ga dan naar Google spreadsheets, en open een spreadsheet een tabel van de gegevens die u wilt voor het toepassen van voorwaardelijke opmaak markeren specifieke rijen.

GERELATEERD: De Beginner ‘ s Guide to Google spreadsheets

Markeer de cellen in de tabel en klik vervolgens op Opmaak > Voorwaardelijke Opmaak op de werkbalk.

Uit het deelvenster dat wordt weergegeven aan de rechterkant, klik op het drop-down menu onder “Cellen Opmaken Als” en kies “Aangepaste Formule Is.”

In de “Waarde of de Formule” tekstvak dat verschijnt, typt u de formule voor het markeren van de specifieke gegevens die u wilt isoleren in deze tabel. Voor onze tafel, zullen we gebruik maken van een formule die de nadruk legt op een hele rij als het jaar van uitgave is van vóór 1980. Het ziet er als volgt uit: =$D3<1980

Het eerste deel van de formule (=$D3) vertelt Lakens die we willen om te beginnen met het onderzoeken van de gegevens in cel D3. Het dollar-teken aan het begin is verplicht en zegt dat de kolom (D) is vastgesteld, maar de rij (3) is flexibel. Deze stelt de formule van de gegevens te controleren in de hele kolom.

Het tweede deel (<1980) van de formule is de conditie van de gegevens heeft om te voldoen aan om terug te keren Waar. Voor ons voorbeeld, we zijn gewoon op zoek naar alle films uitgebracht vóór 1980.

Opmerking: Als u wilt dat uw resultaat te worden inclusief de datum hebt ingevoerd, typt u <=1980 om alles terug in 1980 uitgebracht als goed.

Selecteer vervolgens het type van de opmaak die u wilt toepassen als aan de voorwaarden wordt voldaan. Je kunt het toepassen van vet, cursief, onderstrepen, doorhalen, kleur van het lettertype of de kleur van de cel te plaatsen naar uw resultaten. Standaard in elke rij wordt gevuld met een licht-groene kleur.

Nadat u aangeven hoe u wilt dat de rijen te verschijnen wanneer uw formule een overeenkomst wordt gevonden, klikt u op “Klaar”. U kunt het paneel of het maken van een andere regel voor het toepassen van voorwaardelijke opmaak als goed.

En net als dat, de rijen van films uitgebracht vóór 1980 zijn gemarkeerd in het groen.

Hoewel dit is een eenvoudig voorbeeld van een formule, er zijn geen grenzen aan hoe u kunt gebruik maken van deze uiterst handige tool. U kunt zelfs gebruik maken van geavanceerde formules en functies aan te passen gegevens in de tabel.

Bijvoorbeeld, als we wilden iedere bestuurder met de eerste naam “George,” we kunnen gebruik maken van de REGEXMATCH functie en een korte Reguliere Expressie om dat te doen. Het zou er als volgt uitzien: =REGEXMATCH($C3, “AGeorges*([^nr]*)”)

Dat is het! Met het gebruik van voorwaardelijke opmaak in Google spreadsheets, u heeft gezocht naar specifieke kolommen van de gegevens en vervolgens gewezen op de gehele rij met een aangepaste formule.

Dit is de perfecte tool om te helpen bij het maken van ingewikkelde spreadsheets met prachtig opgemaakte gegevens die vangt de aandacht van iedereen.

LEES VERDER

  • “Hoe te Overklokken RAM-geheugen Uw Computer
  • “Wat is Nieuw in Chrome 77, Aankomst 10 September
  • “Hoe te Gebruiken aanbrengen op Linux
  • “Waarom levert USB Zo Ingewikkeld?
  • “Wat Moet U Doen Als U een Phishing e-Mail?