BenQ “Genie” E-läslampa Förtjänar en Plats på Ditt Skrivbord

0
111

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 149

Köp på Amazon

Michael Crider

Arbetsplatsen belysning är viktigt. Viktigt nog att spendera mer än ett hundra spänn på en fin lampa? Jag skulle inte ha tänkt så tills BenQ skickade mig denna konstig Genie E-Läsning skrivbordslampa.

Här är Vad Vi Gillar

 • Flexibel arm
 • Hög grad av intensitet alternativ
 • Mycket stabil
 • Bred ljusstråle

Och Vad Vi inte

 • Det automatiska läget är inte flexibel
 • Konstiga tryck på switch

Saken ser ut som en post-modern tolkning av Pixar-stil läslampa, med en böjd bar fylld med Lysdioder som ersätter de traditionella enda lampa. Jag skulle inte ha gett det en andra blick, förutom att Jason var head over heels för BenQ ScreenBar, som var placerade på samma sätt som perfekt för att läsa text på elektroniska skärmar.

Jag var chockad över hur bra det här är. Mellan kvalitet konstruktion och otroligt jämn belysning, gå tillbaka till en vanlig lampa för mitt arbete setup-touch för mig. Vissa användbarhet val är udda, men överlag är det en fantastisk produkt som motiverar högre pris.

Att Ställa Upp

Efter att ha öppnat paketet hittade jag Genie lampan kommer i bara två delar: den största LED-matris och bas och boom arm. Att fästa dem kräver att du installerar två skruvarna med den medföljande insexnyckel. Jag fick alla ställa upp i ungefär tre minuter, inklusive fint flätad strömkabel och dess breakaway vägg-vårta el-anslutning. Kabeln tucks prydligt i boom arm.

Installationen kräver att installera bara två skruvar. Observera att flotta flätad strömkabel. Michael Crider

Ställ upp på mitt skrivbord, lampa ser ut ungefär som en oavslutad uttryckssymbol: _°/. Smak är subjektivt, förstås, och jag kommer inte berätta här grejen passar in i varje bit av inredningen. Om du arbetar på en antik bankens arbetsbord, det kommer förmodligen inte att accent saker riktigt som en av de gammaldags mässing lampor med grön nyans. Men på min stående skrivbord, fyllda till kanterna med högtalare, surfplattor, telefoner och små LEGO-rymdskepp, det ser ganska smart. Om du letar efter för att matcha ett tema, lampan har flera färgalternativ för aluminium LED-bar.

Bollen gemensamma ger dig flexibilitet, inte bara för belysning av arbetsområdet, men för att hålla den LEDs ut i dina ögon. Michael Crider

LED-bar rör sig om en boll som är gemensamma, så den faktiska ljus delen av lampan kan sättas in i en förvånansvärt varierad mängd positioner. Boom arm är på en mindre flexibla gångjärn, flyttar från 90 till ca 25 grader. Det är tillräckligt för att hantera de flesta situationer och position LEDs bort från dina ögon, men de med större skrivbord eller stora skärmar kanske vill gå för dubbel-ledad version som är ungefär dubbelt så lång.

Aziz, LJUS!

Lampan använder 36 enskilda Lysdioder sprids ut jämnt över hela dess böjda bar. Och de är underbara. Utformningen av lampan gör det möjligt för dem att jämnt belysa ett mycket stort område—den hanterade hela horisontella utrymmet av min fem-fot-och utflyktsdisk, med massor av utrymme som blivit över, med bara en liten tonvikt på mellannivå.

36 Lysdioder växla mellan ren vit och amber, som ger belysning en stor flexibilitet. Michael Crider

Vid den högsta inställningen, ljuset är ljusa, men ändå varma, undvika kalla kliniska känner av några Lysdioder. Växlar mellan full ljusstyrka för vitt och mjukare amber Led ger en utmärkt värme, även vid full effekt. Om det är för mycket för dig, rund urtavla på toppen av bar ger dig möjlighet att justera temperatur och ljusintensitet, från full, “Låt oss få lite arbete gjort” makt att “jag behöver bara lite extra ljus för att se det finstilta på detta brev.” Det finns ett brett utbud, vilket gör systemet attraktivt flexibel.

Lampan är utrustad med ett automatiskt läge, som använder en ljussensor för att dynamiskt justera belysningen nivå baserat på den omgivande belysningen i rummet. Det är en bra integration, men jag fann mig själv manuellt justera ljus efter att aktivera det nästan varje gång. Konstigt, det automatiska läget har mer bra kontroll över sig själv, ofta skär makten att mitt utbud av Led-lampor. (Som inte är möjligt med ratten ensam.) Observera att eftersom Lysdioder är på endast en sida av lampan, du vill placera basen på höger sida om du är kortare och ibland baren under ögonhöjd för att undvika skiner direkt in i dina ögon.

Udda Val Kontroll

Lampan aktiveras genom tryck: Tryck på den runda förlängning på sidan av ljuset bar, och det kommer. Jag är inte en fan av touch-kontroller på något som inte är en skärm, men jag måste erkänna att det är åtminstone mer funktionell än några av de implementeringar som jag har sett. Jag brukar vände ljuset på genom att trycka ner den för justering av ratten istället: Detta kan sätta ljuset på, men inte mindre.

Kontrollerna är lite krångligt tack vare touch-känsliga power-knappen. Michael Crider

Du också aktivera automatisk ljus-avkänning läge med ringen. Håll fingret nedtryckt för att det under två sekunder för att stänga av denna funktionen på och av. Igen, det fungerar, men jag förstår inte varför kunde det inte bara vara en vanlig strömbrytare eller knappar. Det estetiska värdet är inte värt kompromiss i verktyg—ett klassiskt exempel på när form över funktion. Särskilt eftersom “estetiskt värde” är skin deep, som kontroll cirkeln är en ganska billig plast som kontrasterar dåligt med metall i resten av lampan.

Jag Ser Ljuset

Som en recensent, jag är ofta glad att se och granska enheter gå tillbaka till tillverkaren bara för att få utrymme tillbaka i mitt hem, speciellt med apparater. Det är inte fallet med BenQ Genie E-läslampa. Jag vill behålla det, och för att vara ärlig, jag ska nog köpa en till mig själv när UPS tar bort det.

Denna översyn är egentligen bara en ursäkt för att låta mig få så många av mina hobbies i ett foto som jag kan. Michael Crider

Det är ingen tomgång komplimang eftersom denna sak är dyr. BenQ ger ett pris på $149, eller $199 om du vill ha den större med dubbel-ledad arm. Men jisses-darn it, denna sak motiverar det höga priset genom att ge upp underbara ljus i ett stort, brett utbud, som gör att man undviker att vara hårda på mina ögon även vid dess bredaste inställning.

Jag var inte imponerad av den ljuskänsliga automatiskt läge, och jag ser inte vad som skulle ha varit så dåligt om en vanlig strömbrytare. Men andra än de mindre spetsfundigheter, denna lampa är fantastisk och väl värd sina höga utgångspriset.

Betyg: 9/10
Pris: sek 149

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Flexibel arm
 • Hög grad av intensitet alternativ
 • Mycket stabil
 • Bred ljusstråle

Och Vad Vi inte

 • Det automatiska läget är inte flexibel
 • Konstiga tryck på switch