6 Sträckor Alla Ska Avsluta Dagen Med

0
138
Karla Tafra

Efter en lång dag på jobbet, springa ärenden, hoppa från en plats till en annan, trafikstockningar och andra dagliga aktiviteter, vår kropp är spänd, stel, och i desperat behov av en allvarlig sträckning.

Stretching ökar blodflödet, bryter ner mjölksyran bygga upp i våra muskler, förbättrar vår matsmältning och energi flöde, aktiverar vårt parasympatiska nervsystemet och aids i allmänna återhämtning. Det är särskilt rekommenderas för att utföra vissa rörelser innan du går att sova de hjälper oss att koppla av och komma in i en vila och smälta läge. Detta, i sin tur, kan göra vårt sover djupare, längre och av mycket bättre kvalitet. Kolla in dessa sex sträckor alla ska avsluta dagen med!

Framåt Vik

Karla Tafra

Sträcker ut den nedre delen av ryggen, hamstrings och vader hjälper till att lindra spänningar och stelhet från att sitta i vår bil och på kontoret hela dagen lång. Gå lätt på denna sträcka eftersom det kan vara ganska intensiv, och ändra genom att böja knäna om det behövs.
Använd andas in för att förlänga ryggraden och andas för att gå lite djupare in i fållan. Efter fem andetag cykler, låt överkroppen helt enkelt hänga över benen, låta gravitationen göra sin sak och passivt sträcka ut dig för en minut längre.

Sittande Framåt Vik

Karla Tafra

Med hjälp av denna sträcka för att fokusera på ett ben på en gång låter oss lyssna på vår egen obalans. Alla har ett ben som är mer flexibla än andra och en höft som är mer öppna än andra, och det är helt bra!

Andas in sträck och se till att vi maximerar vår tid i denna pose kommer att hjälpa oss att koppla av muskelfibrer och öka blodflödet. Ta din tid med varje sida, så att minst fem fulla andetag cykler innan man går över.

Downward Facing Dog

Karla Tafra

Även om det inte verkar uppenbart vid första, nedåt hund är faktiskt en inversion, och inversioner är avgörande för att koppla av och för att aktivera vårt parasympatiska nervsystemet. Innan vi går “all in” för att sträcka ut ryggen och förbereda halsen för ett par inversioner är vägen att gå.

Använd dina händer och fötter för att flytta runt försiktigt, sträcker ut höften och baksida lår. “Gå din hund” genom att växla när du böjer knäna, flytta höfterna åt vänster och höger, kommer högt upp på tårna och sänka hälarna mot golvet för att sträcka ut akillessenorna. Flytta så länge du vill, men gör det inte alltför kort. Ett bra knep är att sätta på en bra, chill out sång och använda hälften av det att spela med denna pose.

Axel stå

Karla Tafra

Detta är förmodligen den bästa pose för avkoppling och för att förbereda dig för ett drömland. Det hjälper med vattenretention, uppblåsthet, matsmältningen, och blodflöde. Stöd för bäckenet och låter det vila i dina armar helt är den ultimata lägre tillbaka release. Andas in sträck och koppla av huvudet och nacken. Försök att vistas i den här posen i minst en minut, om inte lite längre.

Child ‘ s Pose

Karla Tafra

En av allas absoluta favorit sträckor, child ‘ s pose släpper höfterna, sacrum, och hela ryggen utan att någon kamp eller obehag. Genom att vidga knäna lite mer, vi kan gå djupare och låt våra överkroppen faller mellan våra höfter.

Vanligtvis är super stel efter hela dagen, vi får in barn som är posera med ganska smala höft bredd, och som vi andas djupare och djupare, och slappna av mer och mer i sträck, kan vi känna våra knän blir bredare och vår kropp sjunka in. Sträck ut armarna framför dig, se till att dina axlar hålla sig borta från öronen. Promenad fingrarna längre och längre, och känner att din kropp håller på att dras bort från höfterna.

Liggande Twist

Karla Tafra

Detta är en perfekt sträcka att göra i sängen, precis innan du slappnar av. Ta med knäna mot bröstet och sträcker ett ben samtidigt som andra tajt. Långsamt ta knä och vrida den åt sidan. Stanna här eller förlänga ben, sträcker sig det fullt ut. Det sista uttrycket är att böja benet och ta tag i foten. Se till att använda dina andetag till att gå djupare och twist mer, men endast i den utsträckning för att må bra – inte gå djupare om du känner någon smärta eller andningen blir ytlig. Sakta komma tillbaka till centrum på samma sätt som du angett posera, ta med båda knäna mot bröstet för att återställa innan vrida till andra sidan.

Vändningar är fantastiska eftersom de detox våra ryggar, sköljer dem bort ifrån den dag vi hade och skicka färskt blod, syre och energi i varje cell, förbereder oss för att vila och samla kraft för nästa dag.

Vi lever i en galen föränderlig värld där vi alltid ska göra något, åka någonstans, sitter för mycket, och vi är inte ens medvetna om hur mycket våra kroppar har att gå igenom. Allt vi gör är verkligen påfrestande för våra muskler, skelett, och våra nerver. Det är inte konstigt att så många av oss som har kroniska ryggsmärtor, huvudvärk och svårigheter att sova. Genom att genomföra dessa stretching rutiner innan sängen, vi kan minska lite av våra dagens hårda effekter på våra kroppar och ladda våra batterier för att göra allting igen nästföljande dag.