Vad är Nytt i Chrome 77, Anländer 10 September

0
119

Chrome 77 träffar stabil kanal på September 10, föra enkel anpassning till Chrome. Glöm ladda ner teman: Du kan tillämpa dina favorit färger Chrome webbläsare verktygsfält med ett par klick från sidan Ny Flik.

Bakgrund och Tema Kontroller på Sidan Ny Flik

Äldre versioner av Chrome låter dig anpassa din Nya Flik, men Chrome 77 ger ännu fler alternativ. För att hitta dessa alternativ, klicka på “Anpassa” längst ned i högra hörnet på sidan Ny Flik.

Avsnittet Bakgrund kan du välja en fin bakgrundsbild eller ladda upp din egen. Det finns en ny “Uppdatera dagligen” alternativ som kommer att automatiskt ändra din Nya Flik bakgrund varje dag.

De Genvägar som låter dig välja vilka ikoner som visas på sidan Ny Flik: sidan som du väljer eller dina mest besökta webbplatser. Du kan också växla “Dölj genvägar” för att se ingen hemsida genvägar på denna sida alls.

Färg och tema kan du skapa en egen webbläsare tema. Välj en kombination av två färger här eller använd färgväljaren för att välja din egen. De ska användas för både Ny Flik i bakgrunden och Chrome webbläsare verktygsfält själv. Tidigare, detta krävs för att installera ett tema från Chrome Web Store.

Dölja EV Indikator

Den “Extended Validation” (EV) indikatorn rör sig i Chrome. För närvarande kan vissa webbplatser har speciella Extended Validation-certifikat som Chrome och andra webbläsare visas annorlunda. Till exempel, när du går till paypal.com du kommer att se en “PayPal, Inc.” sms: a av lås till vänster om webbadressen i Chromes Adressfält.

I Chrome 77, dessa extra text som ska bort, och du kommer bara se en låsikon. Du kan fortfarande se företagets namn intyg var utfärdat, men du måste klicka på låsikonen först.

Som Google ‘s Devon O’ Brien förklarar, “Chrome Säkerhet UX team har beslutat att EV UI inte skydda användare som avsett.” Folk verkar inte märka av den här funktionen eller att fatta beslut på olika sätt om det är närvarande. Det kan även presentera förvirrande och vilseledande firmor. Apple redan gjort den här ändringen till Safari tillbaka i juni 2018.

En Ny Välkomstskärmen

Om du installerar Chrome på ett nytt system eller bara skapa ett nytt användarkonto i Chrome, kommer du att se ett nytt skärmen välkommen bjuder in dig till att “göra Chrome din egen” när du öppnar webbläsaren. Detta endast ersätter Ny Flik första gången du öppnar Chrome, så kan du strunta i det om du vill. Du kan även komma åt den när som helst—bara att koppla chrome://welcome/ i Chromes Adressfält.

Gå igenom guiden och Chrome kommer att bjuda in dig till pin-genvägar till din Nya Fliken, välj en bakgrund för det, och ange Chrome som standardwebbläsare.

Kontakta Färgväljare för Webbplatser

Google är alltid att lägga till nya web funktioner Chrome. Dessa är inte för dig att använda—de är för webbutvecklare att göra webbplatser. Du kommer aldrig att märka många av dessa funktioner tills de dyker upp på webbsidor. De gör webben snabbare, mer kraftfull och mer säker.

Den nya Kontakten Väljare-API är ett exempel på en funktion som gör att webben är mer kraftfull. Det kommer att låta en webbplats att be om dina kontakter och Chrome kommer att låta dig välja kontakter från din enhet adressbok för att ge till platsen. Det är för närvarande tillgänglig i ett “ursprung rättegång”, vilket innebär att endast en handfull godkända webbplatser kan testa det.

Detta låter som det är bara för telefoner, men det kan användas på skrivbordet också. Till exempel, kontakta picker kan dra kontakter från Windows 10 Personer app eller ens dina Google-Kontakter.

Det är ännu mer privat än att ge en Android-eller iPhone-app åtkomst till dina kontakter. Chrome ser alla dina kontakter och ger dig en lista på dem, men det är bara kontakter som du väljer att lämnas över till webbplatsen. Webbplatsen kan inte visa alla dina kontakter.

Google Assistant på Mer Chromebook

Google Assistant ser ut att komma till mer Chromebook. Google Assistant först kom på Chrome OS med lanseringen av Pixelbook för två år sedan. Google har testat att aktivera Assistent på ytterligare Chromebook. I själva verket, det finns en dold flagg som kommer att möjliggöra en experimentell Google Assistant funktionen på alla Chromebook i Chrome 76.

Med Chrome 77, denna flagga är nu aktiverat som standard. Google Assistant ska fungera på många fler Chromebook. Men, som 9to5Google påpekar, denna flagga inte verkar faktiskt göra det möjligt för Google Assistent på varje Chromebook ut det ännu.

Hursomhelst, Google Assistant kommer fram är aktiverad som standard på många fler Chrome OS-enheter med Chrome OS 77.

Tekniska Prylar

Mycket av Google arbete på varje Krom uppdatering är osynlig. Det gör bara Chrome och internet du kan använda bättre.

Till exempel har Google en ny “Enter Tips” attribut är inbyggd i Chrome. Detta gör att en hemsida anpassa vad som visas på ett tryck på tangenten Enter när en användare interagerar med tangentbordet. Till exempel, om du skriver ett meddelande, kan du se en “skicka” – knappen. Om du utför en sökning på nätet, kan du se en “sök” – knappen.

Alla tekniska detaljer om Chrome-77—ner till hur PaymentRequest beter sig annorlunda för webbutvecklare, Google begränsa Chrome hänvisningsadresser till maximalt 4 KB i storlek, och mer finns på Googles Chromium-bloggen.

Chrome kommer att automatiskt installera uppdateringen när den är tillgänglig och du uppmanas att starta om din webbläsare. För att snabba upp saker och ting, du kan söka efter uppdateringar manuellt genom att klicka på meny > Hjälp > Om Google Chrome.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Använder Rör på Linux
  • “Varför Har USB Behöva Vara Så Komplicerat?
  • “Vad Ska Du Göra Om Du Får en Phishing E-post?
  • “Varför Måste Du Logga In för att Din Hem-PC, Ändå?
  • “Den Bästa Nya Funktionerna i Android-10, Finns Nu